13 Ideelle Job For Mennesker Med Intellektuelle Handicap

13 Ideelle Job For Mennesker Med Intellektuelle Handicap

På det moderne arbejdsmarked er der mange stillinger, der kan imødekomme de unikke behov hos mennesker med intellektuelle handicap og give et ideelt miljø for karrieresucces. Hvis du har et intellektuelt handicap, kan du begynde at opbygge en tilfredsstillende karriere ved at søge job, der passer til dine styrker og samtidig yde støtte, når det er nødvendigt. At forstå, hvilke miljøer der hjælper dig med at trives, kan hjælpe dig med at vælge en branche, hvor du blomstrer. I denne artikel udforsker vi 13 forskellige job, der kan være ideelle for mennesker med intellektuelle handicap, og forklarer, hvad du skal kigge efter, når du prøver at finde et job, der passer til dine evner.

Relateret: Hvornår og hvordan du fortæller din arbejdsgiver om et handicap

13 jobs for udviklingshæmmede

At have et intellektuelt handicap kan påvirke de typer job og miljøer, der bedst understøtter din succes, afhængigt af hvilken form for tilstand du har og de symptomer, du oplever. Ved at udforske flere jobmuligheder kan du finde en karrierevej, der passer til dine interesser og behov på arbejdspladsen:

1. Bankfunktionær

National gennemsnitsløn: $24.061 om året

Primære opgaver: En bankfunktionær eller kasserer er en person, der beskæftiger sig med en kundes transaktioner i en bank. De gennemgår deres kundes rådighedsbeløb, hæver kontanter, behandler checks og hjælper med andre økonomiske overførsler. Bankfunktionærer uddanner også kunder om bankens tjenester, besvarer kundehenvendelser om deres finansielle transaktioner og behandler ind- og udbetalinger af lån.

Hvis du har et intellektuelt handicap, kan arbejdet som bankfunktionær give dig et konsistent, stabilt miljø, hvor du kommer til at spille en vigtig rolle i bankdrift.

2. Kasserer

National gennemsnitsløn: $25.223 om året

Primære opgaver: En kasserer håndterer penge i detailbutikker og andre virksomheder, hvor kunder skal betale for varer ved et kasseapparat. De scanner varer, indløser frimærker eller kuponer og sikrer, at priserne er nøjagtige for varer. Kasserere giver også en positiv kundeoplevelse og løser eventuelle problemer, kunder har.

At være kasserer kan være et fantastisk job, hvis du har et intellektuelt handicap, fordi det involverer at følge enkle instruktioner og hjælpe andre med enkle opgaver. Kassererjob har også en tendens til at være lavt stressede og prioriterer servicefærdigheder og konsistens.

Relateret: Lær om at være kasserer

3. Sikkerhedsvagt

National gennemsnitsløn: $31.044 om året

Primære opgaver: En sikkerhedsvagt patruljerer et område for at beskytte enkeltpersoner og ejendommen, såsom et museum eller indkøbscenter. De forhindrer tyveri, hærværk og andre forbrydelser i at forekomme. Sikkerhedsvagter overvåger også overvågningsudstyr og inspicerer bygninger.

Som sikkerhedsvagt kan du have en fast rute og liste over opgaver, du skal udføre under hvert skift. Dette kan give dig uafhængighed i dit job, mens du stadig opretholder et struktureret miljø med rutiner, der understøtter din arbejdsplads succes.

4. Dyrlægeassistent

National gennemsnitsløn: $31.570 om året

Primære opgaver: En dyrlægeassistent udfører kundeserviceopgaver for at yde omfattende pleje til besøgende. Dette indebærer at tjekke patienter ind, tage undersøgelsesnotater og give ejerne pædagogiske ressourcer. Veterinærassistenter hjælper også med nogle medicinske opgaver, såsom administration af vacciner og klargøring af dyr til operation.

At arbejde med dyr er en populær karrierevej for mennesker med intellektuelle handicap, og som veterinærassistent kan du interagere direkte med folks kæledyr for at hjælpe med at holde dem sunde, mens du har direkte opsyn og støtte fra andre veterinærer.

5. Kameraoperatør

National gennemsnitsløn: $31.686 om året

Primære opgaver: En kameraoperatør administrerer et kamera til at optage til enten tv eller film. De arbejder som en del af filmteamet for at fange en bestemt idé ved at indramme en scene, flytte linsen og bruge timing til at fortælle en historie. Ved hjælp af kreative færdigheder beslutter kameraoperatører, hvordan de skal placere deres kamera, og hvilke slags scener, der skal filmes.

At være kameraoperatør indebærer at følge specifikke anvisninger og være kreativ, hvilket kan være ideelt, hvis du har et intellektuelt handicap og ønsker et job, hvor du kan få støtte og vejledning.

6. Fotograf

National gennemsnitsløn: $42.907 om året

Primære opgaver: En fotograf er en type kunstner, der bruger et kamera til at skabe et billede eller en historie. De arbejder enten selvstændigt eller for professionelle virksomheder, ved at bruge fotografier til bryllup, særlige begivenheder eller familiebilleder. Fotografer sætter udstyr op til at tage billeder og bruger redigeringssoftware til at retouchere billeder.

At arbejde som fotograf kan være tilfredsstillende arbejde for mennesker med intellektuelle handicap, fordi fotografering fokuserer på kreative færdigheder i stedet for problemløsning eller strategisk tænkning. Som fotograf kan du udvælge opgaver og kunder, der passer til dine interesser og evner.

7. Kok

National gennemsnitsløn: $43.352 om året

Primære opgaver: En kok er en professionel kok, der arbejder på en restaurant, et hotel eller et andet sted, der serverer mad. De leder et kulinarisk team i at tilberede mad. Andre ansvarsområder for kokke omfatter udvikling af menuer og specialiteter, styring af madomkostninger og inventar og at følge sundheds- og sikkerhedsbestemmelser.

At arbejde som kok kan være en idékarrierevej, hvis du har et intellektuelt handicap og kan lide at arbejde med mad. At være i stand til at arbejde som et team og have faste opskrifter til at følge kan hjælpe dig med at få succes i køkkenet uanset dine evner.

Relateret: Lær om at være kok

8. Grafiker

National gennemsnitsløn: $45.001 om året

Primære opgaver: En grafiker laver designs til logoer, reklamer, bogomslag og andre kundeønsker. Efter at have mødt deres kunder udarbejder de en idé, som de skal præsentere for dem. Når de arbejder, bruger grafikere teknologi og kunstneriske færdigheder til at lave design.

Grafisk design er et godt felt at overveje, hvis du har et intellektuelt handicap, fordi det giver dig mulighed for at udnytte din kreativitet og have frihed i, hvordan du vælger at skabe hvert enkelt design.

9. Computerprogrammør

National gennemsnitsløn: $47.485 om året

Primære opgaver: En computerprogrammør laver koder til operativsystemer og softwareapplikationer. De udvikler computerapplikationer, tester kode til mobilapps og retter fejl i aktuel kode. Computerprogrammører bruger programmeringssprog som Java, C++, SQL, C# og HTML til at give instruktioner til computeren.

At arbejde med computere er et populært valg blandt mange mennesker med intellektuelle og indlæringsvanskeligheder, fordi computere følger fastlagte regler og adfærd. Som computerprogrammør kan du nyde et struktureret miljø, hvor du stadig kan udforske og teste nye ideer.

Relateret: Lær om at være computerprogrammør

10. Musiker

National gennemsnitsløn: $48.122 om året

Primære opgaver: En musiker udfører, dirigerer eller komponerer musik. Afhængigt af hvilken type musiker de er, kan de synge eller spille for levende publikum, øve og finde steder at optræde på. Musikere opretholder også et positivt forhold til offentligheden og deltager i medieinterviews.

Så længe du kan spille på et instrument, kan du arbejde som musiker uanset dine øvrige evner. Hvis du har et intellektuelt handicap, kan du trives ved at vælge musikstykker, som du er sikker på, og planlægge dit miljø forud for hver forestilling.

11. Filmskaber

National gennemsnitsløn: $61.160 om året

Primære opgaver: En filmskaber fører tilsyn med udviklingen af ​​en films produktion. De deltager i casting-sessioner, styrer øvelser, finder faste steder og arbejder under budgetmæssige begrænsninger. Filmskabere kan også hjælpe med promovering af filmen og andre markedsføringstiltag.

At være filmskaber kan være et godt job for mennesker med intellektuelle handicap, som nyder at samarbejde med andre og dele ideer. Som filmskaber kan du få støtte fra andre medlemmer af produktionsteamet, som finder de bedste måder at udføre dine koncepter på.

12. Lastbilchauffør

National gennemsnitsløn: $63.268 om året

Primære opgaver: En lastbilchauffør driver en lastbil og transporterer varer fra et sted til et andet, typisk startende i et detail- eller distributionscenter. Lastbilchauffører verificerer, at deres last er nøjagtige og inkluderer alle de nødvendige materialer, vedligeholder tidslogger og observerer vejforhold for at komme sikkert til hver destination.

Lastbilkørsel er et erhverv, der involverer at følge en stram tidsplan og fortolke anvisninger, hvilket gør det ideelt for mennesker med intellektuelle handicap. Enhver, der kan kvalificere sig til et kørekort, kan overveje at blive lastbilchauffør.

Relateret: Lær om at være lastbilchauffør

13. Salgsrepræsentant

National gennemsnitsløn: $65.112 om året

Primære opgaver: En salgsrepræsentant sælger et produkt til en virksomhed eller en offentlig myndighed. De genererer leads, holder præsentationer for potentielle kunder og gennemfører cost-benefit analyser af potentielle eller eksisterende kunder. Salgsrepræsentanter stræber efter at opfylde bestemte salgsmål og udarbejder ugentlige rapporter for at spore deres præstationer.

At være salgsrepræsentant er ideelt for mennesker med intellektuelle handicap, fordi alle kan være gode til salg, hvis de er venlige og overbevisende. Hvis du har et intellektuelt handicap og nyder at tale med andre, kan salg være det rigtige for dig.

Hvilke brancher passer godt til personer med intellektuelle handicap?

Dem med intellektuelle handicap kan arbejde i mange brancher. Nogle brancher, de lykkes med, omfatter madservice, datalogi og kontoradministration. Personer med et intellektuelt handicap har en tendens til at arbejde bedst på steder med følgende egenskaber:

Stærk rutine

Jobs, der følger en stram tidsplan, kan hjælpe dem med intellektuelle handicap med at få succes. At have en organiseret plan hver dag kan gøre det lettere for dig at lære og blive fortrolig med dine jobansvar. Gentagende arbejde, såsom at betjene maskiner eller samle produkter, kan især være givende, hvis du har et intellektuelt handicap.

Udendørs miljø

Hvis du har et intellektuelt handicap, kan du finde trøst og glæde ved at kunne arbejde udendørs i naturlige omgivelser. At arbejde i landbrugs- eller rekreative omgivelser kan ofte give dig muligheder for at gå udenfor. Udendørs omgivelser kan give et behageligt miljø til at opbygge dine færdigheder og kan være en god mulighed, hvis du foretrækker job, der involverer fysisk arbejde.

Kreativitet centreret

Miljøer, der lægger vægt på kreativitet, kan også være ideelle til at støtte mennesker med intellektuelle handicap og hjælpe dem med at føle sig tilfredse på arbejdet. Hvis du har kunstneriske talenter, kan du finde kreative jobs særligt tilfredsstillende. Jobs, der involverer at skabe kunst, forestille sig nye ideer og producere noget nyt, kan hjælpe dig med at føle dig engageret uden at tilføje stress.

Laust Balle
Laust Balle På det moderne arbejdsmarked er der mange stillinger, der kan imødekomme de unikke behov hos mennesker med intellektuelle handicap og give et ideelt miljø for karrieresucces. Hvis du har et intellektuelt handicap, kan du begynde at opbygge en tilfredsstillende karriere ved at søge job, der passer til dine styrker og samtidig yde støtte, når det er nødvendigt. At forstå, hvilke miljøer der hjælper dig med at trives, kan hjælpe dig med at vælge en branche, hvor du blomstrer. I denne artikel udforsker vi 13 forskellige job, der kan være ideelle for mennesker med intellektuelle handicap, og forklarer, hvad du skal kigge efter, når du prøver at finde et job, der passer til dine evner.