13 Grunde Til At Blive Farmaceut: Plus Lønoplysninger

13 Grunde Til At Blive Farmaceut: Plus Lønoplysninger

Hvis du overvejer en karriere inden for sundhedsvæsenet, kan du overveje at blive farmaceut. At lære fordelene ved at være farmaceut kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt denne type job passer til dine karrieremål. At være farmaceut kan være en spændende, givende karriere for folk, der nyder at betjene deres lokalsamfunds behov direkte og engagere sig i ny medicinsk forskning. I denne artikel definerer vi denne sundhedskarriere og lister 13 grunde til, hvorfor man skal blive farmaceut.

Hvad er en farmaceut?

Farmaceuter er sundhedsprofessionelle, der udleverer, vedligeholder eller fremstiller medicin. De tilbyder rådgivning til patienter eller kunder og kan tjene på hospitalets medicinske teams. De kan også dele information med patienter om, hvornår de skal tage medicin, og hvor meget de skal tage.

Læs mere: Sådan bliver du farmaceut

Hvorfor være farmaceut?

Her er 13 grunde til, hvorfor du måske ønsker at blive farmaceut:

Hjælp folk med at styre deres helbred

Farmaceuter er integrerede medlemmer af en persons sundhedsteam. Når en person modtager en recept fra en læge, er det farmaceutens pligt at instruere dem om, hvordan de skal tage medicinen og adressere eventuelle bekymringer, de måtte have. De har også kontakt med læger og forsikringsselskaber for at sikre, at patienterne får de behandlingsmuligheder, de har brug for. Du kan have en dyb indvirkning på patienternes liv, da effektiv medicinhåndtering direkte kan hjælpe med at helbrede deres lidelser eller skader.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvordan er det at arbejde på et apotek?

Find forskellige jobmuligheder

Apotek er et bredt begreb, der omfatter mange specialer med forskellige færdigheder. For eksempel, hvis du har en interesse i medicinudvikling, kan du finde arbejde i en videnskabelig forskningsfacilitet eller et universitet. Hvis du i stedet vil tage dig af patienter hver dag, kan du søge en karrierevej på et hospital eller en klinik.

Her er nogle eksempler på forskellige apoteksspor at udforske:

 • Detailapoteker: Disse farmaceuter arbejder typisk i apoteker eller købmandsforretninger. Deres jobansvar omfatter udfyldning og salg af recepter, tilbud om medicinsk rådgivning til kunder og koordinering med andre sundhedsprofessionelle.

 • Kliniske farmaceuter: Disse fagfolk støtter medicinske teams i et klinisk miljø og administrerer direkte medicin til indlagte patienter. I stedet for kun at dispensere medicin, kan de hjælpe teamet med at vælge og overvåge deres direkte indvirkning på en patients genopretningsproces.

 • Nukleare farmaceuter: Dette er et område af farmaci, der forbereder radioaktive materialer til medicinsk udstyr. Dette omfatter magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) maskiner og computertomografi (CT) scannere.

 • Langtidsplejefarmaceuter: Disse farmaceuter administrerer medicinbeholdningen for langtidsplejefaciliteter eller afdelinger. De har typisk færre interaktioner med patienter end deres kliniske modstykker.

 • Kemoterapifarmaceuter: Disse sundhedsprofessionelle forsker i kemoterapimedicin til kræftpatienter og gennemgår medicinen, efter de er frigivet, for at sikre, at de forbliver effektive. De udleverer også medicin til patienterne.

Læs mere: 16 apotekkarrieremuligheder, du kan forfølge

Oplev karrierevækst

Da de fleste mennesker oplever sundhedsproblemer i løbet af deres levetid, er der ofte en betydelig efterspørgsel efter farmaceuter, som kan forske i ny medicin og effektivt udlevere dem til patienter. Ifølge United States Census Bureau forventer analytikere også, at antallet af ældre i USA vil fordobles i de næste par årtier. Folk har ofte brug for mere lægehjælp, når de bliver ældre, så farmaceuter kan spille en vigtig rolle i at vurdere og justere deres behandlingsplaner.

Relateret: Apotekfærdigheder: Hvad leder arbejdsgiverne efter?

Har jobfleksibilitet

Når du får en apotekslicens, kan du finde arbejdsmuligheder mange steder i USA, herunder både landdistrikter og byer. Du kan vælge det arbejdsmiljø, du foretrækker, og om du vil arbejde deltid eller fuld tid. Nogle farmaceuter vælger at eje et uafhængigt detailapotek, hvilket betyder, at de kan indstille deres egne timer og arbejdsstil. Afhængigt af din arbejdsgiver kan du også yde medicinsk rådgivning derhjemme gennem en virtuel sundhedstjeneste.

Voks som leder

Du kan også nyde en karriere i farmaci, hvis du har en interesse i at udvikle dine lederevner. Farmaceutiske skoler kan give dig den viden, du har brug for til at lede en afdeling, hvilket betyder, at du skaber effektiv medicinsk praksis, håndhæver regler og bestemmer handlingsforløb som supervisor. For eksempel ringer kunder nogle gange til et apotek for at få råd om at opleve en lægemiddelinteraktion. Som farmaceut kan du bestemme den bedste måde for dem at håndtere det på eller foreslå, at de taler med deres læge.

Få jobsikkerhed

En apotekskarriere kan være gavnlig, hvis du planlægger at blive ét sted, blive involveret i et lokalsamfund eller stifte familie. Sundhedsvirksomheder og -organisationer værdsætter ofte en erfaren farmaceuts ekspertise. Efterhånden som du udvikler din karriere, kan du finde flere muligheder for langsigtede stillinger, der har væsentlige fordele.

Udvikle relationer til dit samfund

Hvis du nyder social interaktion, kan du finde mange muligheder for at tale med andre som en patientcentreret farmaceut. Afhængigt af din arbejdsplads kan du interagere med patienter eller kunder dagligt, udvikle forbindelser og opbygge en stærk relation til dem. Da folk kan vende tilbage til din praksis for at få medicin og rådgivning, kan du udvikle et positivt omdømme som et betroet medlem af din arbejdsplads.

Få indflydelse gennem samarbejde

Hvis du kan lide et samarbejdsmiljø, kan du finde en apoteksstilling på et engagerende medicinsk team. Du kan også nyde at korrespondere med andre farmaceuter om forskning eller medicinsk praksis. At udvikle en evne til at give udtryk for dit perspektiv og lytte effektivt til andre kan være et værdifuldt aktiv, mens du arbejder på apoteksområdet, da et af dets vigtigste mål involverer at opdage nye måder at forbedre folks sundhed og livskvalitet på.

Deltage i vigtige forskningsinitiativer

Mange forskningsprojekter kræver farmaceuters ekspertise. Hvis du er interesseret i de tekniske forskningsaspekter af medicin, kan du finde en spændende karriere inden for dette felt. Nogle eksempler på projekter omfatter undersøgelse af det menneskelige genom, som kan hjælpe med at bestemme, hvilken medicin der virker bedst for forskellige typer mennesker. Som en del af et forskningsinitiativ kan du også få mulighed for at arbejde med kunstig intelligens, som kan være med til at uddanne kommende farmaceuter i, hvordan man styrer patientbehandlingen.

Øge folkesundhedsbevidstheden

Regeringer ansætter ofte farmaceuter til at lede folkesundhedsinitiativer, herunder sygdomsforebyggelse, sundhedsuddannelse og adgang til sundhedspleje. For eksempel kan du rejse til et bestemt sted for at fremme vaccinationsbevidstheden og administrere doser. Du kan også tjene i et folkesundhedsudvalg, der er dedikeret til at forbedre sundhedsplejen for et stort samfund, såsom ved at forbedre bydækkende akutplejeprotokoller eller identificere lokalsamfund, der har brug for en bestemt type medicinsk intervention.

Find undervisningsmuligheder

Hvis du kan lide at undervise, kan du finde muligheder for at vejlede begynderfarmaceuter på din arbejdsplads. Når du først er kommet videre inden for apoteksområdet, kan du også undervise fremtidige generationer af farmaceuter på et universitet eller college. Ved at bruge dine færdigheder og erfaring til at vejlede yngre farmaceuter giver dem flere ressourcer til at støtte deres kunder og patienter med optimal farmaceutisk pleje.

Relateret: 8 trin til at opfylde dine krav til apoteksskole

Anvend interesse for matematik og naturvidenskab

Hvis du brænder for emner inden for matematik og naturvidenskab, kan du have mange muligheder for at anvende disse interesser til en farmaceutisk karriere. For eksempel beregner farmaceuter doseringer til patienter baseret på deres specifikationer og krav, som hvordan en medicin kan kemisk interagere med en anden. De læser også medicinske diagrammer for at afgøre, om en medicin er nødvendig, og hvilken der kan vise sig at være mere effektiv. Hvis du går ind i et forskningsbaseret speciale, kan du bruge kemiprincipper til at identificere, hvilke elementære komponenter der kan skabe effektiv medicin og teste dine teorier.

Tjen løn med fordele

Farmaceuter tjener en gennemsnitlig grundløn på $116.674 om året. Denne indkomstgruppe kan hjælpe med at understøtte dine leveomkostninger og øge din levestandard generelt. Her er nogle eksempler på fordele, du kan finde i en stilling på apoteket:

 • Sygesikring
 • Tandlægeforsikring
 • 401(k) og 401(k) matching
 • Receptpligtig medicinforsikring
 • Flyttehjælp
 • Betalt bolig
 • Medarbejderrabatter
 • Betalt frikvarter (PTO)
 • Livsforsikring
 • Husdyrsforsikring

Erland Munk
Erland Munk Hvis du overvejer en karriere inden for sundhedsvæsenet, kan du overveje at blive farmaceut. At lære fordelene ved at være farmaceut kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt denne type job passer til dine karrieremål. At være farmaceut kan være en spændende, givende karriere for folk, der nyder at betjene deres lokalsamfunds behov direkte og engagere sig i ny medicinsk forskning. I denne artikel definerer vi denne sundhedskarriere og lister 13 grunde til, hvorfor man skal blive farmaceut.