13 Bedste Karrierer For Flersprogede Fagfolk

13 Bedste Karrierer For Flersprogede Fagfolk

Der er en stigende efterspørgsel efter dem, der taler flere sprog, så at være flydende flersproget kan føre til flere karrieremuligheder eller avancement. Virksomheder på tværs af brancher drager fordel af, at de har medarbejdere, der nemt kommer i kontakt med kunder og kunder på grund af deres sprogkundskaber. Uanset om du lærer fremmedsprog for personlig eller professionel udvikling, er der mange karrierevalg tilgængelige for dem, der taler flere sprog. I denne artikel udforsker vi 13 forskellige karrierer for flersprogede fagfolk på tværs af uddannelse, sundhedspleje, rejser, forretning, kunst og andre industrier for at finde et job ved at bruge dine sprogkundskaber.

13 bedste karrierer for flersprogede fagfolk

Udforsk disse jobs for dem, der taler flere sprog, for at se karriereområder, du kan forfølge:

1. Retshåndhæver

National gennemsnitsløn: $26.404 om året

Primære opgaver: En retshåndhævende embedsmand interagerer med de forskellige samfund, de tjener i, for at patruljere og beskytte dem. De reagerer på nødopkald, hjælper på ulykkessteder, foretager anholdelser, håndterer mistede eller stjålne genstande, yder backup til andre betjente, interviewer vidner og skriver rapporter om hændelser. I betragtning af jobbets udfordringer og de forskellige grupper af mennesker, som retshåndhævere arbejder med, kan det at tale flere sprog hjælpe med at deeskalere situationer, spare tid, skabe klarhed og berolige offentligheden uden at have brug for en tolk på stedet.

Læs mere: Lær om at være politibetjent

2. Modeshow manager

National gennemsnitsløn: $13,79 i timen

Primære opgaver: En modeshowchef organiserer, planlægger og udfører begivenheder som modeshows, fester og designlanceringer over hele verden. De styrer alle aspekter af et runway-show, lige fra designere og modeller til sceneproduktionspersonale til lys, lyd og scenografi. I en global industri er det afgørende at være flersproget for at arbejde med internationale talenter og medarbejdere for at kommunikere direktiver og instruktioner.

3. Rejseleder

National gennemsnitsløn: $18,29 i timen

Primære opgaver: En rejseleder er en rejseprofessionel, der forklarer konteksten, historien eller baggrunden for vigtige seværdigheder rundt om i verden. De tilbyder kulturelle oplevelser og indgående kendskab til de steder, rejsende ønsker at lære om og tale med turister for at hjælpe med at besvare spørgsmål, give anvisninger eller give anbefalinger. At være en flersproget rejseguide giver utallige muligheder for en karriere i næsten enhver by eller ethvert land.

4. Journalist

National gennemsnitsløn: $39,12 i timen

Primære opgaver: En journalist er en kommunikationsprofessionel, der undersøger, indsamler og præsenterer information gennem forskellige medier som aviser, magasiner, radio, tv eller online-websteder og digitale platforme. De rapporterer om lokale, nationale og internationale begivenheder og kan specialisere sig i visse interesseområder såsom sport, underholdning eller regeringsanliggender. Internationale journalister og udenrigskorrespondenter rejser verden rundt for at dække vigtige nyheder, og ved at kende flere sprog kan de bedre forstå den kulturelle kontekst, interviewe lokalbefolkningen eller fortolke dokumenter.

Læs mere: Lær om at være journalist

5. Stewardesse

National gennemsnitsløn: $24,92 i timen

Primære opgaver: En stewardesse sørger for sikkerheden for et fly og dets passagerer. De hilser på kunder, når de går ombord, demonstrerer sikkerhedsfunktionerne i et fly og tilbyder mad, drikke og andre bekvemmeligheder under flyvningen. Flersprogede stewardesser kan kommunikere med dem, der taler andre sprog, hvilket er yderst nyttigt, hvis der opstår en nødsituation eller medicinsk situation.

Læs mere: Lær om at være stewardesse

6. Fotograf

National gennemsnitsløn: $42.956 om året

Primære opgaver: En fotograf er en kunstner eller journalist, der arbejder med billeder, modeller, landskaber eller naturlige omgivelser for at optage begivenheder og fortælle historier. De kan arbejde lokalt, nationalt eller internationalt, og mange rejser verden rundt for projekter eller arrangementer. At være en flersproget fotograf giver mulighed for kontinuerlige muligheder og en lethed ved at kommunikere med folk, der bliver fotograferet, eller hjælper med en bestemt fotografering.

Læs mere: Lær hvordan du bliver fotograf

7. Tolk

National gennemsnitsløn: $46.552 om året

Primære opgaver: En tolk letter kommunikationen mellem to parter, der ikke taler samme sprog. De konverterer beskeder fra et sprog til et andet, specielt med talt kommunikation. Jobs for tolke kan variere fra kundeservicerepræsentanter til politi- eller hospitalstolke eller fra præsentationer og offentlige arrangementer til regeringsmøder eller internationale transaktioner. En flersproget tolk kan se flere karrieremuligheder eller dem med højere ansvarsniveauer.

8. Oversætter

National gennemsnitsløn: $47.023 om året

Primære opgaver: En oversætter konverterer beskeder fra et sprog til et andet sprog, specifikt med skriftlig kommunikation. For eksempel kan en oversætter konvertere en bog eller anden litteratur fra sit russiske modersmål til engelsk til trykproduktion i USA. Flersprogede oversættere kan finde karrierer inden for det juridiske område, oversætte kontrakter, deponeringer og andre dokumenter eller det medicinske område, arbejde med patienter og læger eller give instruktioner om medicin eller udstyr til sikker brug.

9. College rekrutterer

National gennemsnitsløn: $31,83 i timen

Primære pligter: En college rekrutterer tiltrækker studerende til et college eller universitet, baseret på akademikere, sport eller kunstnerisk talent eller økonomiske tilbud. De gennemgår testresultater og karaktergennemsnit, kontakter forskellige gymnasier og forberedende skoler eller vurderer kunstneriske og atletiske evner for at bestemme de bedste elever at placere på en skole. De kan også arbejde med kandidat- eller doktorgradsprogrammer. Mange større eller velkendte universiteter rekrutterer over hele verden, og yderligere sprogkundskaber tjener en rekrutterer godt til bedre at engagere og samtale med studerende, forældre eller kolleger.

10. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $49.276 om året

Primære opgaver: En personalespecialist interviewer og ansætter kandidater, håndhæver virksomhedens politikker og forklarer medarbejderfordele som sundheds- eller wellness-programmer. De fungerer som en neutral part, når de lytter til eller undersøger klager fra kolleger og giver anbefalinger til ledere om opfølgende konsekvenser eller rettelser. Personalepersonale, der taler flere sprog, kan lettere interagere, forstå og hjælpe nuværende medarbejdere eller kandidater, der ønsker at ansøge og blive medlem af virksomheden.

Læs mere: Lær om at være HR-generalist

11. Fremmedsprogsinstruktør

National gennemsnitsløn: $55.916 om året

Primære opgaver: En fremmedsprogslærer instruerer elever i alle aldre i at tale, forstå og skrive på et andet sprog gennem forskellige metoder, herunder talt ord, lektionsarbejde, videoinstruktion, eksamener og bøger. De giver også indsigt i kulturen, historien eller litteraturen i det land, hvor sproget er indfødt. Fremmedsprogsinstruktører i formelle uddannelsesinstitutioner kan kræve en undervisningslicens eller -grad, selvom det også er en mulighed at arbejde som privatlærer eller onlineinstruktør, og stillinger er ofte tilgængelige rundt om i verden.

12. Registreret sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $61.767 om året

Primære opgaver: En registreret sygeplejerske tager sig af patienter på skadestuer, hospitaler, plejehjem og andre medicinske faciliteter. De interagerer med læger, sygeplejersker, administrativt personale og deres patienters familier. Registrerede sygeplejersker udleverer medicin, rådgiver patienter og forklarer helbredstilstande, yder støtte på operationsstuer, udfører fysiske vurderinger eller kortlægger patientforløb. At være flersproget som sygeplejerske er meget værdifuldt for bedre at kunne kommunikere med dem, der har andre primære sprog, diskutere symptomer og behandling eller for eksempel berolige en patient under bedring.

Relateret:** Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)**

13. Regeringens udøvende magt

National gennemsnitsløn: $82.360 om året

Primære pligter: Regeringsledere beskytter landet mod trusler og udenlandske modstandere, overvåger eller løser problemer i offentlighedens interesse, regulerer økonomien og beskytter borgernes sociale, juridiske og politiske rettigheder. De kan arbejde som efterretningsofficerer, hjemmeværnspersonale, ambassadepersonale eller ambassadører og diplomater. Offentlige embedsmænd med flersprogede færdigheder kan fremme gensidig forståelse på tværs af nationer, vælgere, agenturer eller særlige operationer.

Tobias Poulsen
Tobias Poulsen Der er en stigende efterspørgsel efter dem, der taler flere sprog, så at være flydende flersproget kan føre til flere karrieremuligheder eller avancement. Virksomheder på tværs af brancher drager fordel af, at de har medarbejdere, der nemt kommer i kontakt med kunder og kunder på grund af deres sprogkundskaber. Uanset om du lærer fremmedsprog for personlig eller professionel udvikling, er der mange karrierevalg tilgængelige for dem, der taler flere sprog. I denne artikel udforsker vi 13 forskellige karrierer for flersprogede fagfolk på tværs af uddannelse, sundhedspleje, rejser, forretning, kunst og andre industrier for at finde et job ved at bruge dine sprogkundskaber.