12 Typer Designere Inden For Mode

12 Typer Designere Inden For Mode

Hvis mode altid har interesseret dig, kan en karriere som designer være en god vej at forfølge. Når du forfølger denne rolle, skal du beslutte dig for, om du foretrækker at skabe tøj, sko eller tilbehør. Når du arbejder i et bestemt speciale, er du typisk ansvarlig for at identificere aktuelle trends og skabe moderigtige designs, der appellerer til din målgruppe. I denne artikel gennemgår vi, hvad modedesignere er, og de forskellige typer designere i modebranchen.

Hvad er designere inden for mode?

Designere inden for mode er professionelle, der skaber koncepter med nye og trending stilarter, bygger virkelige prototyper af disse designs og forbereder de endelige produkter til at sælge til kunderne. Modedesignere specialiserer sig typisk inden for én type felt og holder sig opdateret på trends inden for det område. Efter endt uddannelse fra deres valgte program, kan en modedesigner vælge at skabe tøj, sko eller tilbehør. Der er flere underafsnit inden for disse kategorier, som en designer kan forfølge afhængigt af deres færdigheder og interesser.

Relateret: Sådan bliver du modedesigner

Typer af modedesignere

Når du skal beslutte dig for, hvilken type mode du gerne vil designe til, er der mange specialiteter, du kan vælge inden for de større kategorier af tøj, sko og accessories. De forskellige typer modedesignere omfatter:

1. Beklædning

Beklædningsdesignere fokuserer på at skabe forskellige beklædningsgenstande til kunder. Da der er mange typer tøj at skabe, forfølger beklædningsdesignere typisk specialer inden for dette område. De skaber ofte forskellige stilarter til forbrugere over hele verden, lige fra berømthedskjoler til arbejderuniformer.

Relateret: 15 bedst betalende modejob

2. Haute couture

Disse designere arbejder typisk for mere højprofilerede og rigere forbrugere. De skaber ofte skræddersyet og unikt tøj efter hver enkelt kundes behov og præferencer. Haute couture-designere har normalt en mindre kundekreds, da de regelmæssigt arbejder med de samme kunder for at tage deres mål og designe tøjstykker til kommende begivenheder i henhold til kundernes specifikke stil og præferencer.

3. Klar til at bære

Også kendt som pret-a-porter-designere, skaber disse professionelle tøj til grupper af mennesker. Disse designere skaber outfits med det korrekte materiale, præsentation og snit kunder efterspørger og fremstiller deres tøj i mindre og mere segmenterede grupper. Dette sikrer, at tøjet passer til hver enkelt kundes specifikationer uden at blive betragtet som et specialfremstillet design.

Relateret: 9 typer designerjob for kreative mennesker

4. Massemarked

Disse designere skaber beklædningsgenstande til et generelt og bredt publikum. Hver genstand, som en massemarkedsdesigner skaber, gennemgår en masseproduktionsproces og når det åbne marked til salg til alle kunder, der er interesserede i at købe dem. Dette tøj har sjældent begrænsede udgaver eller tilpassede tilpasningsmuligheder til rådighed for kunderne, da alle, der er villige til at købe produkterne, kan købe og bære dem.

5. Fodtøj

Fodtøjsdesignere skaber nye sko, som sneakers, flade sko eller høje hæle. Mange fagfolk, der forfølger dette felt, kan specialisere sig inden for visse områder, såsom atletisk eller formelt fodtøj. Medarbejdere, der arbejder inden for dette felt, følger typisk tøjtrends for at sikre, at de passer godt til de skodesign, de skaber. De arbejder muligvis tæt sammen med beklædningsdesignere for at bygge komplementære designs. Nogle fodtøjsdesignere kan skabe brugerdefinerede designs til individuelle forbrugere, især sneakerdesignere.

6. Tilbehør

Disse designere skaber smykker som armbånd, øreringe og halskæder eller tilbehør som tørklæder, hatte, håndtasker og briller. Tilbehørsdesignere er typisk ansvarlige for at skabe fængslende og moderigtige designs til genstande, der ikke betragtes som tøj eller tøj. De besøger typisk designkonventioner eller andre relaterede industribegivenheder for at mødes med producenter for at købe individuelle materialer og stykker for at bygge hele tilbehørsdesigns.

Relateret: 15 populære karrierer i modeindustrien

7. Sportstøj

Designere inden for denne kategori laver typisk modetøj til atletisk eller dagligt brug. Stofferne, de bruger, indeholder ofte mere behagelige og holdbare materialer, der let kan strække sig og transportere fugt eller sved væk, når kunderne træner. Både beklædnings- og skodesignere arbejder ofte inden for denne kategori af designere. Disse designere har brug for avanceret viden om specielle finish og ydeevne tekstiler for at skabe kvalitet, langtidsholdbare og holdbare designs.

8. Aftentøj

Designere til denne type mode fokuserer typisk på mere luksuriøse stilarter, stoffer og materialer. Kunder bærer typisk disse designs til elegante begivenheder. På grund af dette er stoffet, der bruges til at fremstille disse stykker, ofte dyrere end de fleste, så indtægterne fra produktsalg kan være høje. Almindelige typer tøj, som disse designere laver, omfatter aftenkjoler, jakkesæt, smoking og brudekjoler.

9. Børnetøj

Børnetøjsdesignere skaber sko og tøj til børn i alle aldre, fra spædbørn til teenagere. De arbejder normalt med færre stoffer og materialer, da tøj i børnestørrelse ofte er mindre end andre beklædningsgenstande. De fleste af disse elementers design kommer også med lister over materialer, stoffer eller andre designvalg, designere ikke kan bruge. For eksempel bør designere ikke inkludere aftagelige knapper på spædbørns- eller småbørnstøj, da de kan være kvælningsfare.

10. Begrænset oplag

Limited edition designere skaber typisk stykker til kunder, der foretrækker mere eksklusivt tøj, sko eller tilbehør til lavere priser end haute couture-varer. Der er mange populære mærker med masseproducerede varer, der kan tilbyde mere eksklusive produktlinjer eller kollektioner med yderligere tilpasningsmuligheder til lidt højere priser end resten af ​​deres masseproducerede påklædning.

Relateret: Hvor meget tjener modedesignere?

11. Klassisk slid

Dem, der designer klassiske sliddele, skaber normalt tidløse designs, der sjældent går af mode. Disse designere skaber de fleste af disse varer ved hjælp af stoffer af høj kvalitet eller materialer, der er utroligt holdbare og langtidsholdbare. Kunder kan også normalt bære disse stykker hele året rundt, i stedet for kun at bære dem i bestemte modesæsoner.

12. Øko-mode

Disse designere skaber tøj, der er stilfuldt, trendy og overkommeligt på én gang. Mange af disse stykker er også gode for miljøet, da de fleste genstande eller stoffer kommer fra indkøbte materialer. Designere laver normalt disse varer til kunder, der ønsker at bære socialt bevidste og miljørigtige påklædning til en rimelig og overkommelig pris.

Jobs, der ligner modedesignere

Der er mange jobmuligheder inden for modedesign, så overvej disse 10 job, der ligner modedesignere, for at hjælpe dig med at vælge en tilfredsstillende karriere:

1 . Stylist

2 . Grafisk designer

3 . Modekonsulent

4 . Tekstil designer

5 . Indkøbsagent

6 . Tøjmodel

7 . Kreativ direktør

8 . Udvikler af tøjprodukt

9 . Merchandiser

10 . Kostume designer

Ib Bisgaard
Ib Bisgaard Hvis mode altid har interesseret dig, kan en karriere som designer være en god vej at forfølge. Når du forfølger denne rolle, skal du beslutte dig for, om du foretrækker at skabe tøj, sko eller tilbehør. Når du arbejder i et bestemt speciale, er du typisk ansvarlig for at identificere aktuelle trends og skabe moderigtige designs, der appellerer til din målgruppe. I denne artikel gennemgår vi, hvad modedesignere er, og de forskellige typer designere i modebranchen.