12 Tips Til At Lede Et Virtuelt Team

Virtuelle teams er mere og mere almindelige og omfatter ofte teammedlemmer, der arbejder fra flere forskellige lokationer. En fremragende virtuel teamleder kan håndtere de unikke udfordringer, der kan opstå med medarbejdere, der arbejder forskellige steder, og inspirere deres team til at trives. Hvis du er en virtuel teamleder, er det vigtigt at reflektere over de strategier, du bruger til at styre dit team. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af ​​virtuelle teamledere og lister 12 tips til at styre et virtuelt team.

Vigtigheden af ​​virtuelle teamledere

De fleste arbejdspladser er afhængige af fungerende teams for at sikre produktivitet og succes. Selvom medlemmer ikke deler det samme fysiske rum i et virtuelt team, har de typisk lignende krav til personlige teams, såsom at overholde deadlines og opretholde kvalitetsstandarder. I lighed med et team sammen i et fysisk rum, kræver et virtuelt team lederskab til at uddelegere opgaver og koordinere og overvåge et teams output. Dit virtuelle team kan støde på unikke udfordringer, såsom balancering af arbejde og pasning af børn derhjemme eller håndtering af andre distraktioner. Det er afgørende at finde måder at overvinde disse udfordringer.

Relateret: 10 eksempler på virtuelle teams og deres fordele

12 tips til virtuelle teamledere

Her er 12 strategier, du kan bruge til at finde succes som virtuel teamleder:

1. Vælg den rigtige platform

Du bruger måske kun én platform til telefonopkald, eller du kan bruge en række programmer til at koordinere dit teams arbejde. Eksempler på de typer virtuelle platforme, du kan bruge, omfatter videokonferenceværktøjer, digitale kalendere og planlægningsværktøjer, opgavelister, realtidsdokumentredigering og fildeling. Overvej de vigtigste kvaliteter i dine programmer, såsom ubegrænset data til fillagring, ende-til-ende-kryptering eller cloud-baseret lagring, før du vælger, hvilke der fungerer bedst for dit virtuelle team.

Relateret: Virtual Meetings: A Definitive Guide

2. Forfin dine virtuelle kommunikationsevner

Det er vigtigt for virtuelle teamledere at praktisere effektiv tekstbaseret kommunikation. Eksempler på medier, hvor du kan forsøge at udvikle ordentlige skriftlige kommunikationsevner, omfatter e-mails, SMS-beskeder, stemmeklip og delte dokumenter. Hvis du bruger videokonferenceværktøjer, skal du overveje din videos baggrund, som afspejler dit personlige og professionelle image. Prøv også at overvåge dit kropssprog på kameraet for at sikre, at du formidler din tilsigtede tone korrekt.

3. Sørg for, at teammedlemmer er fortrolige med teknologi

Det er vigtigt som teamleder at sikre, at alle på dit team korrekt kan bruge de værktøjer, de har brug for for at få succes. Overvej at afholde individuelle træningssessioner med teammedlemmer, der ikke er bekendt med et stykke teknologi, forberede how-to-dokumenter eller videoer eller etablere peer-mentorprogrammer for at sikre, at alle er fortrolige med deres teknologi.

4. Vær tilpasningsdygtig

Din oprindelige plan for at lede et virtuelt team kan i sidste ende kræve forfining. For eksempel kan din planlagte mødetid forårsage problemer for medarbejdere i forskellige tidszoner eller komme i konflikt med andre personlige ansvarsområder. Din valgte software passer muligvis ikke også bedst til dit teams arbejdsstil. For at undgå sådanne problemer skal du bede om konstruktiv feedback fra teammedlemmer og prøve nye strategier.

5. Lær om dit team

Hvert teammedlem kan have forskellige omstændigheder forbundet med deres virtuelle arbejdsmiljø. For eksempel kan nogen have en ældre hjemmeboende forælder, som har brug for lejlighedsvis hjælp, eller nogen kan bo i en anden del af verden med specifikke kulturelle forventninger. I lighed med at være på et kontor kan det være en fordel at forstå de mål, færdigheder og udfordringer, som hvert af dine teammedlemmer besidder. Du kan også spørge om dine teammedlemmers tidsplaner, før du arrangerer obligatoriske møder.

Relateret: 5 roller og ansvar for en teamleder

6. Øv egenomsorg

Som teamleder har du en unik mulighed for at være et eksempel for dine teammedlemmer med teknikker, du bruger til at optimere dit arbejde hjemmefra. Du kan dele dine strategier for at opretholde en sund og produktiv livsstil med dit team og opmuntre dem til også at dele deres strategier.

7. Stol på dit hold

Medarbejdere, der arbejder, udfører praktisk talt deres arbejde med meget mindre overblik, end de ville have på et kontor. Derfor er det vigtigt for teamledere at stole på, at alle på deres team udfører deres opgaver til en høj standard. Prøv at bevare fleksibiliteten og forstå, at visse teammedlemmer kan være produktive på andre tidspunkter end andre.

Virtuelle omgivelser kræver ofte, at ledere udvikler mentorskabs- og coachingfærdigheder for at binde sig til deres teammedlemmer. Hvis du kommunikerer dine forventninger og tillid, kan du inspirere dit team til at belønne dit effektive lederskab ved at leve op til dine forventninger.

8. Etabler systemer for ansvarlighed

Selvom det er vigtigt at stole på, at dit team udfører deres opgaver til tiden, er det også en leders pligt at sikre, at dette sker. Du kan gøre dette ved at sætte deadlines, kommunikere dem klart og bede dine teammedlemmer om at diskutere specifikke datoer eller projektmilepæle med dig.

Relateret: Forbedring af ansvarlighed på arbejdspladsen

9. Hav beredskabsplaner

Det er også vigtigt for teamledere i virtuelle omgivelser at overveje kritiske områder, hvor forstyrrelser kan påvirke dit team og forberede backup-strategier til at håndtere problemer, når de opstår. Overvej at udpege en person på dit team med masser af erfaring til at være backup-leder, hvis du er væk fra din computer, eller optage dine møder, hvis et teammedlem er fraværende. Overvej også at oprette forbindelse til din virksomheds it-team for at sikre en effektiv løsning af tekniske problemer.

10. Respekter dit holds tid

En fordel ved virtuelt arbejde er muligheden for at sende beskeder til dine teammedlemmer til enhver tid. Det er dog vigtigt at huske, at dine teammedlemmer sandsynligvis ikke er tilgængelige på alle tidspunkter. Medmindre du træffer forudgående aftaler, skal du forberede dig på varierede svartider, især uden for normal arbejdstid.

11. Prøv at være tilgængelig

I et kontormiljø kan teammedlemmer forvente, at du er tilgængelig, når du er på kontoret. I et virtuelt miljø kommunikerer medlemmer muligvis ikke med dig dagligt og kan føle sig utilpas ved at nå ud til problemer, som de mener er mindre. Hvis du viser dit team, at du er tilgængelig for at hjælpe dem, kan de være mere komfortable med at sende dig beskeder, før mindre bekymringer bliver større problemer. Vælg din foretrukne kontaktmetode, opret ensartede timer, hvor du er online, og læg vægt på din tilgængelighed.

12. Sæt grænser

Teamledere kommunikerer ofte deres forventninger klart og præcist. Punkter, der skal diskuteres med dit team, kan omfatte mødedeltagelse og adfærd, nødvendig behandlingstid for svar på e-mails eller beskeder, processer til at håndtere nødsituationer og de målinger, du bruger til at vurdere ydeevnen. For eksempel, hvis du ønsker, at dit team skal forblive opmærksomt under en videokonference, skal du kommunikere det tydeligt under møder. Hvis et krav eller en proces ændres, skal du informere hele teamet om disse særlige ændringer, når de opstår.

Inge Ottosen
Inge Ottosen Virtuelle teams er mere og mere almindelige og omfatter ofte teammedlemmer, der arbejder fra flere forskellige lokationer. En fremragende virtuel teamleder kan håndtere de unikke udfordringer, der kan opstå med medarbejdere, der arbejder forskellige steder, og inspirere deres team til at trives. Hvis du er en virtuel teamleder, er det vigtigt at reflektere over de strategier, du bruger til at styre dit team. I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af virtuelle teamledere og lister 12 tips til at styre et virtuelt team.