12 Tips Til At Finde Et Nyt Job, Mens Du Stadig Er Ansat

Det kan være svært at søge job, mens du stadig er ansat på et fuldtidsjob. Det tager ikke kun meget tid, men du skal være diskret, så du ikke mister dit nuværende job, før du er klar til at gå videre til den næste stilling. I denne artikel giver vi 12 tips til, hvordan du søger et nyt job, mens du stadig er ansat.

Opret et CV på Bonjoures

Sådan søger du et job, mens du stadig er ansat

Her er nogle grundlæggende tips, du kan bruge til at finde et nyt job, mens du stadig arbejder:

 1. Brug diskretion.
 2. Brug kun dine personlige enheder til at søge.
 3. Planlæg smart.
 4. Brug tidligere arbejdsgivere som referencer.
 5. Vær opmærksom på din påklædning.
 6. Opdater din LinkedIn-profil.
 7. Foretag jobrelaterede opkald væk fra kontoret.
 8. Jobjagt på din egen tid.
 9. Bed potentielle arbejdsgivere om at være diskrete.
 10. Vær forsigtig online.
 11. Fortsæt med at arbejde hårdt.
 12. Bevar en positiv holdning.

1. Brug diskretion

Selvom det kan være fristende at tale med en kollega, bør du ikke. Din hensigt om at finde arbejde et andet sted kan nemt komme tilbage til din vejleder, hvilket resulterer i en uventet afskedigelse. Det er bedst at bruge diskretion og fortælle ingen på arbejdet, at du leder efter andre jobmuligheder.

2. Brug kun dine personlige enheder til at søge

Brug kun din personlige telefon, computer eller e-mail til at udføre jobsøgning. Hvis det er nødvendigt at udføre en jobsøgningsrelateret forretning, mens du er på arbejde, skal du bruge din mobiltelefon og din egen dataplan i stedet for virksomhedens WiFi. Brug også kun din personlige e-mail-konto til at søge. Du vil måske overveje at oprette en virksomheds-e-mailadresse for at fremstå mere professionel for ansættelsesledere. Du kan f.eks. oprette en Google-virksomheds-e-mailadresse, der ligner ditnavn@ditwebsted.com. 

3. Planlæg smart

Lad den potentielle arbejdsgiver vide, at du prøver at være diskret med din jobsøgning, og spørg, om du kan interviewe før eller efter arbejde eller over frokost. Hvis det ikke er muligt, så overvej at tage en personlig dag eller, hvis du kan planlægge interviewet langt nok i forvejen, brug en feriedag.

4. Brug tidligere arbejdsgivere som referencer

De fleste ansættelsesledere er trygge ved at få referencer fra en tidligere arbejdsgiver. Udarbejd en liste over tidligere arbejdsgivere og arbejdsledere, og lad dem vide på forhånd, at de muligvis hører fra potentielle nye arbejdsgivere.

5. Vær opmærksom på din påklædning

Hvis din samtale er efter arbejde eller i frokosttiden, skal du være forsigtig med, hvad du har på på kontoret. At bære et jakkesæt i et afslappet arbejdsmiljø vil for eksempel sandsynligvis advare din arbejdsgiver om, at du interviewer et andet sted. Når det er sagt, afhængigt af kulturen i den virksomhed, du interviewer med, kan smart casual være mere passende. Hav en plan på plads for, hvor du vil ændre dig på vej til interviewet, og giv dig tid til at foretage overgangen.

Relateret: Smart Casual Dress Code til en jobsamtale

6. Opdater din LinkedIn-profil

Før du begynder at redigere, skal du deaktivere meddelelser, så ændringer ikke udsendes til dit personlige LinkedIn-netværk. Hold dine anførte færdigheder opdateret og i overensstemmelse med det, du laver på dit nuværende job. Sørg for, at dit billede er aktuelt og professionelt, men undgå drastiske ændringer i din profil. Det er bedst at holde din profil opdateret til enhver tid, så den er 100 % komplet og aktuel, når du er klar til at tage et karrieretræk.

7. Foretag jobrelaterede opkald væk fra kontoret

Arbejdsgivere ønsker ofte at foretage screeningsopkald, før de planlægger en formel samtale. Sørg for at planlægge disse eller andre jobsøgningsrelaterede opkald, når du skal være væk fra kontoret. Gå til en nærliggende kaffebar eller din bil, hvor du kan fokusere og have fuldstændig privatliv.

8. Jobjagt på din egen tid

Sørg for, at du laver alle jobsøgningsaktiviteter, når du er hjemme, på din egen tid. Undgå fristelsen til at gennemgå nye jobopslag fra din mobilenhed eller svare på e-mails fra potentielle arbejdsgivere. Hvis e-mails skal besvares hurtigere, så afsæt tid over din frokosttime til at tage sig af disse.

For at sætte dig selv i den rigtige sindsstemning til jobsøgning, skal du blokere en eller to timer hver dag, som du vil bruge til at gennemse jobopslag, søge virksomheder, skrive følgebreve og indsende CV.

9. Bed potentielle arbejdsgivere om at være diskrete

Ansættelsesledere og rekrutterere forstår, at du ikke ønsker, at din arbejdsgiver skal vide, at du leder efter en ny stilling. Vær klar og direkte omkring dit behov for diskretion for at undgå enhver tvetydighed. Hvis du er i tvivl om, at rekruttereren måske ikke er diskret, kan du overveje at lede efter en ny til at hjælpe dig i din søgning.

10. Vær forsigtig online

Vær forsigtig, når du bruger sociale medier eller besøger jobtavler. En enkelt statusopdatering kan advare din arbejdsgiver om, at du leder efter ledige stillinger andre steder. Minimer risikoen ved at tjekke dine privatlivsindstillinger og bruge tjenester, der maskerer din identitet, når du lægger dit CV online.

11. Fortsæt med at arbejde hårdt

Det er vigtigt at fortsætte med at yde din bedste indsats på arbejdet og opretholde et stærkt forhold til din vejleder og kolleger. Selvom du har en personlig forpligtelse over for dig selv til at finde muligheder, der er følelsesmæssigt, intellektuelt og personligt tilfredsstillende, ønsker du stadig at bevare positive arbejdsrelationer med dem omkring dig, så når du til sidst sikrer dig en ny stilling et andet sted, vil de være levedygtige muligheder for fremtidige referencer for dig.

12. Bevar en positiv holdning

Selvom du har besluttet, at du er klar til at søge muligheder andre steder, så bevar en positiv holdning. Accepter yderligere opgaver såsom at vejlede en ny kollega. Vær en holdspiller og bevar din entusiasme, selvom du ved, at stillingen eller virksomheden ikke længere passer til dig.

Lukas Damgaard
Lukas Damgaard Det kan være svært at søge job, mens du stadig er ansat på et fuldtidsjob. Det tager ikke kun meget tid, men du skal være diskret, så du ikke mister dit nuværende job, før du er klar til at gå videre til den næste stilling. I denne artikel giver vi 12 tips til, hvordan du søger et nyt job, mens du stadig er ansat.