12 Tegn På, At Du Har Brug For Et Nyt Job

Et godt job, der udfordrer dig regelmæssigt og skaber muligheder for professionel vækst, vil hjælpe dig med at sætte dig op til hurtigere karriereudvikling. Hvis du ikke får disse ting fra dit nuværende job, kan det dog være tid til at overveje at finde en ny stilling et andet sted.

At beslutte sig for at skifte job kræver eftertænksom refleksion og selvevaluering. I denne artikel udforsker vi 12 tegn på, at du måske har brug for et nyt job og giver nogle tips til, hvordan du kan komme i gang med at finde en ny rolle med det samme.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvornår du har brug for et nyt job?

Hvis du er utilfreds med din karriere eller ikke ser nogen professionel vækst, kan det påvirke alle områder af dit liv, fra dit helbred til dine avancementmuligheder. Selvom det ikke er ualmindeligt at opleve en vis midlertidig utilfredshed på arbejdet, hvis du er gået så langt som du kan i din nuværende stilling, eller hvis stressen i din rolle påvirker dit helbred, kan det være tid til en forandring.

Ved at vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at forlade dit job, kan du få nye muligheder, hvor du bliver udfordret regelmæssigt og har muligheder for avancement og vækst.

12 tegn på, at du har brug for et nyt job

Her er nogle tegn på, at det kan være tid til at overveje at forfølge en mulighed andetsteds:

 1. Du keder dig ofte.
 2. Der er ingen salgsfremmende muligheder.
 3. Arbejdspladsen er ikke positiv.
 4. Organisationsdiagrammet ændres ofte.
 5. Dit helbred bliver påvirket.
 6. Du føler dig udskiftelig.
 7. Du overvejer allerede at finde et nyt job.
 8. Dit søvnmønster er blevet forstyrret.
 9. Du stiller spørgsmålstegn ved virksomhedens etik.
 10. Din virksomhed mister sit toptalent.
 11. Din rolle er aldrig vokset.
 12. Du er normalt umotiveret.

Relateret: The Essential Job Search Guide

1. Du keder dig ofte

Folk har ofte brug for at blive udfordret regelmæssigt for at føle sig engagerede i deres arbejde. Hvis du oplever kronisk kedsomhed, bør du overveje at bede om mere udfordrende opgaver. Hvis arbejdsgiveren ikke kan give den udfordring, du skal bruge for at forblive engageret, kan du overveje at komme videre. Kedsomhed på arbejdet øger sandsynligheden for fejl, som kan afspejle dårligt på dig og potentielt skabe problemer for din arbejdsgiver.

2. Der er ingen salgsfremmende muligheder

Ifølge undersøgelser er den primære årsag til, at folk forlader deres job, for karrierefremskridt. Langsigtede mål hjælper dig med at holde fokus og fortsætte med at komme videre i din karriere. Hvis der ikke er muligheder for vækst og avancement, kan du overveje at søge muligheder med større muligheder for vækst.

3. Arbejdspladsen er ikke positiv

Mens der kan opstå øjeblikke med konflikter på arbejdspladsen, kan vedvarende konflikt påvirke din præstation og entusiasme for dit arbejde. Ligger problemet hos nogle få medarbejdere, kan det afhjælpes. Hvis konflikten er mere omfattende, kan du dog overveje at skifte job.

4. Organisationsdiagrammet ændres ofte

Mens nogle ændringer er nødvendige og faktisk kan forbedre en virksomheds drift, er hyppige omstruktureringer et tegn på, at ledelsen ikke har en nøje planlagt strategi. Den usikkerhed, der kan skabes ved hyppige forandringer, kan gøre medarbejderne nervøse, påvirke deres tillid til virksomhedens ledelse negativt og gøre dem mindre engagerede i arbejdet.

5. Dit helbred bliver påvirket

Dit fysiske helbred er nogle gange en indikator for mental sundhed, så hvis du ofte oplever forkølelse eller regelmæssig hovedpine, kan det indikere, at dit job påvirker dit helbred. Stress kan også påvirke din appetit. Det får nogle mennesker til at miste deres appetit helt, mens andre kan spise mere end normalt. I sidste ende, hvis dit helbred bliver negativt påvirket af jobstress, skal du finde en måde at lindre stress på eller overveje at finde et nyt job.

6. Du føler dig udskiftelig

Alle ønsker at arbejde et sted, hvor de føler, at deres talenter og færdigheder bliver værdsat. Hvis du føler, at du bliver behandlet, som om du er udskiftelig, og at din indsats ikke bliver værdsat som den kunne være, kan det være på tide at finde en organisation, der værdsætter dig for den du er, og hvad du har at tilbyde.

7. Du overvejer allerede at finde et nyt job

Selvom du aldrig har overvejet ideen seriøst, kan det være tegn på, at du ikke er fuldt ud tilfreds med din karriere, hvis du bare tænker på at søge et nyt job et andet sted. Hvis dette lyder bekendt, kan du lave en liste over fordele og ulemper og tænke igennem, hvad du nyder ved dit arbejde, og hvad du gerne vil ændre.

8. Dit søvnmønster er blevet forstyrret

Kvalitetssøvn kan være en integreret del af dit generelle helbred. Hvis du får dårlig søvn, kan det påvirke opfattelsen af ​​din rolle og gøre en udfordrende situation værre. Hvis du oplever, at du har svært ved at falde i søvn, eller at du vågner om natten og tænker på dit arbejde, kan det være på tide at overveje at lave en ændring, især hvis forstyrrelsen i søvnen har stået på i noget tid.

9. Du stiller spørgsmålstegn ved virksomhedens etik

En virksomhed skal værdsætte ærlighed og etik. Hvis du føler, at der sker noget på arbejdet, som er uetisk – eller endnu værre, ulovligt – så skal du væk. Hvis du har mistanke om, at der sker noget uetisk med den måde, virksomheden drives på, så stol på din intuition og gå.

10. Din virksomhed mister sit toptalent

Hvis du bemærker, at de dygtigste medarbejdere i virksomheden forlader virksomheden, kan det være et tegn på, at din virksomhed ikke tager de nødvendige skridt for at fastholde dem, eller at organisationen har det svært økonomisk. Hvis du bemærker et mønster af medarbejdere, der forlader - ud over en normal omsætningshastighed - kan det være på tide at overveje at gøre det samme.

11. Din rolle er aldrig vokset

Målet med hver stilling er generelt at vokse, flytte dine grænser med nye opgaver og nye ansvarsområder. Hvis du har været i din rolle i nogen tid og ikke har haft mulighed for at påtage dig yderligere ansvar, kan du overveje at søge muligheder andre steder.

12. Du er umotiveret

Selvom det er normalt at føle sig umotiveret nogle dage, kan det være en indikator for, at det er på tide at lede efter noget andet, der vil gøre dig begejstret for at gå på arbejde hver dag, hvis du konstant er umotiveret eller uinteresseret i dit arbejde.

Relateret: 3 vaner, der kan øge dine chancer for at få jobbet

Tips til at finde et nyt job

Hvis du føler, at din nuværende rolle ikke er den rigtige for dig, kan du følge disse tips for at hjælpe dig med at finde et nyt job:

Brug dit personlige netværk

Hvis der er en specifik virksomhed, du gerne vil arbejde for, eller en åbning, du gerne vil interviewe for, så tag fat i folk i dit personlige netværk for at se, om du på en eller anden måde er forbundet med en, der arbejder der. Forbindelsen kan muligvis videresende dit CV til den ansættelsesansvarlige og give dig en fordel i forhold til andre kandidater.

Søg dagligt

Uanset om det er at gennemgå nye jobannoncer eller undersøge virksomheder i dit område, så afsæt lidt tid hver dag til at søge job.

Tilpas dit CV til forskellige job

Når du søger forskellige job, skal du notere dig de færdigheder, der kræves for hver stilling, og de nøgleord, der skiller sig ud i stillingsopslaget. Hvis det er relevant, medtag disse søgeord i dit CV og angiv, hvordan du har brugt disse færdigheder i tidligere stillinger.

Skab et online brand

Gennemgå den måde, du præsenterer dig selv på online. Sørg for, at dine professionelle profiler online er komplette med opdaterede jobbeskrivelser, færdigheder og et professionelt headshot. De fleste rekrutterere vil gennemgå dine sociale og professionelle profiler online, før de overvejer dig til et interview.

Knud Mikkelsen
Knud Mikkelsen Et godt job, der udfordrer dig regelmæssigt og skaber muligheder for professionel vækst, vil hjælpe dig med at sætte dig op til hurtigere karriereudvikling. Hvis du ikke får disse ting fra dit nuværende job, kan det dog være tid til at overveje at finde en ny stilling et andet sted.