12 Spørgsmål At Stille Under Jobtilbudsforhandling

Det kan være stressende at gå igennem en lønforhandlingsproces med en potentiel arbejdsgiver, men det er en fast del af ansættelsesprocessen. Mange ansættelsesledere forventer endda, at deres kandidater forsøger at forhandle og er forberedte på muligheden. Så længe du forbereder dig på lønforhandlinger, kan du føle dig mere sikker på at henvende dig til ansættelseschefen eller personalemedarbejderen for at få en bedre grundløn eller flere fordele.

I denne artikel diskuterer vi, hvorfor det er vigtigt at forhandle dit jobtilbud og deler nogle spørgsmål, du kan stille, når du er midt i denne proces.

Hvorfor det er vigtigt at forhandle dit jobtilbud

Her er nogle grunde til, hvorfor du bør overveje at forhandle dit jobtilbud:

Du vil kunne tjene mere senere

Hvor meget du tjener i din nuværende stilling, vil afgøre, hvad du senere tjener på den samme virksomhed, og hvad du vil acceptere i fremtidige roller i en anden virksomhed. For eksempel, hvis du starter dit job ved at tjene $40.000 om året, vil du sandsynligvis ikke gå under det beløb i dine samme eller fremtidige stillinger.

Det viser din arbejdsgiver, at du er klar over, hvor værdifuld du er

Det er vigtigt at føle sig sikker på dine færdigheder og vise den tillid til ansættelseschefen, så de kan føle det samme om dig som kandidat. Denne tillid vil lade en arbejdsgiver vide, at de kan sætte dig i spidsen for projekter, lære dig nye ting på arbejdspladsen og stole på dig med vigtige kunder og kunder.

Du kan få, hvad du ønsker eller mere

Det er kun ved at forhandle dit jobtilbud, at du vil tjene det, du leder efter, eller endda mere end din ideelle løn. En arbejdsgiver bør vide, hvad du er glad for at acceptere, og hvis de er begejstrede for, at du starter, vil de være mere tilbøjelige til at arbejde sammen med dig for at få dig, hvad du ønsker.

Læs mere: Sådan forhandler du din startløn (med tips og eksempler)

Spørgsmål at stille, når du forhandler et jobtilbud

Her er nogle spørgsmål, du kan stille, når du er midt i forhandlingerne om jobtilbud for yderligere at forstå, hvor en arbejdsgiver kommer fra, og se om der er plads til at forbedre det, de tilbyder dig som ny medarbejder:

1. Er denne løn åben for forhandling?

Et af de første spørgsmål, du bør stille, er, om tilbuddet er åbent for forhandlinger. Ansættelseschefen kan svare ved at fortælle dig, hvilken del af tilbuddet, der er til forhandling. Hvis selve lønnen er det, så sørg for at du allerede har en idé om, hvor meget du vil tjene. Dette er normalt baseret på den gennemsnitlige løn på dit lokale marked for det job, du skal udføre, og det antal års erfaring, du har.

Husk, når du stiller dette indledende spørgsmål, at takke arbejdsgiveren for tilbuddet, så de ved, at du er taknemmelig og glad for, at de vil have dig til at arbejde for organisationen, og at du ønsker det samme.

Læs mere: 10 tips til at skrive CV til at hjælpe dig med at få et job

2. Hvordan har du beregnet dette løntilbud?

I stedet for direkte at spørge, om lønnen er til forhandling, kan du spørge ansættelseschefen eller personalemedarbejderen, hvordan de nåede frem til den løn, de tilbyder dig. Med dette svar vil du vide, om de brugte dine års erfaring og uddannelse til at bestemme, hvor meget de skal tilbyde dig. Hvis de ikke nævner disse variabler, kan du have plads til forhandlinger baseret på, hvor meget du har at tilbyde en ny arbejdsgiver.

Før du stiller dette spørgsmål, kan det være nyttigt at have en ide om, hvad den gennemsnitlige markedsløn er for den samme stilling, der er i dit område, og når du overvejer dit erfaringsniveau.

3. Er der muligheder for at øge min løn på andre måder?

Når du leder efter et nyt job, er det sandsynligt, at du søger flere stillinger på samme tid. Du kan endda komme i en situation, hvor du skal sammenligne to jobtilbud for at se, hvilket der passer bedst til dig og vil være det, du i sidste ende accepterer.

Hvis dette er tilfældet, er det især vigtigt at overveje alt, hvad der indgår i din løn udover din grundløn. Selvom du måske ønsker at lave en vis grundløn, så tænk også på de andre muligheder, du har for at bidrage til din samlede kompensation.

Præstations- og tilmeldingsbonusser, overtidsbetaling eller lønstigninger over gennemsnittet kan tilføje mere til din grundløn og er noget, du skal huske på, når du beslutter dig for, om du vil acceptere et jobtilbud. Mange arbejdsgivere kan også give en belønningserklæring, der inkluderer en oversigt over alle de fordele og frynsegoder, du kan forvente som ansat i organisationen.

4. Hvordan bestemmer du forhøjelser?

Afhængigt af hvad løntilbuddet er, vil du måske gerne acceptere, men har brug for at vide, at din løn kan stige i den nærmeste fremtid til et beløb, du er mere tryg ved. Det er acceptabelt at spørge en arbejdsgiver, hvordan de bestemmer lønstigninger og lønstigninger for at sikre, at du ved, hvad du kan forvente, og at du kan forhandle yderligere, når du er ansat. For eksempel kan én virksomhed give lønforhøjelser baseret på præstationer over gennemsnittet, mens en anden regelmæssigt kan give lønforhøjelser baseret på anciennitet.

Læs mere: Sådan får du en lønforhøjelse: 10 tips til at bevise, at du fortjener en lønforhøjelse på arbejdet

5. Hvad er inkluderet i denne kompensationspakke?

Ved at stille dette spørgsmål fortæller du arbejdsgiveren, at du er klar over, at der er mere i et tilbud end grundlønnen. Hvis du er opmærksom på alt, hvad der er inkluderet i kompensationspakken, vil du være bedre i stand til at afgøre, hvor attraktivt jobtilbuddet er for dig, eller om der er visse dele, du vil tale med ansættelseschefen om. Disse oplysninger vil også gøre det nemmere for dig at sammenligne kompensationspakker mellem en arbejdsgiver og den næste.

Kompensationspakker kan omfatte betalt ferie, frynsegoder, sygeforsikring, spisepauser, muligheder for fjernarbejde, regelmæssige forhøjelser, aktieoptioner, mobiltelefonrefusion og mere.

Læs mere: Fordelene ved at arbejde hjemmefra

6. Kan vi forhandle andre faktorer udover min løn?

Det er muligt, at arbejdsgiveren ikke er i stand til at forhandle din løn, fordi de allerede giver dig en løn, der er i toppen af ​​deres rækkevidde for stillingen, eller de har simpelthen ikke de ekstra penge på deres budget. Det betyder dog ikke, at du ikke kan forhandle andre dele af din kompensationspakke. Overvej hele kompensationspakken, inklusive fordele, flytteudgifter, betalt fri, firmagoder og meget mere.

Du kan også nævne ting, der er vigtige for dig, og se om virksomheden kan tilbyde disse fordele som en del af din ansættelsespakke. Du ønsker måske muligheder for fjernarbejde, refusion af undervisning eller adgang til store branchespecifikke konferencer. Bring disse ting op til ansættelseschefen for at se, om du kan justere hele din kompensationspakke for at gøre en lavere løn umagen værd.

7. Hvilke målinger bruger du, når du skal afgøre, om en medarbejder har haft succes?

Dette er et vigtigt spørgsmål at stille, så du kan vise, at du er seriøs omkring fremtidige muligheder, og så du har information om, hvad du kan forvente. Hvis du har lidt indsigt i deres proces, kan du forberede dig på at leve op til forventningerne og vide, hvad du skal arbejde med for at sikre, at du får succes med din lønforhandling.

Læs mere: 10 tips til at gøre dit bedste i præstationsanmeldelser

8. Kan du give dette løntilbud skriftligt?

Det er vigtigt at få dit løntilbud skriftligt, fordi dette er en god måde at gøre det officielt og have dokumentation for din overenskomst, hvis du har brug for det. Det officielle skriftlige tilbud bør indeholde alle detaljer om din kompensation, herunder din grundløn, oplysninger om fordele, dit betalte afspadseringsbeløb og alt andet, som du måtte have diskuteret med den ansættelsesansvarlige.

9. Hvordan er fratrædelsesordningen?

Du behøver ikke at antage, at virksomheden vil afskedige dig for at stille dette spørgsmål. Det er ofte en, der bliver overset på grund af den negative konnotation, der kan komme med det. Men hvis du er i stand til at kommunikere årsagen til, at du spørger til arbejdsgiveren, kan det stadig være en meget positiv og effektiv samtale for jer begge. Du kan lade ansættelseschefen vide, at det er vigtigt for dig at have jobsikkerhed, og at du vil føle dig mere sikker på at acceptere et tilbud, når du ved, at du bliver dækket af det uventede.

10. Hvor ofte giver du lønforhøjelser til fortjente medarbejdere?

Svaret på dette spørgsmål vil give dig et fingerpeg om, hvor ofte medarbejdere modtager lønforhøjelser, og hvis der er visse kriterier, du skal opfylde, før du er berettiget til lønforhøjelse. Nogle arbejdsgivere kan for eksempel kræve, at du arbejder i virksomheden i to år, før du kan få en markant lønstigning.

11. Hvilken procentdel udsteder du normalt forhøjelser til?

At stille dette spørgsmål kan give dig en masse arbejdsgiverindsigt. Du vil være i stand til at måle, hvordan denne arbejdsgiver sammenligner med branchegennemsnittet, hvilket er kraftfuld viden, hvis du vælger mellem to stillinger. Du vil også vide, hvor meget du vil tjene, når du har optjent en lønforhøjelse. Afhængigt af hvad det er, kan forhøjelsen øge din grundløn markant.

Også hvordan ansættelseschefens svar kan give dig yderligere information. En arbejdsgiver, der er meget imødekommende med den typiske procentdel, de giver for lønforhøjelser, er sandsynligvis vant til at give lønforhøjelser til velfortjente medarbejdere. Men hvis ansættelseschefen tøver eller ikke kan give et svar, kan det betyde, at lønforhøjelser ikke er almindelige.

12. Hvornår ønsker du et endeligt svar?

En del af forhandlingsprocessen for jobtilbud er at tage sig tid til at overveje din samtale og forstå præcis, hvad du ønsker fra en arbejdsgiver, før du er tryg ved at komme videre. Vær sikker på, at hvis du deltager i en så vigtig samtale, at du også tager dig tid til at tænke over det. Hvis en arbejdsgiver er ivrig efter at besætte stillingen og klar til, at du starter, foretrækker de måske et svar med det samme, men spørg, hvornår du med rimelighed kan give dem dit endelige svar inden.

Dan Vestergaard
Dan Vestergaard Det kan være stressende at gå igennem en lønforhandlingsproces med en potentiel arbejdsgiver, men det er en fast del af ansættelsesprocessen. Mange ansættelsesledere forventer endda, at deres kandidater forsøger at forhandle og er forberedte på muligheden. Så længe du forbereder dig på lønforhandlinger, kan du føle dig mere sikker på at henvende dig til ansættelseschefen eller personalemedarbejderen for at få en bedre grundløn eller flere fordele.