12 Rådgivnings Karriereveje At Overveje

12 Rådgivnings Karriereveje At Overveje

Rådgivere er fagfolk inden for menneskelige tjenester, der tilbyder målrettet vejledning til enkeltpersoner inden for forskellige områder af livet. Disse fagfolk betjener lokalsamfund gennem en række specialiseringer, hjælper folk med at klare stress, tage fat på nye muligheder og udvikle bløde færdigheder. Hvis du overvejer at blive rådgiver, er der mange karriereveje, du kan tage for at nå dine professionelle mål. I denne artikel skitserer vi 12 forskellige karriereveje inden for rådgivning, der skal overvejes.

Hvad er rådgivningskarrierer?

Rådgivningskarrierer er roller, hvor professionelle yder støtte til mennesker, der oplever sociale, personlige, karrieremæssige eller psykologiske udfordringer. Rådgivere hjælper folk med at finde løsninger og mestringsmekanismer for at blive mere succesfulde til at navigere i livet. De fleste rådgivere har grader inden for områder relateret til psykologi eller socialt arbejde og modtager klinisk træning i forskellige specialer. Afhængigt af disse specialer kan du indsnævre din karrierevej for at fokusere på at hjælpe mennesker på forskellige områder af livet, såsom:

 • Mentalt helbred
 • Karrierer
 • Ægteskab
 • Familie

Gennem deres karriere bringer rådgivere en følelse af forståelse og medfølelse til deres arbejde for at opbygge tillidsfulde og fortrolige relationer med deres klienter. Rådgivning kan være en ekstremt givende karriere, der kan hjælpe andre med at maksimere deres personlige potentiale. Her er nogle generelle ansvarsområder for dem inden for rådgiverfaget:

 • Skabe et tillidsfuldt og behageligt miljø, hvor kunderne kan diskutere deres oplevelser
 • Evaluering af en klients fysiske og mentale tilstand for at identificere udfordringer
 • Interview af kunder for at få baggrundsinformation
 • At hjælpe kunder med at sætte mål for, hvad de ønsker at opnå
 • Udarbejdelse af strukturerede planer for kunder for at nå mål og overvåge fremskridt
 • Hjælpe kunder, når de oplever forhindringer
 • Vedligeholdelse af klientjournaler og dokumentation af behandling
 • Skrive patientevalueringer
 • Give henvisninger til kunder, der har brug for ydelser fra andre fagfolk

Relateret: Rådgivningsfærdigheder: Definitioner og eksempler

12 karriereveje at overveje i rådgivning

Hvis du overvejer at blive rådgiver, så vælg din vej baseret på dine personlige interesser eller hvilket speciale du brænder mest for. Her er 12 karriereveje at overveje inden for rådgivningsområdet:

Psykiatrisk rådgiver

Mental sundhedsrådgivere arbejder med enkeltpersoner og grupper for at hjælpe dem med at klare udfordringer relateret til følelsesmæssigt velvære. Disse udfordringer kan omfatte stress, selvbillede, aldring eller diagnosticerede følelsesmæssige tilstande. Mental sundhedsrådgivere opfordrer deres klienter til at diskutere følelser og oplevelser. Rådgiverne bruger derefter en holistisk wellness-model for at undersøge potentielle grundlæggende årsager og generere behandlingsplaner. De hjælper deres klienter med at finde terapeutiske processer, der kan hjælpe dem med at håndtere fremtidige følelsesmæssige stressfaktorer.

Læs mere: Guide til, hvordan du bliver psykisk rådgiver

Ægteskabs- og familierådgiver

Ægteskabs- og familierådgivere arbejder med ægtepar, børn, forældre og udvidede familiemedlemmer for at hjælpe med at fremme sunde kommunikationsmodeller og formidle udfordringer. De kan specialisere sig i at hjælpe patienter med at klare skilsmisse, økonomisk stress og intimitet. Nogle gange fungerer disse rådgivere som upartiske observatører, når par har problemer med at kommunikere. Ægteskabs- og familierådgivere er eksperter i at hjælpe familier og par med at opbygge positive visioner for deres fremtid og træffe sunde, informerede beslutninger.

Karriererådgiver

Karriererådgivere arbejder med personer, der ønsker at foretage ændringer i deres ansættelse. Uanset om klienter er arbejdsløse eller søger at begynde en alternativ karrierevej, hjælper karriererådgivere dem med at forstå sig selv, deres færdigheder og arbejdsmarkedet med at træffe positive erhvervsmæssige og uddannelsesbeslutninger. Klienter henvender sig nogle gange til karriererådgivere, når de træffer vigtige karriererelaterede beslutninger, såsom at forlade et job eller starte et nyt. Derudover arbejder mange karriererådgivere in-house for karrierecentre, der leverer offentlige tjenester til undertjente samfund.

Læs mere: Sådan bliver du karriererådgiver i 5 trin (med tips)

Ungdomsrådgiver

Ungevejledere arbejder specifikt med børn og teenagere. Disse fagfolk hjælper deres klienter med at navigere i følelsesmæssige, uddannelsesmæssige og familiære problemer, der kan være vanskelige på grund af ungdomsårene. Unge rådgivere giver tidlige interventionsstrategier, der positivt kan påvirke, hvordan unge klienter håndterer stressfaktorer, når de bliver voksne. Det er almindeligt, at unge rådgivere hjælper klienter med engangsproblemer, såsom forældrenes skilsmisse, familiesorg og adfærdsmønstre.

Sorgvejleder

Sorgvejledere arbejder specifikt med individer, der oplever tabsrelaterede udfordringer. Disse rådgivere fokuserer på at hjælpe klienter med at forstå de personlige og følelsesmæssige virkninger af sorg, sygdom, skilsmisse og skade. Sorgrådgivere hjælper klienter med at undersøge deres sorg gennem forskellige øvelser og fællesskabs- eller individuelle terapisessioner. Fordi sorg kan være en cyklisk følelsesmæssig proces, tilbyder sorgrådgivere specialiseret støtte, der kan lære deres klienter vitale mestringsmekanismer.

Skolevejleder

Skolevejledere, ofte kaldet vejledere, arbejder inden for uddannelsesmiljøer for at give K-12-elever støtte. Disse fagfolk fokuserer på akademisk, personlig og social vækst, mens de tilbyder rådgivning til andre skoleteammedlemmer som lærere, administratorer og forældre. Skolerådgivere hjælper eleverne med at fremme sunde følelsesmæssige vaner, mens de tilbyder vejledning om efteruddannelsesarbejde og skolemuligheder. Skolevejledere fungerer nogle gange som mæglere, når der opstår konflikter mellem elever.

Læs mere: Sådan bliver du vejleder

Højskolerådgiver

Collegerådgivere arbejder inden for videregående uddannelsesmiljøer og betjener studerende i universitetsalderen ved at hjælpe dem med at navigere i deres oplevelser. De kan rådgive studerende om klasser, institutionelle problemer, adfærdsmæssig velvære, akademisk integritet og følelsesmæssige behov. College rådgivere støtter studerende generelt og holistisk, så de kan nå succes gennem deres college år.

Militær rådgiver

Militære rådgivere arbejder med hvervet, aktiv tjenestepersonale. Disse rådgivere kan også støtte familien af ​​militære fagfolk. Militære rådgivere specialiserer sig i at hjælpe disse personer med at klare de unikke mentale, følelsesmæssige og sociale konsekvenser af militært engagement. Fordi en livsstil ved siden af ​​militæret kan være en udfordring at navigere i, hjælper disse rådgivere hvervede med at udvikle militærspecifikke mestringsstrategier, som de kan bruge, mens de er udsendt eller hjemme hos deres familier.

Pastoral rådgiver

Pastorale rådgivere arbejder indenfor spirituelle rammer. De vejleder klienter ved at bruge en kombination af mental sundhedsbehandling og trosbaseret praksis. Ofte arbejder pastorale rådgivere direkte for religiøse institutioner og tjener i en dobbelt funktion. For eksempel kan en pastoral rådgiver i en kirke også tjene som præst, eller i en synagoge kan de også tjene som rabbiner. Pastorale rådgivere yder målrettet åndelig vejledning til enkeltpersoner, par, familier og grupper i forskellige sammenhænge.

Veteranrådgiver

Veteranrådgivere arbejder specifikt med veteraner fra militæret. I lighed med militærrådgivere fokuserer veteranrådgivernes arbejde på at guide veteraner gennem specifikke spørgsmål relateret til at tjene i og trække sig tilbage fra militæret. Veteranrådgivere kan hjælpe enkeltpersoner med at klare livsændringer som udskrivning eller handicap, sociale stressfaktorer og militærrelaterede minder. Veteranrådgivere kan også hjælpe veteraner med at navigere i post-militær beskæftigelse og uddannelsesmuligheder.

Læs mere: 9 typer af rådgivningsjob at overveje

Rehabiliteringsvejleder

Rehabiliteringsrådgivere hjælper personer med fysiske, psykiske, udviklingsmæssige eller følelsesmæssige handicap med at fungere succesfuldt i deres daglige liv. Disse rådgivere hjælper klienter med at udvikle de nødvendige færdigheder til at overvinde eller håndtere de potentielle personlige, sociale og psykologiske virkninger af at leve med et handicap. Rehabiliteringsrådgivere kan også hjælpe dem med handicap med at navigere i beskæftigelse, selvstændigt liv og andre udfordringer.

Rusmiddelrådgiver

Rusmiddelrådgivere arbejder med klienter, der oplever udfordringer relateret til stoffer og alkoholbrug. Disse fagfolk lærer individer, hvordan de ændrer deres adfærd for at opnå personlig velvære og komme sig fra afhængighed. Stofmisbrugsrådgivere kan arbejde direkte med dem, der ønsker at styre deres stofbrugsaktiviteter, eller dem, der er berørt af en andens stofmisbrug. De hjælper klienter med at klare impulser, designe sunde levemodeller, genetablere deres karriere og finde støtte fra lokalsamfundet.

Carl Vinther
Carl Vinther Rådgivere er fagfolk inden for menneskelige tjenester, der tilbyder målrettet vejledning til enkeltpersoner inden for forskellige områder af livet. Disse fagfolk betjener lokalsamfund gennem en række specialiseringer, hjælper folk med at klare stress, tage fat på nye muligheder og udvikle bløde færdigheder. Hvis du overvejer at blive rådgiver, er der mange karriereveje, du kan tage for at nå dine professionelle mål. I denne artikel skitserer vi 12 forskellige karriereveje inden for rådgivning, der skal overvejes.