12 Kendetegn Ved En God Arbejdsgiver, Du Bør Kende Til

12 Kendetegn Ved En God Arbejdsgiver, Du Bør Kende Til

Gode ​​arbejdsgivere sørger for sunde og sikre arbejdsmiljøer for deres medarbejdere. En god arbejdsgiver bør respektere dig ved at værdsætte dit arbejde. Hvis du genkender og kan identificere gode arbejdsgiveregenskaber, kan du søge job hos virksomheder, der værdsætter din arbejdsmoral og dedikation. I denne artikel oplister vi kvaliteterne ved en god arbejdsgiver og giver tips til at finde en.

Hvad kendetegner en god arbejdsgiver?

En god arbejdsgiver er tålmodig og forstående. Lad os for eksempel sige, at du kommer for sent på arbejde på grund af uventet trafik. Når du giver en fornuftig forklaring, forstår en god arbejdsgiver. En god arbejdsgivers prioritet er at skabe et sundt arbejdsmiljø for medarbejderne. Her er 12 fælles kendetegn ved en god arbejdsgiver:

1. Visionær

En god arbejdsgiver tænker på innovative ideer, der kan bringe virksomheden fremad for at udvide sin vækst. De kan arrangere møder med medarbejdere for at præsentere fremtidige projekter for virksomheden eller planer om at få flere kunder. Måder at identificere, om en virksomhed har visionære arbejdsgivere, omfatter:

 • Forsker i, hvordan arbejdsgiveren forbereder medarbejderne til faglig udvikling
 • Leder efter rapporter, der beskriver, hvordan virksomheden har udviklet sig

Indsamling af sådanne oplysninger kan hjælpe dig med at identificere progressive virksomheder og arbejdsgivere, du ønsker at arbejde med.

2. Tilbyder fleksible arbejdstider

Når de lever i en digital æra, kan mange medarbejdere arbejde utraditionelle timer. En god arbejdsgiver kan tilbyde en fleksibel tidsplan, der giver medarbejderne mulighed for at bestemme, hvornår de vil arbejde. Gode ​​arbejdsgivere bør forklare dig virksomhedens time-, daglige og ugentlige tidsplaner eller krav, før du starter dit job. Fordelene ved en fleksibel tidsplan omfatter:

 • At have tid til at rejse din familie
 • Frihed til at rejse
 • Kan pendle langt
 • Kan balancere andre job
 • Kan deltage i vigtige livsbegivenheder

At have en fleksibel arbejdsplan kan også forbedre dit velvære og produktivitet.
Læs mere: Hvad er fleksible åbningstider, og hvorfor arbejdsgivere bør overveje at tilbyde dem

3. Store kommunikationsevner

En god arbejdsgiver skal være en effektiv formidler. De bør være gode talere, der udtrykker deres meninger og instruktioner i en meningsfuld og respektfuld tone. Effektiv kommunikation kan involvere at informere medarbejderne om kommende ændringer eller modifikationer af projekt eller arbejdsgange.

Store kommunikationsevner hjælper med at forhindre mindre misforståelser eller fejlkommunikation i fremtiden. I stedet for at komme med antagelser eller vage udsagn bør gode arbejdsgivere opmuntre medarbejderne til at dele deres bekymringer eller forslag.

4. Økonomiske fordele

Ud over grundløn tilbyder gode arbejdsgivere incitamentsprogrammer, der belønner medarbejdere med fordele såsom lønstigninger eller bonusser, hvis deres præstationer overgår forventningerne. At levere økonomiske fordele lige fra sygeforsikring til lønstigninger baseret på merit giver medarbejderne en følelse af tilfredshed og jobsikkerhed.

Relateret: Hvilke fordele skal jeg bede om?

5. Fremmer empowerment

Store arbejdsgivere skaber arbejdsmiljøer, der er motiverende, inspirerende og drevne. Arbejdsgivere styrker medarbejderne ved at dele strategiske linjer med dem, såsom virksomhedens mål, mission, vision og feedback. Dette motiverer medarbejderne til at forblive effektive, produktive og engagerede.

Gode ​​arbejdsgivere bør også tilbyde medarbejderne muligheder for at træffe kritiske beslutninger og finde løsninger på nye problemer. Gode ​​arbejdsgivere kan identificere avancerede færdigheder til at dyrke hos deres medarbejdere. De kan også tildele store projekter, der viser deres tillid til medarbejderne og motiverer dem til at forbedre deres færdigheder. Arbejdsgivere bør forsøge at få deres medarbejderes styrker frem.

Relateret: Hvordan man forbedrer medarbejdermoralen og jobtilfredsheden

6. Aktiv lytter

At respektere andres tanker og meninger kræver selvbevidsthed og ydmyghed. Gode ​​arbejdsgivere forstår og respekterer medarbejdernes forskellige perspektiver. Gode ​​arbejdsgivere lytter også til medarbejdernes ideer uden at afvise dem og svarer med en anerkendelse. Dette er med til at opbygge positive relationer og tillid, fordi medarbejderne ønsker at blive hørt. At have en arbejdsgiver, der er åben for ideer, forbedrer arbejdsmoralen, der kan føre til virksomhedens vækst.

Læs mere: Sådan bliver du en god lytter

7. Støttende

En god arbejdsgiver tildeler opgaver til medarbejderne, vel vidende at de måske har brug for vejledning og tid til at producere de ønskede resultater. En arbejdsgivers rolle er at give medarbejderne vejledning og mentorskab. De kan opnå dette ved at dele deres viden og ekspertise, indtil medarbejderne når deres fulde potentiale. Andre eksempler på støtte omfatter:

 • Fremme dialog mellem medarbejderne
 • Fremme teamwork
 • Opbygning af relationer til medarbejdere

8. Personlig vækst

En god arbejdsgiver lader medarbejderne udvikle deres kompetencer. Arbejdsgivere kan give medarbejdere, der har gennemført ekstra uddannelse eller bevist, at de kan håndtere ansvar, med karrieremuligheder. Måder arbejdsgivere kan dyrke personlig og professionel vækst hos medarbejderne omfatter:

 • Give feedback til medarbejderne ved at arrangere private møder med dem
 • At give medarbejderne positive evalueringer af deres præstationer
 • Offentliggørelse af medarbejdernes præstationer i virksomhedens nyhedsbrev
 • Uddelegere større projekter til medarbejdere

9. Respekt

Gode ​​arbejdsgivere bør vise respekt på arbejdspladsen uanset omstændighederne. Gode ​​arbejdsgivere respekterer medarbejdere, selvom deres ideer er kontroversielle eller ikke stemmer overens med virksomhedens værdier. At praktisere respekt reducerer mulighederne for fremtidige konflikter og spændinger på arbejdspladsen.

10. Integritet

Succesfulde virksomheder viser og opmuntrer til integritet. Dette er en vigtig egenskab for en god arbejdsgiver at have, fordi den udviser succesfuld ledelse. En god arbejdsgiver leder med integritet, uanset hvilke vanskeligheder de møder.

11. Fair

Gode ​​arbejdsgivere lægger personlige præferencer og favorisering til side. Retfærdighed involverer at tænke og handle uden personlige forudsætninger. Spændinger kan opstå i et arbejdsmiljø, hvis en arbejdsgiver giver en medarbejder mere venlighed eller ansvar end en anden. Gode ​​arbejdsgivere, der praktiserer retfærdighed, anerkender altid deres medarbejderes arbejde og hjælper dem med at få succes.

12. Sikkerhed og sikkerhed

Gode ​​arbejdsgivere bør altid sørge for sikre arbejdsmiljøer for deres medarbejdere. Disse virksomheder tager skridt som:

 • Udarbejdelse af virksomhedspolitikker, der hjælper med at holde medarbejderne sikre
 • At have nødplaner og førstehjælpskasser
 • Træning af medarbejdere i, hvad de skal gøre i en nødsituation, såsom en naturkatastrofe
 • At have partnerskaber med erhvervsklinikere, der kan anbefale måder at hjælpe med at forebygge skader og identificere potentielle risikoområder

Tips til at finde en god arbejdsgiver

Brug disse tips til at finde en god arbejdsgiver og træffe kritiske beslutninger, før du accepterer et nyt job:

 • Virksomhedskultur: Under interviewprocessen skal du stille ansættelseslederen spørgsmål om virksomhedskulturen, så du kan afgøre, om arbejdsmiljøet er det rigtige for dig.
 • Virksomhedsværdier: Undersøg virksomhedens værdier for at finde ud af, om de stemmer overens med dine egne. Du kan være mere tilbøjelig til at opbygge et positivt forhold til din potentielle arbejdsgiver, hvis du tror på de samme mål og mission.
 • Stabilitet: Undersøg også virksomhedens præstationer for at evaluere dens rentabilitet og vækst. En virksomhed med god økonomisk status og positiv vækst har ressourcerne til at give dig det miljø, du skal bruge for at få succes.

Lukas Albertsen
Lukas Albertsen Gode arbejdsgivere sørger for sunde og sikre arbejdsmiljøer for deres medarbejdere. En god arbejdsgiver bør respektere dig ved at værdsætte dit arbejde. Hvis du genkender og kan identificere gode arbejdsgiveregenskaber, kan du søge job hos virksomheder, der værdsætter din arbejdsmoral og dedikation. I denne artikel oplister vi kvaliteterne ved en god arbejdsgiver og giver tips til at finde en.