12 Job I Offentlig Tale

12 Job I Offentlig Tale

Offentlig tale er en værdifuld færdighed at have på arbejdspladsen. Selvom mange job kan kræve et vist niveau af taler, er der nogle, der gør taler offentligt til et stærkt fokus. Hvis du kan lide at tale offentligt, kan du overveje en karriere, hvor du vil gøre en hel del af det. I denne artikel deler vi, hvad offentlige taler er, diskuterer de vigtige egenskaber ved offentlige talere og giver en liste over job, du kan overveje, hvis du ønsker en rolle i offentlige taler.

Læs mere: Sådan overvinder du en frygt for at tale offentligt

Hvad er offentlige taler?

Offentlig tale er en færdighed, der kræver, at du kommunikerer med et publikum ved at stå foran dem og tale om et bestemt emne. Offentlig tale er nyttigt for en række brancher fra erhvervslivet til uddannelse. Du kan holde en præsentation eller tale til dine kolleger, lederteam, investorer eller en anden gruppe mennesker, som du forsøger at sælge et produkt, en service eller en idé til.

Læs mere: Sådan forbedrer du dine offentlige talefærdigheder (med eksempler)

Vigtige egenskaber ved offentlige talere

For effektivt at udføre dit offentlige talerjob er der nogle egenskaber, som du måske ønsker at bygge videre på og forbedre. Her er de egenskaber, du kan finde hos succesfulde offentlige foredragsholdere:

 • Effektiv formidler
 • Instruktionsevner
 • Ledelse
 • Salgsevne
 • Forhandlingstaktik
 • Interpersonelle færdigheder
 • Evne til at engagere sig i publikum
 • Aktiv lytter
 • Organisation
 • Taleskrivning
 • Kreativitet
 • Tillid
 • Viden om et bestemt emne
 • Lidenskab

Populære job i offentlige taler

Her er 12 karrierer, du kan overveje, hvis du vil have en stor offentlig talekomponent til dit job. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor:

1. Rejseleder

National gennemsnitsløn: $27.078 om året

Primære opgaver: En rejseleder er ansvarlig for at vise en gruppe mennesker rundt i en bestemt by, vartegn, etablissement eller andre interesseområder. En rejseleder planlægger deres ruter, lærer personerne i gruppen at kende og giver pædagogisk information til dem på turen.

2. Lærer

National gennemsnitsløn: $37.287 om året

Primære pligter: En lærer er ansvarlig for at instruere en gruppe elever, normalt om et bestemt emne som matematik eller samfundsfag. De laver lektionsplaner, administrerer test, tildeler lektier og bedømmer en elevs arbejde. Lærere kan også være vært for konferencer med forældre og værger, så de kan give statusopdateringer til dem, der er ansvarlige for barnet. Lærere kan også hente vejledningsjob ved siden af.

Læs mere: Lær om at være lærer

3. Skuespiller

National gennemsnitsløn: $42.214 om året

Primære pligter: En skuespiller er ansvarlig for at læse et manuskript og kommunikere som deres karakter foran en gruppe mennesker, som kan omfatte instruktører, andre skuespillere, producere og mere. Deres arbejde fortæller en historie til publikum og kan optræde i et teaterstykke, i et tv-show, i en film eller et andet medie.

4. Sundhedspædagog

National gennemsnitsløn: $47.269 om året

Primære opgaver: En sundhedspædagog, især en der arbejder med offentligheden, er ansvarlig for at undervise folk eller grupper om velvære. De kan se på wellness-data fra en specifik befolkning og organisere personlige workshops for at tale med dem om sundhedsproblemer og adressere eventuelle behov, gruppen måtte have, så de kan få adgang til den sundhedspleje, de har brug for.

5. Broadcaster

National gennemsnitsløn: $60.059 om året

Primære opgaver: En tv-station er ansvarlig for at rapportere nyhederne til et publikum. De taler normalt ind i kameraet til et publikum derhjemme, der ser dem i fjernsynet, men der er også andre medlemmer af et nyhedssæt, der vil se tv-stationen udføre deres job bag kameraet. En tv-station kan rapportere om forskellige typer historier, lige fra nyheder til underholdning. De kan producere et segment eller udføre deres udsendelse fra et offentligt sted.

Læs mere: Lær om at være nyhedsanker

6. Mægler

National gennemsnitsløn: $60.189 om året

Primære pligter: En mediator er ansvarlig for at være en uvildig tredjepart mellem to parter, der er uenige eller har brug for hjælp til at nå frem til en gensidig fordelagtig løsning på et problem. En mediator kan evaluere spørgsmålet foran dem, tale med parterne for at forstå deres behov og motivationer og få de to grupper eller personer til at diskutere, hvad der ville fungere bedst for alle involverede.

7. Træningsspecialist

National gennemsnitsløn: $65.887 om året

Primære opgaver: En uddannelsesspecialist er ansvarlig for at undervise medarbejderne om en række emner. De kan undervise om virksomhedens værdier, en ny procedure, opdateret software eller andre færdigheder, der er værdifulde på arbejdspladsen. De opretter læseplaner og er vært for klasser, hvor de underviser på en måde, der er gavnlig for medarbejderne, og hjælper dem med at udvikle deres færdigheder og viden.

8. Indkøbschef

National gennemsnitsløn: $73.562 om året

Primære opgaver: En indkøbschef er ansvarlig for at sikre leverandører, varer eller tjenester til deres virksomhed. De fungerer som en slags sælgere for virksomheden, så de kan sikre det, de har brug for, det er en god kombination af kvalitet og pris. De kan tale med leverandører og leverandører, forhandle priser og leveringsansvar og gennemgå de varer, de modtager, for kvalitet.

Læs mere: Lær om at være indkøbschef

9. Farmaceutisk salgsrepræsentant

National gennemsnitsløn: $79.605 om året

Primære opgaver: En lægemiddelsælger er ansvarlig for mødet med læger. De kan mødes en-til-en med en læge, der ejer deres egen praksis, eller de kan være vært for et større møde, som alle læger på et hospital kan deltage i for at lære mere om et nyt farmaceutisk lægemiddel, der kan være til gavn for deres patienter. En farmaceutisk salgsrepræsentant vil dele ting som et lægemiddels potentielle bivirkninger, eller hvordan lægemidlet kan påvirke deres patienter positivt.

10. Kurator

National gennemsnitsløn: $79.637 om året

Primære opgaver: En kurator er ansvarlig for at opbygge en samling på et kunstgalleri eller museum. De finder kunstværker, der passer godt ind i deres samling, designer, hvordan de vil opsætte alt kunstværket og udvikler måder at fremvise kunsten og dens historie for museums- eller galleribesøgende på forskellige måder.

En kurator kan bruge audiovisuelle billeder, udstillinger og private arrangementer til at gøre dette. En kurator kan også have brug for at tale med store grupper af mennesker om deres udstilling, hvad enten det er for at beskrive mere om kunstneren eller forklare, hvorfor museet besluttede at fremtidsrette en bestemt type kunst i samlingen.

Læs mere: Lær om at blive kurator

11. Lektor

National gennemsnitsløn: $109.287 om året

Primære opgaver: En lektor er ansvarlig for at instruere studerende på højskoleniveau. De kan undervise i flere klasser på én gang, normalt i ét fag, som de enten selv har en uddannelse i eller har flere års erfaring i. Lektorer deltager også i undervisningskonferencer, vejleder studerende under undervisningen, udfører forskning, bedømmer eksamener og give vejledning til enhver studerende, der har det svært med deres kurser.

12. Procesadvokat

National gennemsnitsløn: $110.452 om året

Primære opgaver: En retssagsadvokat er ansvarlig for at repræsentere en klient i retten. Uanset om de er en anklager eller forsvarer, argumenterer en retsadvokat for deres klients stilling i en domstol, enten foran en jury eller kun med en dommer og andet påkrævet domstolspersonale i retssalen.

Læs mere: Lær om at være advokat

David Matthiesen
David Matthiesen Offentlig tale er en værdifuld færdighed at have på arbejdspladsen. Selvom mange job kan kræve et vist niveau af taler, er der nogle, der gør taler offentligt til et stærkt fokus. Hvis du kan lide at tale offentligt, kan du overveje en karriere, hvor du vil gøre en hel del af det. I denne artikel deler vi, hvad offentlige taler er, diskuterer de vigtige egenskaber ved offentlige talere og giver en liste over job, du kan overveje, hvis du ønsker en rolle i offentlige taler.