12 Job I Dermatologi Med Beskrivelser

12 Job I Dermatologi Med Beskrivelser

Dermatologiområdet har flere karriereveje og stillinger for personer med forskellige niveauer af uddannelse, erfaring og certificeringer. Området vokser støt for flere specialer relateret til behandling af hudsygdomme. Disse dermatologiske stillinger spænder fra kirurg- og lægestillinger på øverste niveau til støttende sygeplejeroller. I denne artikel diskuterer vi flere specialer inden for dermatologiområdet med jobbeskrivelser, gennemsnitsløn og uddannelseskrav.

Hvilke typer job er der inden for dermatologi?

Dermatologi er en gren af ​​medicin, der fokuserer på huden og forskellige hudsygdomme. Der er flere subspecialer inden for dermatologiområdet, som kræver forskellige niveauer af erfaring og uddannelse. Her er en detaljeret liste over forskellige specialer inden for dermatologiområdet:

Almindelig dermatologisk læge

En generel hudlæge hjælper med at behandle en lang række hudsygdomme lige fra acne til hudkræft. Nogle almindelige opgaver, de udfører, omfatter at udføre patientkonsultationer, udføre hudkræftscreeningstest og udføre ikke-invasive kirurgiske procedurer. Hudlæger kan også ordinere medicin og igangsætte henvisninger til andre specialister.

Hudlæger tjener en national gennemsnitsløn på $272.467 om året, men deres løn kan ændre sig afhængigt af deres subspeciale. De fleste hudlæger opnår en bachelorgrad, fireårig medicinsk grad, medicinsk licens og dermatologicertificering, før de praktiserer.

Læs mere: Lær om at være hudlæge

Dermatologisk sygeplejerske

Dermatologiske sygeplejersker er registrerede sygeplejersker, der hjælper med behandling og pleje af patienter med en række forskellige hudsygdomme, normalt efter anvisning af en hudlæge eller anden autoriseret professionel. Nogle almindelige opgaver, som dermatologiske sygeplejersker udfører, inkluderer at dokumentere patienttilstande, optage sygehistorie, få laboratorieprøver og uddanne patienter eller plejepersonale i, hvordan man plejer hudsygdomme.

Ifølge Bonjouress løn tjener registrerede sygeplejersker et gennemsnit på $76.565 om året. Specialsygeplejersker kan dog tjene mere end dem i almen praksis. Dermatologiske sygeplejersker opnår typisk deres associerede grad eller bachelorgrad i sygepleje og en certificering i dermatologi.

Dermatologisk lægeassistent

Dermatologiske lægeassistenter arbejder sammen med hudlæger for at understøtte en bred vifte af patientplejefunktioner. Nogle af deres fælles opgaver omfatter undersøgelse og diagnosticering af hudsygdomme, administration af hudbehandlinger, overvågning af patienttilstande og bestilling af laboratorietests.

Lægeassistenter tjener en national gennemsnitsløn på $107.314 om året. Deres løn kan dog ændre sig mellem underspecialer og lokationer. De generelle uddannelsesforventninger til en lægeassistent omfatter en bachelorgrad inden for et videnskabsrelateret område efterfulgt af en kandidatgrad fra et akkrediteret lægeassistentprogram.

Pædiatrisk hudlæge

Pædiatriske dermatologer analyserer en bred vifte af hudsygdomme for børn eller unge. Fælles opgaver for pædiatriske dermatologer inkluderer at analysere og diagnosticere hudsygdomme, oprette behandlingsplaner og administrere medicin eller behandlinger. Mens en gennemsnitsløn ikke er tilgængelig for pædiatriske dermatologer, er den nationale gennemsnitsløn for hudlæger generelt $270.844 om året. Specialister vil sandsynligvis tjene mere. De generelle uddannelsesforventninger til en pædiatrisk hudlæge omfatter en bachelorgrad, en medicinsk grad og en pædiatrisk dermatologisk certificering.

Relateret: 8 karrierer i dermatologi

Dermatopatolog

En hudlæge er en sundhedsprofessionel, der fokuserer på årsag og virkning af hudsygdomme. Nogle almindelige opgaver, de kan udføre, omfatter at analysere hudvævsprøver, sammenligne vævsprøver og stille en diagnose for patientens hudsygdomme. Dermatopatologer arbejder tæt sammen med hudlæger for at stille præcise diagnoser og skabe effektive behandlingsplaner.

Selvom Bureau of Labor Statistics ikke rapporterer en løn for hver dermatologisk subspecial, rapporterer den en national gennemsnitsløn på $91.510 om året for medicinske forskere. Dermatopatologer skal opnå en bachelorgrad og medicinsk grad, gennemføre ophold i både dermatologi og patologi og bestå en bestyrelsescertificeringseksamen.

Kosmetisk hudlæge

Kosmetiske hudlæger hjælper med at helbrede og genoprette huden fra eksterne forhold relateret til aldring og andre problemer. De udfører hudkonsultationer og administrerer hudbehandlinger. De kan også udføre kosmetiske procedurer såsom fillerinjektioner, laser hårfjerning, hudopstramning, kemisk peeling og mikrodermabrasion. De typiske uddannelsesforventninger til kosmetiske dermatologer inkluderer en bachelorgrad, medicinsk grad, opholdstilladelse og statslicens. De kan også blive certificeret i specifikke kosmetiske procedurer.

Relateret: Guide til æstetikere

Gynækologisk hudlæge

Gynækologiske dermatologer studerer og opdager sygdomme, der påvirker huden i kønsregionen. Nogle almindelige opgaver, de udfører, omfatter at udføre patientkonsultationer, tage prøver, stille diagnoser af hudtilstande og administrere behandling af genitale hudsygdomme. Mens den nationale gennemsnitlige løn for hudlæger er $270.844 om året, kan gynækologiske dermatologer tjene mere som specialister. De skal opnå en bachelorgrad og medicinsk grad og blive licenseret.

Teledermatolog

Teledermatologer er ansvarlige for at gennemgå og sende digitale billeder med medicinsk information for at hjælpe med dermatologiske diagnoser. Nogle almindelige opgaver, som disse fagfolk udfører, omfatter at sende og modtage digital information samt at levere hudtilstandsanalyse og diagnoser til patienter. Uddannelsesforventningerne til teledermatologer inkluderer at have en fireårig lægeuddannelse, medicinsk licens og subspecialcertificering.

Procedurel hudlæge

Procedurelle dermatologer er ansvarlige for mere invasive hudprocesser. Nogle almindelige opgaver, de udfører, omfatter at tage hudbiopsier, udføre laserterapi og kirurgisk fjerne visse hudsygdomme. De typiske uddannelseskrav for proceduremæssige dermatologer inkluderer en fireårig medicinsk grad, medicinsk licens og certificering.

Kirurgisk hudlæge

Kirurgiske hudlæger behandler medicinsk nødvendige procedurer af hud-, negle- og hårsygdomme. Nogle almindelige opgaver, som kirurgiske dermatologer udfører, omfatter forberedelse af operationsområder til operation, fjernelse af hudkræft eller og fjernelse af godartede vækster. Selvom Bureau of Labor Statistics ikke rapporterer om alle dermatologiske specialiteter, rapporterer det en national gennemsnitsløn på $208.000 om året for læger og kirurger. Kirurgiske hudlæger skal opnå en bachelorgrad, medicinsk grad og medicinsk licens. De kan også opnå mikrografisk dermatologisk kirurgi certificering gennem American Board of Dermatology.

Relateret: Lær om at være kirurg

Mohs kirurg

Mohs kirurger er ansvarlige for at fjerne hudkræft fra patienter. Disse kirurger specialiserer sig i at fjerne hudkræft i midten af ​​ansigtet, der er uklare eller tilbagevendende læsioner. Nogle almindelige opgaver for Mohs-kirurger inkluderer at analysere patientscanninger, kirurgisk fjernelse af hudkræft og overvågning af patienter efter kirurgiske procedurer. Selvom Bureau of Labor Statistics ikke rapporterer om alle dermatologiske specialiteter, rapporterer det en national gennemsnitsløn på $208.000 om året for læger og kirurger. Mohs kirurger skal opnå deres medicinske grad, gennemføre et ophold og gennemgå yderligere træning i Mohs kirurgiske teknikker.

Dermatologisk onkolog

Dermatologiske onkologer kombinerer viden om kliniske og patologiske hudtilstande for at studere hudkræft og deres bivirkninger. Nogle af deres fælles opgaver inkluderer at studere hudprøver, sammenligne prøver med kendte hudkræftsygdomme og implementere behandlingsplaner for dem, der er diagnosticeret med hudkræft. Den nationale gennemsnitlige løn for onkologer er $268.096 om året i USA. De typiske uddannelseskrav for en dermatologisk onkolog omfatter opnåelse af en fire-årig medicinsk grad, medicinsk licens, certificering og desuden specialkurser.

Freddy Beck
Freddy Beck Dermatologiområdet har flere karriereveje og stillinger for personer med forskellige niveauer af uddannelse, erfaring og certificeringer. Området vokser støt for flere specialer relateret til behandling af hudsygdomme. Disse dermatologiske stillinger spænder fra kirurg- og lægestillinger på øverste niveau til støttende sygeplejeroller. I denne artikel diskuterer vi flere specialer inden for dermatologiområdet med jobbeskrivelser, gennemsnitsløn og uddannelseskrav.