12 Dyrepsykologjob

12 Dyrepsykologjob

Hvis du kan lide at arbejde med dyr og har stærke analytiske evner, så overvej at forfølge en karriere inden for dyrepsykologi. At kende de mange forskellige job, du kan forfølge inden for dette felt, giver dig en idé om, hvad du kan forvente, hvis du følger denne karrierevej. I denne artikel definerer vi dyrepsykologi, forklarer trinene for at få et job i dyrepsykologi, lister forskellige dyrepsykologiske jobs og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til dette felt.

Relateret: 18 populære job, der involverer arbejde med dyr

Hvad er dyrepsykologi?

Dyrepsykologi er et videnskabeligt felt, der studerer ikke-menneskelige dyrs mentale sundhed og adfærd for at diagnosticere dyrelidelser. Dyrepsykologi omfatter både praksis og teori. I akademisk forskning overvåger dyrepsykologer dyrs interaktion med sig selv, deres omgivelser og med mennesker. I praksis observerer de dyr og fremmer dyrevelfærden i zoologiske haver, dyreparker og naturreservater.

Sådan får du et job i dyrepsykologi

Mens arbejdsstyrken tilbyder mange muligheder for dig at arbejde med dyr, tilbyder den også relaterede karrierer med vægt på dyrepsykologi eller dyreadfærd. Husk på, at din vej til at få et job i dyrepsykologi afhænger af stillingen og arbejdsgiveren. Her er trinene for at få et job som dyrepsykolog, især:

1. Uddannet fra gymnasiet

Arbejd hen imod at fuldføre gymnasiet og få dit eksamensbevis. Tag så mange videnskabs-, matematik- og psykologtimer som du kan for at forberede dig til college. Du kan også bruge denne tid til at arbejde frivilligt eller i praktik hos veterinærklinikker eller til at forfølge STEM-muligheder uden for skolen.

2. Forfølge en bachelorgrad

Optjen en fire-årig grad fra et akkrediteret psykologi, dyrevidenskab eller biologi program for at give dig en bred vifte af jobmuligheder inden for dette felt. Overvej desuden at forfølge et superviseret praktikophold som bachelor for at udforske en bestemt specialisering. Nogle praktikpladser giver dig mulighed for at studere eksotiske dyr, havpattedyr eller katte og hunde.

3. Få en kandidatgrad

Gennemfør en kandidatuddannelse for at give dig endnu mere avanceret viden på dette område. En kandidatuddannelse giver dig mulighed for at specialisere dig inden for forsknings- og praksisbaserede rammer. Du har ofte brug for en kandidatgrad i psykologi med en koncentration i adfærdsvidenskab på dette område.

Sørg for at opretholde en god GPA gennem hele dit kollegiale studie for at få adgang til en kandidatuddannelse. Derudover sigter mod at tjene bachelor-point i såsom psykologi, biologi, statistik og laboratoriekurser.

4. Tilmeld dig en ph.d. eller Doctor of Veterinary Medicine (DVM) program

Overvej at forfølge en ph.d. eller DVM for at få dybdegående læring på dette område. Mange job kræver, at du har disse avancerede grader. En ph.d. i dyreadfærd hjælper dig med at lære de adaptive og evolutionære aspekter af dyreadfærd inden for specialiserede områder som dyrevidenskab, zoologi og psykologi. Husk på, at du ofte har brug for en solid bacheloruddannelse i psykologi, en vis GPA, faglige anbefalinger og behov for at møde gennemføre et ophold og praktik.

5. Optjen en professionel certificering

For at udføre undersøgelser på dyr skal du have en licens. Søg efter en relevant certificering for at hjælpe med at udvide din viden og imponere ansættelsesledere. For at forfølge en certificering skal du have mindst en kandidatgrad og mindst fem års praktisk erfaring inden for dyreadfærdsvidenskab. Da nogle certificeringer har omfattende krav, skal du sørge for at undersøge dem for at sikre, at du gør, hvad der er nødvendigt for at tjene det.

Dyrepsykologi job

Det dyrepsykologiske felt har en bred vifte af jobs med lukrative lønninger, som du kan forfølge. Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke har løndata om dyrepsykologjob, rapporterer det især en medianløn på $80.370 om året for generelle psykologer. Det rapporterer også en gennemsnitlig årsløn på $74.540 for dyreforskere i 2020. Brug denne liste over dyrepsykologjob til at finde det rigtige job til dig:

Dyreadfærdsforsker

En dyreadfærdsforsker studerer, hvordan dyr interagerer med hinanden og deres omgivende miljøer. De sammensætter casestudier for at bestemme årsagen til problematisk adfærd og foreslår behandlingsformer som træning eller konditionering for at afhjælpe problemet. I den akademiske verden kan dyreadfærdsforskere holde foredrag, føre tilsyn med laboratorieaktiviteter og skabe forskningsprojekter.

Veterinær adfærdsforsker

Veterinære adfærdseksperter overvåger menneske-dyr og dyr-dyr-interaktioner for at diagnosticere en række forskellige lidelser hos kæledyr. Nogle lidelser, de kan diagnosticere, omfatter angst og aggressiv adfærd. Veterinære adfærdseksperter arbejder også sammen med kæledyrsejere for at forstå et dyrs problemer og ordinere adfærdsterapi eller medicin efter behov.

Relateret: Lær om at være dyrlæge

Dyreforskningsassistent

Dyreforskere hjælper med dyreadfærdsforskning. Ofte fundet at arbejde for et universitet, zoo, museum, regeringen eller en privat facilitet, hjælper dyreforskningsassistenter med at udføre og analysere resultaterne af forskellige dyreadfærdsundersøgelser.

Relateret: Sådan bliver du forskningsassistent (med tips)

Vildt tekniker

Dyrelivsteknikere overvåger dyrelivet i deres naturlige habitat og hjælper med dyrelivsforvaltning og forskningsprojekter. De indsamler biologiske prøver og data til evaluering, undersøger dyrepopulationer, vedligeholder videnskabeligt udstyr, skriver rapporter og overvåger og sporer dyr. Dyrelivsteknikere inspicerer også dyrelivshabitater, laver nøjagtige dyrelivsopgørelser og præsenterer deres resultater.

Dyreforsker

Også kendt som zoologiske forskere studerer dyreforskere dyr i kontrollerede omgivelser eller naturlige habitat. De udfører biologisk og kemisk dyreforskning og analyserer dyreegenskaber, udvikling og relationer. Dyreforskere indsamler også dyrevæv for at identificere eventuelle miljøpåvirkninger på dyrepopulationen.

Relateret: Dyrevidenskabelige karrierer: Hvad du kan gøre med din uddannelse

Andre dyrepsykologi job

Her er flere dyrepsykologjob:

 • Dyretræner
 • Dyreplejedirektør
 • Dyreforskningstekniker
 • Dyreservice associeret
 • Dyrlægeassistent
 • Dyreadoptionsspecialist
 • Dyreplejer

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om dyrepsykologjob:

Hvem tilbyder typisk dyrepsykologi eller dyreadfærdsjob?

Nogle arbejdsgivere inden for dyreadfærd eller dyrepsykologiske erhverv inkluderer følgende:

 • Offentlige myndigheder og laboratorier
 • Forskningsorganisationer
 • Fundamenter
 • Nonprofit organisationer
 • Uddannelsesinstitutioner

Hvad er jobudsigterne for dyrepsykologjob?

Selvom BLS ikke rapporterer karriereudsigtsdata for dyrepsykologer, rapporterer den en forventet vækst i beskæftigelsen på 3 % for almene psykologer fra 2019 til 2029. Denne sats kommer omtrent lige så hurtigt som gennemsnittet for alle andre job i arbejdsstyrken. Husk, at dyrepsykologjob kan have en anden beskæftigelsesvækst.

Hvilke færdigheder har du brug for til en dyrepsykologisk karriere?

Med en karriere inden for dyrepsykologi har du ofte brug for tålmodighed, medfølelse, problemløsningsevner og beslutningsevner. Det hjælper også at have stærke kommunikationsevner for at hjælpe kæledyrsejere med at forstå, hvad der foregår med deres kæledyr og for effektivt at rapportere dine resultater.

Edvard Mathiasen
Edvard Mathiasen Hvis du kan lide at arbejde med dyr og har stærke analytiske evner, så overvej at forfølge en karriere inden for dyrepsykologi. At kende de mange forskellige job, du kan forfølge inden for dette felt, giver dig en idé om, hvad du kan forvente, hvis du følger denne karrierevej. I denne artikel definerer vi dyrepsykologi, forklarer trinene for at få et job i dyrepsykologi, lister forskellige dyrepsykologiske jobs og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til dette felt.