11 Vigtige Roller For En Iværksætter

Øget adgang til ressourcer og nyttig information om at drive en virksomhed har gjort det muligt for iværksættere at udvikle en række forskellige roller. Ved at lære om disse roller og hvordan de påvirker din karriere som iværksætter, kan du mere effektivt forberede dig på forskellige typer situationer i din virksomhed. I denne artikel diskuterer vi 11 roller en iværksætter kan besidde.

Relateret: De 9 forskellige typer af iværksætteri

Hvad er en iværksætter?

En iværksætter er en person, der skaber og udvikler en virksomhed gennem deres kreative ideer. Iværksættere spiller nøgleroller udover at generere indkomst, mens de vokser deres virksomheder.

En iværksætter identificerer et kommercielt behov i deres samfund, laver en forretningsidé og tager hovedrollen for at starte deres virksomhed. Hvis en forretningsidé ikke involverer at skabe et produkt, der var utilstrækkeligt på markedet, involverer det typisk at bruge teknologiske innovationer til at gøre et produkt eller en service lettere tilgængelig.

11 roller som iværksætter

Her er 11 iværksætterroller, du skal sætte dig ind i, før du starter en virksomhed:

1. Igangsætte og lede forretningsaktiviteter

At starte og udvikle en virksomhed til dens modenhed er en traditionel rolle for iværksættere. Efterhånden som samfundet udvikler sig, udvikler folk regelmæssigt nye behov, som en iværksætter kan tilfredsstille med deres forretningsideer. Denne forretningsidé kan levere enten tjenester eller produkter, som vil gavne samfundet.

At identificere et hul og planlægge, hvordan det skal løses, hjælper iværksættere med at igangsætte nye forretningsforetagender ved enhver lejlighed. De skal forstå alle aspekter af virksomheden, herunder at træffe kritiske beslutninger, sætte et godt eksempel for medarbejderne og løse konflikter.

2. Fordeling af medarbejdernes opgaver

Fra starten af ​​en virksomhed skal en iværksætter fordele deres medarbejderes ansvar effektivt. Ansættelse af kvalificeret og kompetent personale kræver stor omhu, især for små virksomheder. En iværksætter er også ansvarlig for at organisere en forretningsstruktur og et miljø, der hjælper hver medarbejder med at maksimere deres potentiale. Succesen for et forretningsprojekt afhænger ofte af de ansattes bidrag.

Derfor er det at definere dit teams rolle og ansvar en vigtig iværksætterrolle at udøve for at opnå maksimal forretningsproduktivitet. Allokering af opgaver minimerer også teamkonflikter, maksimerer produktionen og hjælper med at booste medarbejdernes moral.

Relateret: Sådan definerer du dit teams roller og ansvar

3. Forudsigelse af forretningsændringer

De fleste virksomheder står over for en form for usikkerhed, mens de udvikler sig. En iværksætters rolle i dette aspekt er at forudse eventuelle udfordringer og løse dem så hurtigt som muligt. Forecasting er vigtigt, fordi det hjælper iværksætteren med at træffe beslutninger såsom at reducere eller øge lagerbeholdningen for et produkt, anskaffe en opdateret software eller træffe beslutninger om kreditopkøb.

Læs mere: Guide til virksomhedsprognoser

4. Skabe jobs

Når en iværksætter etablerer eller udvider en virksomhed, beslutter de sig for, hvilke medarbejdere de skal ansætte. Iværksættere overvejer faktorer som, hvem der overvåger processer, og hvem der kan udføre administrative opgaver. Selv når en iværksætter ikke direkte ansætter personale til at arbejde på et fysisk sted, kan de stadig være nødt til at overveje folk, der kan arbejde som tjenesteudbyder, softwaresælger eller programmør.

5. Identificering af forretningsmuligheder

Iværksættere opsøger jævnligt muligheder, der kan vokse eller øge salget for deres virksomhed. De identificerer, hvilket produkt der skal tilføjes, og hvilket marked der skal udvides til. En iværksætter bør lytte til deres potentielle kunder og finde muligheder for at udvikle skræddersyede produkter, der imødekommer deres kunders behov.

Ved at lave en lille konkurrenceanalyse kan en iværksætter finde ud af, hvad andre virksomheder i området laver, og hvordan de lykkes. Denne proces kan omfatte en fysisk undersøgelse eller læsning af publikationer om tendenser i en specifik branche. At tale med kunder gør det også lettere at identificere deres frustrationer og oplevelser, som en iværksætter kan bruge til at forbedre deres forretning.

Relateret: Hvad er en konkurrenceanalyse?

6. Skabe og dele rigdom

At starte en virksomhed involverer et netværk af aktiviteter. Uanset om en iværksætter driver en lille virksomhed eller en etableret virksomhed, bruger mange penge på opsparing og får kapital fra familie, venner eller banker, når de starter. Investorer ser ofte frem til at investere i små, men potentielt levedygtige virksomheder, mens långivere vokser deres egne virksomheder ved at tjene renter fra kapital, der er udvidet til iværksættere. Cyklussen af ​​en sådan fondsmobilisering kan hjælpe den lokale økonomi med at opbygge velstand.

7. Forbedring af levestandarden

Økonomier bruges til at måle levestandarden. Disse levestandarder kan forbedres gennem de udviklinger eller tjenester, som en iværksætter bringer gennem deres virksomhed.

Innovationer, der kan reducere omkostningerne ved at skabe et produkt, reducerer også produktets pris, samtidig med at virksomheden kan opretholde det samme overskud, hvilket gør det muligt for kunderne at bruge færre penge. Når folk sparer penge ved at anskaffe et produkt til en billigere pris, kan de bruge besparelsen til andre formål. Dette er et tegn på en forbedret levestandard.

8. Optagelse og reduktion af forretningsrisiko

Når iværksættere starter en virksomhed, bruger de tid på at analysere og researche for at sikre, at deres ideer lykkes. En iværksætters rolle er at eliminere risikoen for forretningssvigt ved at træffe foranstaltninger for at reducere så meget risiko som muligt.

Sådanne tiltag omfatter at bringe kompetente og engagerede medarbejdere ind i virksomheden, opnå forsikringsdækning for de mest risikofyldte segmenter af virksomheden og få flere investorer motiverede til at vokse forretningen.

Læs mere: Risk Management: A Definitive Guide

9. Opbygning af strategiske partnerskaber

En iværksætter skal skabe et forretningsmiljø, hvor partnerskaber kan trives, hvilket hjælper deres virksomhed med at få succes. Generering og lukning af nye kundeemner er en væsentlig iværksætterevne. En iværksætter bør maksimere deres markedsføringskapacitet, bruge tid på at tale med kvalificerede potentielle partnere og regelmæssigt ringe til alle kundeemner. At skabe strategiske partnerskaber kan hjælpe iværksættere med at træffe bedre beslutninger for deres virksomhed og endda få mere kapital.

10. Digitalisering af forretningsdrift

Fordi teknologien udvikler sig så hurtigt, kan et forretningsprodukt eller -tjeneste blive forældet på grund af ny teknologis indtog. En iværksætter er ansvarlig for løbende at opdatere den teknologi, de bruger i deres forretningsprocesser eller aktiviteter. Iværksætterroller vedrørende teknologi omfatter:

  • Undersøgelse af de nyeste metoder til at reducere produktionsomkostningerne
  • Bortskaffelse af udstyr, der ikke forbedrer rentabiliteten
  • Organisering af træning for personalet for at hjælpe dem med at blive fortrolige med de nyeste teknologiske programmer på markedet for at forbedre effektiviteten
  • Brug af det mest populære og nyeste markedsføringsmedie for at sikre, at du når ud til din målgruppe

Tage Laugesen
Tage Laugesen Øget adgang til ressourcer og nyttig information om at drive en virksomhed har gjort det muligt for iværksættere at udvikle en række forskellige roller. Ved at lære om disse roller og hvordan de påvirker din karriere som iværksætter, kan du mere effektivt forberede dig på forskellige typer situationer i din virksomhed. I denne artikel diskuterer vi 11 roller en iværksætter kan besidde.