11 Typer Af Fysioterapijob På Det Medicinske Område

11 Typer Af Fysioterapijob På Det Medicinske Område

Motion og anden fysisk aktivitet kan hjælpe dem med mobilitetsproblemer med at overkomme deres udfordringer. Fysioterapeuter vurderer deres patienter og laver træningsregimer for at hjælpe dem med at komme sig fra skade og genvinde mobilitet. At forstå, hvilke karrieremuligheder fysioterapeuter har, kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken karrierevej der giver mest mening for dig. I denne artikel definerer vi, hvad en fysioterapeut er, og beskriver 11 typer af fysioterapeutjob for dem med fysioterapeutuddannelse.

Hvad er en fysioterapeut?

Fysioterapeuter er allierede sundhedsprofessionelle, der diagnosticerer og behandler patienter med mobilitetsproblemer. De arbejder med patienter om at udvikle og implementere træningsprogrammer designet til at hjælpe med at løse hver patients individuelle problemer. Typisk involverer disse løsninger gentagne bevægelser, der hjælper med at styrke og forbedre patientens berørte kropsdele. Nogle gange kan fysioterapi endda hjælpe med at forhindre, at patienter skal opereres. En fysioterapeut er forpligtet til at opnå en doktorgrad i fysioterapi og blive autoriseret i deres stat, før han praktiserer.

11 typer af fysioterapeutjob

De fleste studerende, der opnår en fysioterapeutuddannelse, bliver fysioterapeuter, men der er mange muligheder for specialiseringer inden for fysioterapi. Lønninger kan være ens, men terapiformer eller patienters demografi kan variere meget fra den ene stilling til den næste. Når du beslutter dig for, hvilken fysioterapikarriere der kan være bedst for dig, skal du overveje følgende stillinger:

1. Træningsfysiolog

National gennemsnitsløn: $35.124 om året

Primære opgaver: Træningsfysiologer analyserer deres patienters helbred gennem træning og andre fysiske tests. De opretter derefter et personligt træningsprogram for at hjælpe patienter med at nå deres sundheds- og fitnessmål. Træningsfysiologer kræver meget af den samme uddannelse og træning som fysioterapeuter. Mange arbejder sammen med fysioterapeuter for at skabe fitnessrutiner for deres fælles patienter.

Relateret: Lær om at være træningsfysiolog

2. Fritidsterapeut

National gennemsnitsløn: $50.035 om året

Primære opgaver: Fritidsterapeuter hjælper patienter med at forbedre deres helbred og generelle velvære gennem brug af rekreativ aktivitet. I stedet for kun at fokusere på deres patienters fysiske sundhed, hjælper rekreative terapeuter også patienter med at overvinde hindringer for deres mentale og sociale sundhed. Det gør de gennem brug af rekreative aktiviteter, såsom sport, spil, kunst og håndværk, musik og dans.

3. Fysioterapeutisk konsulent

National gennemsnitsløn: $68.120 om året

Primære opgaver: Fysioterapikonsulenter hjælper virksomheder, der har brug for input og feedback fra erfarne fysioterapeuter. De kan rådføre sig om sundhedsrelateret software, applikationer og maskiner, da deres viden om anatomi, biomekanik og forståelse af patienters behov kan være nyttig til design og programmering. Fysioterapeutkonsulenter kan også være behjælpelige med protesedesign og udvikling af terapi til tilpasning til disse teknologier.

Relateret: Lær om at være konsulent

4. Geriatrisk fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Geriatriske fysioterapeuter arbejder primært med aldrende patienter for at hjælpe dem med at opnå eller opretholde et højt niveau af fysisk sundhed. Fysioterapeuter kan hjælpe seniorer med at holde sig fysisk i form, udvikle mere balance og genvinde mobilitet. De kan hjælpe med at behandle kroniske tilstande eller problemer såsom osteoporose, gigt, Alzheimers sygdom eller kræft ved at lindre smerter og give alternative bevægelser. De kan også hjælpe ældre med at komme sig efter en operation og genvinde styrke.

Relateret: Lær om at være fysioterapeut

5. Ortopædisk fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Ortopædiske fysioterapeuter har specialiseret sig i deres patienters bevægeapparat. De giver behandling for skader i det ortopædiske system, som omfatter muskler, knogler, led, ledbånd og sener. Betingelser kan variere fra lændesmerter til bursitis til muskeldystrofi. Deres behandlingsplan involverer normalt manipulation og øvelser for at sænke smerte, helbrede og forbedre patienternes funktionalitet.

6. Pædiatrisk fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Pædiatriske fysioterapeuter hjælper børn under 18 år med at forbedre deres fysiske kondition og bevægelighed. De kan bruge alderssvarende spilaktiviteter for at lokke børn til motion og andre bevægelser, der kan hjælpe dem med at overvinde tilstande og komme sig efter skader. De kan også hjælpe små børn med udviklingsproblemer med at lære at gå og udvikle motorisk funktionalitet.

7. Neurologisk fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Neurologiske fysioterapeuter hjælper patienter med at komme sig efter skader eller sygdomme, der påvirker deres hjerne, rygmarv eller nervesystem. Skader og sygdomme i disse områder kan påvirke en patients mobilitet og kontrol over deres motoriske funktioner. Neurologiske fysioterapeuter fokuserer på at hjælpe patienter med at lære at kontrollere deres mobilitet ved at bruge fysisk aktivitet.

8. Hjerte-lunge fysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Hjerte-lungefysioterapeuter fokuserer på at forbedre deres patienters hjerte-lungesystemer, som omfatter hjerte og lunger. De bruger fysioterapi til at behandle og forbedre kardiopulmonale tilstande, såsom astma, emfysem, lungefibrose og lungetransplantationer. Mange behandlinger for disse tilstande involverer øvelser, der forbedrer vejrtrækningen, fremmer hjertesundhed og fremmer blodgennemstrømningen, såsom vejrtrækningsøvelser eller gåture.

Relateret: Lær om at være åndedrætsterapeut

9. Rejsefysioterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Rejsefysioterapeuter kan arbejde i en række forskellige specialer, men de arbejder kun på hvert sted i en kort periode. Rekrutterere hyrer typisk rejsefysioterapeuter til at udføre midlertidige stillinger efter behov. Disse midlertidige åbninger er ofte et resultat af sæsonbestemte stigninger i patienter eller nuværende terapeuter, der tager en sygeorlov.

10. Vestibulær rehabiliteringsterapeut

National gennemsnitsløn: $82.230 om året

Primære opgaver: Vestibulære rehabiliteringsterapeuter fokuserer på at hjælpe patienter med at overvinde vestibulære lidelser. Det er lidelser, der typisk påvirker en patients balance, såsom svimmelhed, svimmelhed, forstyrrelser i det indre øre, otosklerose og hjernerystelse. Vestibulære rehabiliteringsterapeuter bruger motion og anden fysisk aktivitet for at hjælpe med at genoprette deres patienters balance.

11. Ergoterapeut

National gennemsnitsløn: $84.276 om året

Primære opgaver: Ergoterapeuter har specialiseret sig i at hjælpe patienter med at forbedre deres mobilitet og motoriske færdigheder gennem brug af dagligdags aktiviteter. De behandler mange af de samme patienter og tilstande som fysioterapeuter. Men i stedet for at behandle en patients specifikke lidelse, arbejder de sammen med deres patient om at etablere patientmål. De udvikler derefter en plan for fysisk aktivitet, der kan hjælpe patienten med at nå deres mål.

Kurt Therkildsen
Kurt Therkildsen Motion og anden fysisk aktivitet kan hjælpe dem med mobilitetsproblemer med at overkomme deres udfordringer. Fysioterapeuter vurderer deres patienter og laver træningsregimer for at hjælpe dem med at komme sig fra skade og genvinde mobilitet. At forstå, hvilke karrieremuligheder fysioterapeuter har, kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken karrierevej der giver mest mening for dig. I denne artikel definerer vi, hvad en fysioterapeut er, og beskriver 11 typer af fysioterapeutjob for dem med fysioterapeutuddannelse.