11 Tips Til Datalogi-kandidater, Der Starter Deres Karriere

11 Tips Til Datalogi-kandidater, Der Starter Deres Karriere

Med teknologiområdet, der vokser hver dag, er der et væld af job til rådighed for teknologikyndige kandidater. Datalogi er en populær grad, som kandidater kan bruge til at finde job inden for næsten ethvert felt, der bruger computere. Du kan starte din karriere og fortsætte med at vokse og ekspandere inden for dit felt ved løbende at lære og forbinde dig med andre teknologiprofessionelle. I denne artikel diskuterer vi 11 tips til at hjælpe datalogiske kandidater med at starte deres karriere med succes inden for et felt, der konstant ændrer sig.

Relateret: Sådan skriver du et godt datalogisk CV (med skabelon og eksempel)

Hvordan kan kandidater fra datalogi starte deres karriere?

Datalogiske kandidater har mange muligheder, når de overvejer, hvordan de skal starte deres karriere. Selvom at få deres grad er det første skridt, er der mange andre aktiviteter, som nyuddannede kan drage fordel af, når de leder efter et job og forsøger at udvide deres færdigheder. Et par af de vigtigste ting, du kan gøre som nyuddannet datalogi, er at undersøge dine muligheder, finpudse dine færdigheder og komme i kontakt med andre mennesker. Da teknologiområdet altid er i forandring, er internettet også en god ressource til at hjælpe dig med at komme ind i din nye karriere.

Relateret: Sådan skriver du et datalogisk CV

11 tips til kandidater i datalogi

Tænk på at bruge følgende tips til at hjælpe dig med at komme i gang med din computervidenskabelige karriere efter endt uddannelse:

1. Fortsæt med at øve dine færdigheder

Selv efter du er færdiguddannet og modtaget din grad, er det en god idé at blive ved med at øve dig på de færdigheder, du lærte på college. For eksempel, hvis du lærte at kode på sprog som Python, C# eller Java i skolen, kan du overveje at bruge øvelsesspørgsmål online for at hjælpe dig med at bevare din viden og lære nye måder at skrive og implementere kode på. Afhængigt af dine færdigheder kan dine jobsamtaler involvere øvelsesspørgsmål, der hjælper arbejdsgivere med at forstå dine tekniske evner, så at fortsætte med at øve dine relevante færdigheder er en god måde at forberede din jobsøgning på.

2. Følg teknologiske tendenser

Når du kommer i gang med din karriere, kan det at følge trends inden for teknologi hjælpe dig med at lære og forudse ændringer, der kan påvirke dit felt. For eksempel, når virksomheder opgraderer eller strømliner visse teknologier, kan computervidenskabsmedarbejdere være nødt til at lære nye færdigheder eller skabe alternative systemer for at hjælpe deres virksomheder med at bevare relevansen. At blive informeret om teknologiske fremskridt og tendenser giver dig mulighed for at vide, hvilke færdigheder du bør øve dig på for at få mest udbytte. Dette kan også hjælpe dig med at afgøre, hvilke områder af jobfeltet der måske ønsker at ansætte flere medarbejdere til at implementere nye teknologier.

3. Opret forbindelse til dit netværk

Netværk er kraftfulde værktøjer for nyuddannede til at finde jobmuligheder, information og personlige anbefalinger. Hvis du havde praktikophold eller deltog i netværksarrangementer, mens du var på college, så kontakt disse mennesker. For eksempel kan du spørge en softwareudvikler i dit netværk, hvad de gjorde for at få deres job. Hvis nogen i dit netværk er ansat for en virksomhed, som du kan lide, så spørg dem, om de har ledige pladser. Det er også en god idé at spørge folk i dit netværk, om de er villige til at skrive et anbefalingsbrev til dig, når de søger job.

4. Søg aktivt muligheder

At starte en karriere kræver typisk meget søgning og søgning efter muligheder. At være aktiv i din søgning kan betyde, at du søger flere job hver dag eller ansøger om et bestemt antal hver uge. Dette hjælper dig med at vise dig selv for så mange arbejdsgivere som muligt, hvilket øger dine chancer for at få flere jobtilbud. Jo flere muligheder du har, jo større er sandsynligheden for, at du får et job, du trives med. Tjek regelmæssigt online jobtavler for nye muligheder, og kontakt med jævne mellemrum personer i dit netværk for roller, de kan anbefale dig.

Relateret: Job Outlook for karrierer i datalogi

5. Brug de sociale medier professionelt

Sociale medier er en vigtig del af jobsøgningen i dag. Mange virksomheder har sociale mediekonti, og mange af disse websteder og apps giver folk mulighed for at vise deres job på deres profil. Du kan bruge sociale medier på flere måder til at hjælpe dig med at starte din karriere. For eksempel har mange gymnasier alumnigrupper, som tidligere studerende kan forbinde med for at udvide deres netværk og finde nye muligheder. Sociale medier er også et godt sted at demonstrere dine færdigheder og interesser, som arbejdsgivere kan kigge efter under ansættelsesprocessen.

6. Kommuniker med rekrutterere

Mange kandidater til datalogi finder job gennem rekrutterere, som arbejder for virksomheder for at få nye medarbejdere ind. Ofte deltager rekrutterere i ansættelsesarrangementer på gymnasier eller kontakter kandidater gennem online jobtavler, men du behøver ikke vente på, at en rekrutterer finder dig. Du kan søge efter rekrutterere til specifikke virksomheder og stille dem spørgsmål om jobåbninger, ansvar og kompensation. Selvom de ikke har en rolle for dig på det tidspunkt, vil kommunikation med rekrutterere fortælle dem, at du er ledig, så de kan kontakte dig, når en mulighed byder sig.

7. Undersøg forskellige jobmuligheder

Med så mange felter, der ansætter kandidater fra datalogi, er der stor variation i de opgaver og roller, som du kan vælge imellem, når du søger job. Det er nyttigt at lave nogle undersøgelser før og under din jobsøgning for at finde ud af, hvilke jobmuligheder der ville være de bedste for dig. Brug ressourcer som dit netværk og internettet til at søge efter, hvilke slags job der ansætter datalogikandidater. Undersøg de jobtitler og felter, der ser mest interessante ud for dig. Find derefter job, der ligner dem, du kan lide, og søg dem.

Relateret: Computer Science vs Computer Engineering: Hvad er forskellen?

8. Overvej en højere grad

Normalt er en associeret eller bachelorgrad i datalogi nok til, at kandidater kan få et job inden for teknologiområdet. Nogle gange er det dog en kandidatgrad eller endda en ph.d. kan hjælpe kandidater med at få højere betalende roller med mere autoritet. Overvej, hvilken type grad der kan hjælpe dig med at nå dine langsigtede professionelle mål. For eksempel, hvis du er interesseret i at undervise i college-klasser, kan en kandidatgrad i datalogi hjælpe dig med at blive professor. Mange virksomheder hjælper også medarbejderne med at betale for undervisningsudgifter, så du stadig kan få erhvervserfaring, mens du fremmer dine kompetencer gennem uddannelse.

Relateret: De 10 bedste skoler med datalogi-programmer

9. Udforsk certificeringer

Datalogiområdet tilbyder flere certificeringer, der kan supplere din grad og hjælpe dig med at rykke op i din karriere. Du kan begynde at finde relevante certificeringer ved at undersøge, hvilke teknologier der stiger i popularitet eller brug. Når du ved det, så prøv at finde certificeringsprogrammer, der lærer dig, hvordan du bruger teknologien, og derefter give dig en eksamen. Når du har bestået certificeringseksamenen, kan du sætte disse oplysninger på dit CV og bruge dem som bevis på dine færdigheder under interviews. Prøv forskellige certificeringsprogrammer for at finde ud af, hvad der interesserer dig mest.

10. Opret projekter for at vise dine færdigheder og interesser

Arbejdsgivere kan typisk godt lide at se, at du kan bruge de færdigheder, du har lært, kreativt. Ved at oprette projekter som apps, hjemmesider eller robotter og linke til dem på dit CV eller bringe dem til et interview, viser du arbejdsgivere, at du kan udføre under din egen ledelse, bruge kreativitet til at løse problemer og levere et færdigt produkt. Når du laver disse projekter, skal du overveje at inkludere dine egne interesser for at gøre opgaven sjovere. Hvis du for eksempel kan lide at spise ude, skal du oprette en app, der integrerer restaurantanbefalinger og demonstrere, hvordan det fungerer under et programmeringsinterview.

11. Hold dig motiveret

En af de vigtigste ting at huske, når du starter en karriere, er at forblive motiveret. Tag pauser fra at studere nye færdigheder og søge job for at gøre noget, der hjælper dig med at slappe af. Husk at forbinde dig med støttende mennesker i dit liv, såsom venner og familie, og at tale med folk i dit felt om, hvordan de forblev motiverede, mens de startede deres egen karriere. Det kan også hjælpe at studere og øve interviews med dine tidligere klassekammerater og diskutere dine mål med hinanden for at holde dig selv ansvarlig.

Preben Brink
Preben Brink Med teknologiområdet, der vokser hver dag, er der et væld af job til rådighed for teknologikyndige kandidater. Datalogi er en populær grad, som kandidater kan bruge til at finde job inden for næsten ethvert felt, der bruger computere. Du kan starte din karriere og fortsætte med at vokse og ekspandere inden for dit felt ved løbende at lære og forbinde dig med andre teknologiprofessionelle. I denne artikel diskuterer vi 11 tips til at hjælpe datalogiske kandidater med at starte deres karriere med succes inden for et felt, der konstant ændrer sig.