11 Potentielle Fordele Ved Deltidsjob

11 Potentielle Fordele Ved Deltidsjob

Et deltidsjob er et alternativ til fuldtidsbeskæftigelse og kræver færre arbejdstimer om ugen. En lettere arbejdsbyrde kan give mulighed for mere planlægningsfleksibilitet, hvilket er en af ​​mange potentielle fordele. Hvis du overvejer at søge eller tage imod et deltidsjob, kan det hjælpe at gennemtænke de nyttige aspekter ved deltidsansættelse, når du skal træffe din beslutning. I denne artikel diskuterer vi, hvad deltidsjob er, og fordelene ved deltidsjob.

Hvad er et deltidsjob?

Et deltidsjob er en form for ansættelse, hvor en person arbejder færre end de timer, som en fuldtidsansat har. Kravene for at blive betragtet som fuld tid kan variere afhængigt af placering og arbejdsgiver. For eksempel, hvis fuldtidsansættelse er 35-40 timer om ugen, arbejder deltidsansatte mindre end 35 timer på en uge. Medarbejdere får ofte deltidsjob direkte, eller de kan flytte fra fuldtids- til deltidsbeskæftigelse på grund af ændringer i deres personlige planlægningsbehov eller ændringer i arbejdspladsens bemanding.

Arbejdsgivere betaler normalt deltidsansatte på timebasis, ikke lønmodtagere. Denne timeløn betyder, at en deltidsansat ofte har mulighed for at øge sin arbejdsbyrde ved at indvillige i at arbejde ekstra vagter til dækning af andre medarbejdere under sygdom eller fri. Deltidsansatte arbejder måske oftere i travle sæsoner, såsom ugerne op til et nyt skoleår eller vinterferien. Deltidsansatte kan også arbejde i nætter, weekender eller ferier.

Hvad er fordelene ved at arbejde på et deltidsjob?

Følgende er 11 potentielle fordele ved at arbejde på deltid:

Du har måske mere tid til familien

At arbejde på et deltidsjob kan give dig mulighed for at få mere tid med din familie. Dette vil afhænge af arbejdspladsen, da nogle kan rumme mere fleksible tidsplaner end andre. For eksempel kan du måske koordinere din tidsplan for at tage dine børn i skole eller være hjemme, når de står af skolebussen.

At arbejde på deltid kan give dig mulighed for at holde fri på dage, hvor en ældre forælder skal til en aftale. Hvis en pårørende bliver syg, kan deltidsarbejde gøre din tidsplan mere fleksibel, så du kan blive hjemme for at tage dig af dem.

Relateret: 5 tips til at balancere arbejde og familie effektivt

Du har mere tid til din uddannelse

Hvis du har et deltidsjob, kan du have lettere ved at gennemføre din uddannelse, mens du fortsætter med at arbejde, end hvis du arbejdede på fuld tid. Fleksibiliteten ved en deltidsplan kan hjælpe dig med at koordinere din arbejdsplan med undervisningssessioner. Du har muligvis også mere tid til at studere og udføre opgaver.

Du har mere tid til at dyrke en hobby

Med et deltidsjob kan du have mere fritid i løbet af ugen til at opbygge andre kompetencer. For eksempel kan du deltage i musikundervisning, håndværksmesser eller lokale teaterforestillinger. Fordi du måske har flere hele dage fri fra arbejdet, kan du forfølge hobbyer, der kræver en heldags forpligtelse med mere fleksibilitet, end hvis du havde et fuldtidsjob.

Relateret: Ofte stillede spørgsmål om, hvordan du finder det, du elsker

Du kan udvikle økonomistyringsevner

Nogle mennesker arbejder i en deltidsstilling som deres første job, mens de afslutter deres studier. Disse personer har muligvis endnu ikke alle de økonomiske forpligtelser for en person med et fuldtidsjob. For disse mennesker kan et deltidsjob give en chance for at tjene en lønseddel og lære at administrere et budget, før de går over til fuldtidsbeskæftigelse.

Du kan udvikle tidsstyringsevner

Nogle mennesker vil måske acceptere et deltidsjob ud over andre forpligtelser, såsom studerende på undervisning eller forældre og frivillige, der arbejder i deres fritid. Disse mennesker ønsker ofte at balancere deres arbejdskrav med deres eksterne forpligtelser. Derfor kan de udvikle eller opbygge deres eksisterende tidsstyringsevner. Disse færdigheder kan hjælpe medarbejderne med at bruge deres tid effektivt og fuldføre ansvar på arbejdspladsen.

Læs mere: Tidsstyringsevner: Definition og eksempler

Du kan tjene en indkomst

Et deltidsjob inkluderer betaling for dit arbejde. En grund til, at du kan vælge at arbejde på deltid, er for at supplere din partners løn eller som et supplement til din egen fra et andet job. Du kan også arbejde midlertidigt på deltid for at spare op til et bestemt mål i stedet for at stole på det som en regelmæssig tilføjelse til din månedlige indkomst. Du kan tjene ekstra penge ved at tage ekstra vagter, fordi deltidsjob tjener timeløn. I nat-, weekend- eller ferievagter kan du også tjene mere.

Du kan netværke

På dit deltidsjob møder du måske folk med flere forbindelser, der arbejder inden for samme felt. Disse mennesker kan lede dig til yderligere muligheder i fremtiden eller give dig referencer. Du har måske også chancen for at møde mennesker, der arbejder for andre virksomheder eller organisationer og danne professionelle netværk, der kan hjælpe dig, hvis du søger et nyt job i fremtiden.

Relateret: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

Du kan få erhvervserfaring for at rykke op i virksomheden

Nogle virksomheder ansætter folk med mindre erfaring til en deltidsstilling. Arbejdsgivere kan gøre dette, fordi der kan være mindre risiko ved at ansætte nogen på timebasis i stedet for at forpligte sig til en lønmodtagerkontrakt for et fuldtidsjob. Deltidsstillinger indeholder også ofte færre ansvarsområder. Du kan få et deltidsjob for at få erfaring inden for din branche og bruge den erfaring til at søge fuldtidsansættelse i fremtiden.

Du har måske mere energi

For nogle mennesker giver det at arbejde færre timer dem mere tid til at hvile. Du kan også have mere fritid til andre egenomsorgsaktiviteter som motion og madlavning derhjemme. Hvis du er veludhvilet og har tid til at passe dig selv, finder du måske mere energi til opgaver som huslige pligter.

Du kan muligvis spare transportomkostninger

Hvis du arbejder færre dage om ugen end en fuldtidsansat, kan du spare penge, som du ellers ville bruge på transport til og fra arbejde. For eksempel, hvis du ejer en bil, kan du spare på gas og udgifter forbundet med at eje og drive en bil. Hvis du tager offentlig transport, kan du spare på busprisen, togbilletter, taxaer eller samkørselsgebyrer.

Du har muligvis chancen for karriereudvikling

Som deltidsansat kan du vise, at du kan udføre dine arbejdsopgaver, samtidig med at du lærer dine vejledere at kende. At have succes og møde folk i højere stillinger kan føre til forfremmelse til en fuldtidsstilling i fremtiden. Antag også, at en virksomhed ikke har nogen ledige fuldtidsjob, men stadig ønsker at tilbyde dig en stilling. I så fald kan de oprette en midlertidig deltidsstilling til dig, mens de venter på, at et fuldtidsjob bliver ledigt.

Du kan være berettiget til personalegoder

Afhængigt af statslige og nationale love kan du modtage nogle fordele som deltidsansat. Din arbejdsgiver kan også udvide nogle fordelsprogrammer til alle ansatte. Eksempler på fordele, som din arbejdsgiver kan tilbyde omfatter:

  • Penge til uddannelse
  • Medarbejderrabatter
  • Arbejder kompensation
  • Arbejdsløshedsunderstøttelse
  • Social sikring og invalideydelser
  • Sygesikring
  • Pensionsopsparing
  • Forældreorlov
  • Fridage
  • betalt ferietid

Kurt Munch
Kurt Munch Et deltidsjob er et alternativ til fuldtidsbeskæftigelse og kræver færre arbejdstimer om ugen. En lettere arbejdsbyrde kan give mulighed for mere planlægningsfleksibilitet, hvilket er en af mange potentielle fordele. Hvis du overvejer at søge eller tage imod et deltidsjob, kan det hjælpe at gennemtænke de nyttige aspekter ved deltidsansættelse, når du skal træffe din beslutning. I denne artikel diskuterer vi, hvad deltidsjob er, og fordelene ved deltidsjob.