11 Karrierer Inden For Kunst Og Design At Forfølge: Plus Lønninger

11 Karrierer Inden For Kunst Og Design At Forfølge: Plus Lønninger

Hvis du er interesseret i kunst og design, tilbyder arbejdsstyrken mange muligheder for, at du kan bruge dine kreative færdigheder. Uanset om du er billedhugger eller digital designer, er du sikker på at finde et erhverv, der passer til din kunstneriske flair. At kende dine karrieremuligheder i denne branche kan hjælpe dig med at finde et job med større lethed. I denne artikel forklarer vi de færdigheder, du har brug for til et kunst- og designjob, og lister 11 karrierer inden for kunst og design, som du kan forfølge.

Relateret: Topkunstkarrierer for alle typer kunstnere

Hvilke færdigheder har du brug for til en kunst- og designkarriere?

For at få succes i en kreativ branche har du brug for både disciplin og det rigtige sæt af kunstneriske færdigheder. Her er nogle nøglefærdigheder, du har brug for til en kunst- og designkarriere:

  • Kreativitet: Som kunst- og designprofessionel har du brug for kreativitet for at udvikle både nye ideer og din kunstneriske stil. Dette sikrer, at du fortsætter med at bygge videre på dit kreative udtryk og fortsætter med at fremvise dine unikke og innovative talenter.
  • Kommunikation: Kommunikationsevner hjælper dig med at formulere dine kreationer, koncepter, ideer eller design til dine kunder eller kolleger. Som kunstner kan du bruge dine kommunikationsevner til at tale personligt eller online med andre i din branche.
  • Teamwork: Mens nogle kunstnere freelancer, arbejder de fleste som en del af et kollektiv eller for et designbureau. På grund af dette er det vigtigt at have stærke kommunikations- og teamworkfærdigheder for at interagere sammen med andre kreative.

11 kunst- og designkarrierer

Uanset om du er interesseret i at skabe noget i hånden eller gennem designsoftware, er du sikker på at finde en passende karriere i kunst- og designindustrien. Her er 11 karrierer, du kan forfølge:

1. Animatør

National gennemsnitsløn: $42.546 om året

Primære opgaver: Animatorer skaber karakterer, miljøer og objekter til digitale applikationer som videospil eller tv. De producerer flere billeder kendt som frames og sekvenserer dem sammen for at skabe en illusion af bevægelse kendt som animation. Animatorer skaber også storyboards, der viser deres manuskript og fortælling og arbejder sammen med kunderne for at sikre, at de skaber en animation, der opfylder deres behov.

Relateret: Lær om at være en animator

2. Video editor

National gennemsnitsløn: $43.534 om året

Primære opgaver: Videoredigerere bruger teknisk software til at skabe salgsfremmende eller kunstneriske produktioner ved hjælp af kameraoptagelser. De arbejder sammen med instruktører og producere for at finde det bedste indhold og hjælpe dem med at sammensætte en sekvens af scener. Videoredigerere trimmer også optagelser, markerer rammer til lyd og organiserer en række råoptagelser for at skabe et endeligt produkt.

3. Kunstkonsulent

National gennemsnitsløn: $46.394 om året

Primære opgaver: Kunstkonsulenter forbinder kunstnere eller en kunstners kunstværk med en køber. De bruger deres kunst- og forretningsfærdigheder til at rådgive kunder om forskellige kunstværker og hjælpe dem med at bestemme, hvordan hvert kunstværk kan passe ind i deres personlige samling. For at gøre dette vurderer kunstkonsulenter deres kunders behov og smag og samarbejder med auktionshuse og gallerier for at hente forskellige kunstværker.

4. Biograf

National gennemsnitsløn: $48.789 om året

Primære opgaver: Biografer fører tilsyn med et kamera- og lyshold til en film- eller tv-produktion. De læser manuskripter, laver lys- og filtreringsforslag til instruktøren, besøger forskellige steder for testbilleder og arbejder med et forarbejdningslaboratorium og et postproduktionsteam. De arbejder i sidste ende på at opnå det bedste visuelle resultat for en produktion.

5. Modedesigner

National gennemsnitsløn: $51.488 om året

Primære opgaver: Modedesignere skaber design til tøj, sko og tilbehør ved at skitsere på en digital platform eller på papir. De forsker i modetrends og vælger stoffer baseret på aktuelle stilarter eller deres egen vision. Nogle modedesignere tester deres design ved et modeshow.

6. Multimediedesigner

National gennemsnitsløn: $57.177 om året

Primære opgaver: Multimediedesignere udvikler multimediedele til en række forskellige platforme som film og websteder. De bruger deres grafiske design og animationsevner til at skabe designs med en visuel effekt. Multimediedesignere samarbejder ofte med et marketing- eller PR-team for at identificere de mest passende elementer til deres projekter. De forbereder også medier til endelig godkendelse og dets eventuelle distribution.

7. Konceptkunstner

National gennemsnitsløn: $71.680 om året

Primære opgaver: Konceptkunstnere visualiserer og laver kunst til kreative aktiver som karakterer og miljøer. De skaber både 2D- og 3D-design gennem tegninger og malerier. Konceptkunstnere arbejder på at producere aktiver til forskellige medier som trykte annoncer, videospil og online marketingkampagner.

8. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $73.345 om året

Primære opgaver: Webdesignere laver applikationer til en række forskellige websteder. De bruger deres viden om programmeringssprog og webteknologier til at sikre webstedets funktionalitet. Webudviklere tilføjer også applikationsfunktioner, integrerer sikkerhedsforanstaltninger, fejlfinder webstedsproblemer og overvåger webstedstrafik. Mens UX-designere løser problemer for deres brugere, løser webudviklere problemer for deres kunder.

Relateret: Lær om at være webudvikler

9. Digital designer

National gennemsnitsløn: $79.728 om året

Primære opgaver: Digitale designere skaber aktiver og elementer til digitale formater som computerskærme, onlinemagasiner og videoer. Sammen med illustratorer og kunstnere udvikler de kreative ideer til at forbedre marketinginitiativer for digitale produkter. Digitale designere kan også give retning til digitale fotografer og illustratorer.

10. Brugergrænsefladedesigner (UI).

National gennemsnitsløn: $81.131 om året

Primære opgaver: UI-designere opretter eller forbedrer eksisterende webstedsgrænseflader. De foregriber brugernes behov ved at bestemme, hvordan de kan interagere med teknologi. Derefter arbejder de på en grænseflade baseret på en brugers synspunkt. UI-designere sigter i bund og grund på at forbedre en kundes oplevelse med et brand ved at skabe en fornøjelig oplevelse med brandets hjemmeside.

11. User experience (UX) designer

National gennemsnitsløn: $96.424 om året

Primære opgaver: UX-designere skaber og optimerer websteder, software, mobilapplikationer og videospil for at gøre dem mere brugervenlige. De studerer, hvordan folk har det med et bestemt produkt eller system og designer produkter, der imødekommer brugernes behov. UX-designere analyserer også hvert systems specifikke komponenter for at bestemme dets værdi, anvendelighed og tilgængelighed.

Relateret: Lær om at være en UX-designer

Edvard Vester
Edvard Vester Hvis du er interesseret i kunst og design, tilbyder arbejdsstyrken mange muligheder for, at du kan bruge dine kreative færdigheder. Uanset om du er billedhugger eller digital designer, er du sikker på at finde et erhverv, der passer til din kunstneriske flair. At kende dine karrieremuligheder i denne branche kan hjælpe dig med at finde et job med større lethed. I denne artikel forklarer vi de færdigheder, du har brug for til et kunst- og designjob, og lister 11 karrierer inden for kunst og design, som du kan forfølge.