11 Karrierer I Telekommunikation

11 Karrierer I Telekommunikation

Efterspørgslen efter telekommunikationsprofessionelle stiger proportionalt med fremkomsten af ​​nye kommunikationsteknologier. Der findes forskellige roller inden for telekommunikationsindustrien, herunder kundeservice, tekniske roller, ledere og ingeniører. Mange stillinger tilbyder stabil indkomst og interessant arbejde for dem, der er interesseret i datalogi og informationsteknologi. I denne artikel diskuterer vi, hvad telekommunikation er, og oplister flere telekommunikationskarrierer med gennemsnitsløn og primære opgaver for hver.

Hvad er telekommunikation?

Telekommunikation refererer til at sende og modtage beskeder ved hjælp af en elektrisk enhed. Det omfatter transmission af stemme, video, data, internet og anden kommunikation.

Telekommunikationsaktivitet består af fire komponenter:

 • Sender: En sender omdanner den originale besked til et signal ved hjælp af en bestemt kode.
 • Kanal: En kanal ændrer signalet for forbindelse til linjen.
 • Linje: Signalet bevæger sig langs linjen eller ruten til modtageren.
 • Modtager: Modtageren afkoder signalet og transformerer det tilbage til det originale signal.

Telekommunikationsprofessionelle kan arbejde i en række specialer langs denne transmissionskæde. Mange teleselskaber fokuserer på at implementere de nyeste teknologiske opdateringer, herunder:

 • Tingenes internet (IoT)
 • Augmented reality
 • Trådløse netværk

Nogle telekommunikationskarrierer begynder uden formel uddannelse, og vælger oplevelse på jobbet. Afhængigt af typen af ​​stilling og deres karrieremål kan andre vælge at opnå et professionscertifikat, associeret grad, bachelorgrad eller kandidatgrad i telekommunikation eller datalogi. Telekommunikationsprogrammer fokuserer på følgende områder:

 • Grundlæggende om telekommunikation
 • Teknologiske applikationer
 • Branchens bedste praksis
 • Principper for ledelse
 • ingeniørarbejde

Hvad er jobudsigterne for en karriere inden for telekommunikation?

Jobudsigterne for telekommunikationskarrierer afhænger af den type job, du har inden for branchen. Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterer, at den gennemsnitlige gennemsnitsløn for alle telekommunikationsstillinger er $74.130 om året, hvor de højest indtjenende arbejder i telekommunikationsretlige stillinger og ingeniørroller.

BLS anslår, at jobvæksten for installatører og reparatører af telekommunikationsudstyr vil falde med 3 % mellem 2019 og 2029. Vækstraten for broadcast- og lydteknikere forventes at stige med 9 % i samme periode, hurtigere end gennemsnitshastigheden for alle job, hvilket er 4 %.

11 telekommunikationskarrierer

Her er 11 karrierer inden for telekommunikation med gennemsnitlige lønninger og primære opgaver for hver:

1. Kundeservicemedarbejder

National gennemsnitsløn: $13,64 i timen

Primære opgaver: Kundeservicerepræsentanter arbejder med kunder og kunder for at finde løsninger til kundernes behov. De kan arbejde i en butik, på et callcenter eller derhjemme med at besvare telefon- og e-mailbeskeder fra kunder. De reagerer på klager, hjælper med fejlfinding, dirigerer kunder til den relevante afdeling og behandler betalinger og tilbagebetalinger. Kundeservicemedarbejdere skal være tålmodige og venlige og have stærke kommunikationsevner.

Læs mere: Lær om at være kundeservicerepræsentant

2. Teleoperatør

National gennemsnitsløn: $18,56 i timen

Primære opgaver: Teleoperatører besvarer telefonopkald og dirigerer udgående opkald. De kan give opkaldere information, omstille opkaldere, modtage beskeder og optage udgående beskeder for en organisation. Telekommunikationsoperatører kan også administrere en kontaktliste.

3. Computerprogrammør

National gennemsnitsløn: $48.295 om året

Primære opgaver: Computerprogrammører designer, tester og installerer computerprogrammer. De bruger programmeringssprog, som JavaScript og C-sprog, til at skrive programmer, der leverer løsninger til virksomheder, såsom automatisering af opgaver, håndtering af data eller oprettelse af kundegrænseflader. Computerprogrammører har typisk en bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet felt.

Læs mere: Lær om at være computerprogrammør

4. Kabelinstallatør

National gennemsnitsløn: $24,71 i timen

Primære opgaver: Kabelinstallatører udfører det fysiske arbejde, der kræves for at levere kabelservice til kunder. Dette kan involvere gravning af skyttegrave og nedgravning af kabler, fodring af ledninger under jorden og gennem vægge og sikring af ledninger til telefonpæle og tårne. Kabelinstallatører bør have mekaniske færdigheder, viden om grundlæggende konstruktion og være komfortable med at arbejde under ekstreme forhold.

5. Teletekniker

National gennemsnitsløn: $24,89 i timen

Primære opgaver: Telekommunikationsteknikere kan være linjeinstallatører eller udstyrsinstallatører. Linjeinstallatører installerer, reparerer og vedligeholder udendørs kabel og elektriske ledninger og bokse. Udstyrsteknikere installerer og reparerer de fysiske komponenter i indendørs netværk, såsom modemer og routere.

6. Dataanalytiker

National gennemsnitsløn: $75.260 om året

Primære opgaver: Dataanalytikere samarbejder med organisationer om at indsamle og analysere store mængder data, ofte rettet mod at identificere virksomhedens tendenser og tilbyde løsninger. De kan integrere ny software og komme med anbefalinger til forbedring af processer for at øge effektiviteten. Dataanalytikere har typisk mindst en bachelorgrad i datalogi, statistik eller et relateret område.

Læs mere: Lær om at være dataanalytiker

7. Telechef

National gennemsnitsløn: $79.796 om året

Primære opgaver: Telekommunikationschefer fører tilsyn med telekommunikationsteams, afdelinger eller kontorer. De styrer den daglige drift, såsom tidsplaner for servicekald og routing af teknikere, rekruttering og træning af nye medarbejdere og besvarelse af kundeklager. Telekommunikationsledere bør have kendskab til telekommunikationsprocesser, -systemer og -udstyr.

8. Telekommunikationsspecialist

National gennemsnitsløn: $81.690 om året

Primære opgaver: Telekommunikationsspecialister er ansvarlige for at komme med anbefalinger til telekommunikationssoftware og -hardware, føre tilsyn med telekommunikationsinstallation og overvåge maskineri og systemer. Telekommunikationsspecialister udvikler politikker, procedurer og strategier relateret til en organisations brug af telekommunikationssystemer.

9. Systemansvarlig

National gennemsnitsløn: $88.169 om året

Primære opgaver: Systemledere overvåger effektiviteten og effektiviteten af ​​en organisations systemer. De kører og analyserer ydeevnerapporter, planlægger systemvedligeholdelse og fejlfinder problemer. Systemledere skal forske i og implementere ny teknologi for at holde systemerne opdaterede og relevante.

10. Telekommunikationsingeniør

National gennemsnitsløn: $96.179 om året

Primære opgaver: Telekommunikationsingeniører kan specialisere sig inden for forskellige områder. Nogle ingeniører kan planlægge kabelruter, og andre kan designe nyt hardware eller udstyr. Telekommunikationsingeniører opnår ofte en bachelorgrad i telekommunikation eller datalogi, ud over at opnå certificeringer for brug af specifik software og operativsystemer.

11. VoIP-ingeniør

National gennemsnitsløn: $122.923 om året

Primære opgaver: VoIP-ingeniører (voice over internet protocol) arbejder sammen med organisationer om at designe, teste, installere og vedligeholde deres VoIP-systemer, som giver brugerne mulighed for at foretage telefonopkald over en internetforbindelse i stedet for traditionelle telefonlinjer. Dette kan omfatte lokale og regionale systemer. VoIP-ingeniører er dygtige inden for datalogi, VoIP-software og informationsteknologi.

Gabriel Petersen
Gabriel Petersen Efterspørgslen efter telekommunikationsprofessionelle stiger proportionalt med fremkomsten af nye kommunikationsteknologier. Der findes forskellige roller inden for telekommunikationsindustrien, herunder kundeservice, tekniske roller, ledere og ingeniører. Mange stillinger tilbyder stabil indkomst og interessant arbejde for dem, der er interesseret i datalogi og informationsteknologi. I denne artikel diskuterer vi, hvad telekommunikation er, og oplister flere telekommunikationskarrierer med gennemsnitsløn og primære opgaver for hver.