11 Grunde Til, At Du Ikke Bliver Ansat: Og Hvad Du Skal Gøre Ved Det

11 Grunde Til, At Du Ikke Bliver Ansat: Og Hvad Du Skal Gøre Ved Det

Et uundgåeligt aspekt af jobsøgningen er ikke at få det job, du håbede på. Det er ikke altid klart, hvorfor du ikke var i stand til at sikre dig en stilling, som du følte passede perfekt til din erfaring og færdigheder. At kende årsagerne til, at du ikke blev ansat, vil hjælpe dig med at forberede dig bedre på resten af ​​din jobsøgning og få en enestående stilling. I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt for din fremtidige jobsøgningssucces at kende årsagerne til, at du ikke fik jobbet, de mest almindelige årsager til, hvorfor og hvad du skal gøre for at løse dem.

Hvorfor det er vigtigt at kende årsagerne til, at du ikke blev ansat

At vide, hvilke mulige årsager der kan forhindre dig i at komme videre i ansættelsesprocessen, vil hjælpe med at motivere dig under din jobsøgning. Når du har en forståelse af de områder, du kan forbedre, kan du tage skridt til at blive en bedre kandidat og imponere ansættelsesledere. Derudover vil det at vide, hvilke områder du kan forfine, hjælpe dig med at guide dig i den rigtige retning under din jobsøgning og reducere forvirring, hvilket gør rejsen mere behagelig.

Relateret: Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

Årsager til, at du ikke bliver ansat

 1. Du deltager passivt.
 2. Du viser mangel på lidenskab.
 3. Du undervurderer dine talenter.
 4. Din ansøgning har brug for arbejde.
 5. Du undersøgte ikke virksomheden.
 6. Dine forventninger er høje.
 7. Du har for meget erfaring.
 8. Du er underkvalificeret til jobbet.
 9. Du har brug for en brancheforbindelse.
 10. Dine samtalefærdigheder skal forbedres.
 11. Du mangler referencer.

1. Du deltager passivt

At have en proaktiv personlighed er direkte korreleret med karrieresucces. Hvis du søger job uden at følge op eller blot søger for få job, mangler du en central brik i jobsøgningen.

Arbejd på at styrke din proaktive tilgang til jobsøgning ved at søge flere job om ugen, aktivt forfølge eventuelle potentielle kundeemner ved at nå ud efter samtaler og planlægge din søgning. Strategier inkluderer at vide, hvilken type job du leder efter, og hvilke områder du er villig til at justere, såsom løn, goder, placering og opgaver. Det indebærer også at kende dine styrker og svagheder, at sætte tid af dagligt til at søge og anvende og forfine dit CV.

Relateret: 14 jobjagttips til at få det job, du ønsker

2. Du viser en mangel på lidenskab

Arbejdsgivere kan mærke, om begejstringen for en stilling ikke helt er der. Færdigheder kan undervises, men arbejdsgivere ønsker at se passion og entusiasme, når de overvejer ansøgere.

Fortæl, hvor begejstret du er for en stilling, i dit følgebrev og under din indledende samtale. Når du søger job, skal du læse beskrivelsen igennem og undersøge virksomheden grundigt. Lav en liste over alle de detaljer, der gør dig ivrig efter at arbejde for den virksomhed, og sørg for at forklare, hvorfor du elsker dit arbejde, og hvordan du kan være til gavn for virksomhedens mission og mål.

3. Du undervurderer dine talenter

Jobsøgning er en af ​​de vigtigste tidspunkter for at vise tillid og stolthed over dine færdigheder, viden og uddannelse. Hvis du ikke demonstrerer dine største styrker og præstationer, kan du blive overset til en rolle, du ellers er velegnet til.

Forbedre din evne til at sælge dig selv ved først at forstå, hvad dine største styrker og resultater er, og hvordan de relaterer til det job, du søger. Vælg derefter omhyggeligt de egenskaber og præstationer, der viser den værdi, du tilfører en virksomhed, og detaljer dem i dit CV og følgebrev. Gentag disse i dit interview med en balance mellem stolthed og ydmyghed.

4. Din ansøgning skal arbejde

Dit CV og følgebrev er sandsynligvis en af ​​de mest almindelige årsager til, at du ikke får samtaler. Din ansøgning er det første indtryk, en ansættelseschef har af dig og er det første skridt til at få en samtale. Hvis dit CV ikke fremhæver dine evner godt, mangler en følelse af unikhed eller mangler nøgleord, bliver du muligvis ikke valgt til at gå videre i ansættelsesprocessen.

Forbedr dit CV med en interessant introduktion for at få ansættelseschefens opmærksomhed. Sørg for at fokusere på dine tidligere succeser og præstationer, og skræddersy dit CV til hvert job. Selvom to job er meget ens, vil du stadig gerne læse jobopslagene og udvælge de ønskede søgeord og færdigheder. Sammenlign disse med de færdigheder, du allerede besidder, og medtag dem, du har i dit CV, for at hjælpe dig med at skille dig ud fra andre ansøgere.

Relateret: 10 tips til at skrive CV til at hjælpe dig med at få et job

5. Du undersøgte ikke virksomheden

Et andet område, der kan påvirke din evne til at finde et job, er at give afkald på forskning i virksomheden og rollen. Mange arbejdsgivere stiller spørgsmål under en samtale for at teste en kandidats viden om virksomheden og jobbet. De ønsker at vide, at en potentiel medarbejder har taget sig tid til at lære om organisationen og viser en ægte interesse for at arbejde der.

For at hjælpe med at løse dette skal du bruge lidt tid på at undersøge virksomheden online og lære følgende grundlæggende oplysninger:

 • Hvem ejeren eller administrerende direktør er
 • Hvad virksomhedens mål, mission og værdier
 • Hvordan virksomhedskultur er
 • Hvad rollen indebærer

Din store interesse og opmærksomhed for detaljer vil imponere arbejdsgivere.

6. Dine forventninger er høje

Det er vigtigt at være fleksibel med forventninger til løn og goder, hvis du har råd til det. Nogle job kan bede om et forventet løninterval, mens andre vil have en fast timeløn. At gå til samtale med en liste over ikke-omsættelige krav kan være et rødt flag for arbejdsgivere.

For at forbedre dine forventninger skal du arbejde på at være så fleksibel som du kan. Lav en liste over de fordele, du har brug for, f.eks. sygeforsikring og betalt afspadsering. Lav derefter en ekstra liste over fordele, der ville være ideelle, men til forhandling, såsom timepris, løn eller en pensionsordning. At gå til samtalen og forklare dine behov og vise fleksibilitet giver arbejdsgiverne det positive indtryk af, at du er tilpasningsdygtig. Mange arbejdsgivere kan forhandle ydelser med dig, hvis de har bemyndigelse til det.

7. Du har for meget erfaring

Selvom det ikke altid er tilfældet, kan store kløfter mellem din erfaring og faktiske jobkrav få dig til at blive overset. Nogle gange forfølger arbejdsgivere ikke overkvalificerede kandidater, fordi de ikke kan betale, hvad de tror, ​​en ansøger vil forvente, eller de vil være sikre på, at ansøgeren vil forblive hos virksomheden på lang sigt og ikke leder efter et bedre job kort efter ansættelsen.

Hvis du er overkvalificeret til et job, kan du stadig beholde dig selv i puljen af ​​ansøgere. Et par måder at gøre dette på inkluderer at adressere din erfaring direkte i din ansøgning, forklare din lønfleksibilitet og fokusere på din interesse for selve arbejdet. At gøre det klart, hvorfor du søger, vil give arbejdsgiverne større grund til at invitere dig til en samtale. En anden måde at øge dine chancer for at blive ansat på er at matche færdighederne på dit CV til jobbet. Du skal altid demonstrere, at du har og er villig til at udføre de opgaver, der kræves, også selvom de er af mindre kompleksitet end dit sidste job.

8. Du er underkvalificeret til jobbet

Mange ansøgere viger tilbage for at søge job, der virker over deres erfaring og kompetencer, da arbejdsgivere ofte videregiver ansøgere, der mangler de nødvendige kompetencer til jobbet. Når det er sagt, hvis du ved, hvordan du skal henvende dig til ansættelseschefen med, hvad du bringer til jobbet, er det stadig muligt at komme i betragtning.

For at forbedre dine chancer for at blive ansat til et avanceret job, skal du tage dig tid til at vise ansættelseschefen, at du passer til stillingen. Nogle få måder at gøre dette på inkluderer at nævne så mange nøglefærdigheder og erfaringer, du kan, som er nævnt i jobopslaget og nævne uddannelse, frivilligt arbejde, praktikophold og andre læringserfaringer relateret til rollen.

9. Du har brug for en brancheforbindelse

På dagens arbejdsmarked kan det være til stor gavn for ansøgere at have netværksforbindelser. Mange virksomheder har henvisningsprogrammer for at få nye ansatte, fordi succesraten for henviste medarbejdere er meget højere end kandidater, der er erhvervet fra jobopslag.

For at arbejde på dine netværksevner, deltag i konferencer og begivenheder inden for den branche, du søger at arbejde i. Når du modtager kundeemner eller en henvisning fra en kontakt, skal du sørge for at bede om tilladelse til at bruge deres navn, når du henvender dig. Husk, dit netværk kan også omfatte venner og familie. At lade folk omkring dig vide, hvilken type arbejde du leder efter, kan åbne op for flere muligheder for dig.

Relateret: 7 netværkstips til at få et job

10. Dine interviewfærdigheder skal forbedres

Den indledende samtale er et af de mest afgørende øjeblikke i ansættelsesprocessen. Ansættelsesledere baserer meget på den første samtale, herunder hvor godt du kommunikerer og tænker kritisk, samt din opmærksomhed på detaljer og niveau af professionalisme.

Følg disse forslag for at forbedre dine interviewfærdigheder:

 • Klæd dig passende på. Din påklædning kan variere afhængigt af typen af ​​job, dog skal dit outfit se professionelt og poleret ud.

 • Ankomme tidligt. Dette viser dine tidsstyringsevner og respekt for virksomhedens og interviewerens tid.

 • Sluk din telefon, eller sluk den. Fokuser på at lytte, få øjenkontakt og være fuld opmærksomhed på interviewerens spørgsmål. Dette viser, at du er fuldt investeret i interviewet og nemt undgår distraktioner. Sørg for, at din telefon er væk og ude af syne.

 • Hold dine svar klare og kortfattede. Interviewere ønsker svar, der er ligetil og svarer direkte på deres spørgsmål. Hvis de beder dig om at give et eksempel, er det tid til at gå lidt mere i dybden med dit svar, mens du forbliver på sporet.

 • Tal positivt eller neutralt om tidligere job og ledere. Tal altid godt om tidligere job for at vise din modenhed og konfliktløsningsevner. Forklar vanskelige tidligere erfaringer ved at diskutere spørgsmålet og løsningen, mens du forbliver neutral over for de andre involverede parter.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

11. Du mangler referencer

Referencer er nyttige til at ansætte ledere, fordi de attesterer de færdigheder og erfaringer, en kandidat har anført på deres CV. Manglende passende referencer eller manglende referencer kan påvirke din berettigelse til et job.

For at rette op på dette skal du kontakte personer, der kan bekræfte dine evner og vil være villige til at anbefale dig til et job. Referencer er normalt tidligere chefer eller kolleger, men kan også være tidligere professorer, sælgere eller kolleger, du har arbejdet tæt sammen med. Hvis du lige er startet, kan det hjælpe at bruge karakterreferencer som venner, naboer og andre frivillige. Sørg for, at dine referencer er pålidelige og bevidste om det specifikke job, du søger.

Jan Thygesen
Jan Thygesen Et uundgåeligt aspekt af jobsøgningen er ikke at få det job, du håbede på. Det er ikke altid klart, hvorfor du ikke var i stand til at sikre dig en stilling, som du følte passede perfekt til din erfaring og færdigheder. At kende årsagerne til, at du ikke blev ansat, vil hjælpe dig med at forberede dig bedre på resten af din jobsøgning og få en enestående stilling. I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt for din fremtidige jobsøgningssucces at kende årsagerne til, at du ikke fik jobbet, de mest almindelige årsager til, hvorfor og hvad du skal gøre for at løse dem.