11 Fordele Og Ulemper Ved At Være Fysioterapeut

At arbejde som fysioterapeut er et givende erhverv, der kommer med mange fordele. Som med enhver branche kommer den også med sit eget sæt udfordringer. Hvis du overvejer en karriere som fysioterapeut (PT), kan overvejelser om fordele og ulemper, der følger med dette erhverv, hjælpe dig med at afgøre, om dette er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fysioterapeut gør, og nogle af fordele og ulemper, der er værd at overveje.

Hvad er en fysioterapeut?

En fysioterapeut er en specialist, der behandler patienter med fysioterapi. Gennem en række forskellige rehabiliterende teknikker, såsom terapeutisk træning og manuel terapi, hjælper fysioterapeuter patienter, der har mistet eller oplever begrænset bevægelse, med at genvinde funktion, reducere smerter og komme sig over skader. De arbejder med patienter i alle faser af helingsprocessen, fra den indledende diagnose gennem den individualiserede, genoprettende behandling.

Relateret: Fysioterapeut: Jobbeskrivelse og krav

Fordele og ulemper ved at være fysioterapeut

At arbejde som fysioterapeut har flere fordele, men der er også nogle udfordringer, som du måske skal være opmærksom på. At lære om både fordele og ulemper kan hjælpe dig med at træffe et mere informeret karrierevalg. Her er syv fordele, der følger med at være fysioterapeut, efterfulgt af fire potentielle udfordringer:

Jobsikkerhed

Fysioterapi oplever i øjeblikket en vækst i beskæftigelsesmuligheder. Bureau of Labor Statistics forventer, at efterspørgslen efter fysioterapeuter vil vokse med 18% frem til 2029, hvilket er en sats, der er meget højere end landsgennemsnittet. Efterhånden som babyboomere når pensionsalderen, fortsætter behovet for fysioterapeuter med at stige for at imødegå mobilitetsrelaterede skader, kronisk sygdom og andre tilstande, som ældre befolkningsgrupper er tilbøjelige til at opleve. Forekomsten af ​​kroniske lidelser, såsom diabetes, er også ansvarlig for denne efterspørgsel. Der er en tendens til at være færre fysioterapitjenester tilgængelige i landdistrikter, hvilket fører til en stigning i jobmuligheder i disse områder.

Høj gennemsnitsløn

Den nationale gennemsnitlige løn for fysioterapeuter er $82.787 om året. Mens geografisk placering, uddannelsesniveau, erfaring og specialisering kan påvirke potentiel indtjening, lover en karriere som fysioterapeut en velbetalt løn. Der er også muligheder for at øge din indtjening ved at praktisere et speciale.

Talrige karriereveje og specialiseringer

Hvis du er villig til at påtage dig yderligere uddannelse efter at have gennemført en PT-uddannelse, har du mulighed for at vælge mellem en række specialiseringer. Denne mulighed giver dig mulighed for at skræddersy din karrierevej til et bestemt interesseområde. Fysioterapi specialiseringer omfatter:

 • Sport
 • Pædiatri
 • Geriatri
 • Ortopædi
 • Klinisk elektrofysiologi
 • Kardiovaskulær og pulmonal
 • Neurologi
 • Onkologi
 • Kvinders sundhed

Læs mere: 9 Fysioterapeutcertificeringer til specialisering

Forskellige arbejdsmiljøer

På grund af den store efterspørgsel efter fysioterapeuter er deres færdigheder og tjenester nødvendige på en række forskellige steder. Da du kan arbejde med patienter i alle aldre og baggrunde, er der muligheder for at arbejde i forskellige miljøer, hvilket giver dig mulighed for at finde arbejde i et miljø, der er tæt på dine personlige interesser. Hvis du elsker at rejse, er der også muligheder for at arbejde som rejseterapeut. Udvalget af steder, hvor beskæftigelsesmuligheder er tilgængelige omfatter, men er ikke begrænset til:

 • Hospitaler
 • Klinikker
 • Fitnesscentre og fitnesscentre
 • Skoler
 • Plejehjem
 • Militære faciliteter
 • Fængsler
 • Sportshold
 • Patienternes hjem
 • Private praksisser

Læs mere: Fysioterapeut Arbejdsmiljøer

Balance mellem arbejde og fritid

At arbejde som fysioterapeut giver fleksibilitet uden at gå på kompromis med din indkomst. PT'er kan vælge en fuldtids-, deltids- eller dagtidsplan, afhængigt af hvor du ønsker at arbejde. Hvis du vælger at have din egen praksis, kan du oprette din egen tidsplan og indstille dine egne timer. Fysioterapeuter, der arbejder på et hospital eller i kliniske omgivelser, kan have mindre indflydelse på deres dag-til-dag tidsplan, men de kan stadig være i stand til at vælge det antal timer, de vil arbejde.

Arbejdsglæde

På grund af fysioterapiens patient-vendte og praktiske karakter har PT'er en tendens til at opleve en stor følelse af arbejdsglæde, fordi de direkte arbejder med mennesker på en meningsfuld og virkningsfuld måde. Som fysioterapeut involverer dit daglige ansvar at hjælpe patienter med bedring, så du nemt kan måle og opleve din succes på egen hånd.

Omfattende uddannelseskrav

For at arbejde som fysioterapeut skal du opnå en doktorgrad i fysioterapi (DPT) fra et program, der er akkrediteret af Commission on Accreditation in Physical Therapy Education. Dette program tager generelt mindst tre år at gennemføre. Det er vigtigt at bemærke, at du allerede har skullet opnå din bachelorgrad i en beslægtet hovedfag såsom kinesiologi, anatomi, biologi, fysiologi eller psykologi.

Indhentning og vedligeholdelse af licens

Ud over din uddannelse skal du også bestå en statslig licenseksamen. Du skal have din licens i hver stat, hvor du ønsker at praktisere. Efter at have modtaget din første licens, skal du forny denne licens hvert andet år. Fornyelsesprocessen kan omfatte løbende uddannelseskrav for at holde dig opdateret med nye regler og behandlingsprocedurer.

Krævende arbejde

Fysioterapi kan være fysisk krævende. Du vil sandsynligvis bruge meget tid på dine fødder, når du arbejder med patienter. Da du hjælper patienter med at genvinde fysiske evner, vil du ofte demonstrere opgaver, yde fysisk støtte under rehabiliteringsøvelser eller endda fungere som en bogstavelig krykke for en person.

Arbejde med udfordrende patienter

At arbejde som PT kan også være psykisk krævende. Karakteren af ​​dit arbejde kræver en masse tålmodighed, især når du arbejder med patienter, der er frustrerede eller triste. Det er din opgave i disse tilfælde at forblive positiv og opmuntrende.

Forsikringsregler og regler

Det er sandsynligt, at nogle af dine patienter vil komme gennem henvisninger fra andre læger eller klinikker. Det er vigtigt at være opmærksom på politikker og retningslinjer for forskellige forsikringsselskaber for at vide, hvad de dækker for din patient, og hvad der skal betales ud af lommen. Det er også vigtigt at holde sig ajour med regler og administrative krav til forsikring for at sikre, at du får en ordentlig kompensation.

Jobs svarende til fysioterapeut

Hvis du overvejer en karriere som fysioterapeut, kan du være interesseret i andre opgaver inden for dette felt. Nedenfor er en liste over 10 job, der ligner en fysioterapeut:

1 . Atletisk træner

2 . Audiolog

3 . Kiropraktor

4 . Ergoterapeut

5 . Træningsfysiolog

6 . Lægeassistent

7 . Personlig træner

8 . Åndedrætsterapeut

9 . Apotek tekniker

10 . Fysioterapi tekniker

René Nygaard
René Nygaard At arbejde som fysioterapeut er et givende erhverv, der kommer med mange fordele. Som med enhver branche kommer den også med sit eget sæt udfordringer. Hvis du overvejer en karriere som fysioterapeut (PT), kan overvejelser om fordele og ulemper, der følger med dette erhverv, hjælpe dig med at afgøre, om dette er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel forklarer vi, hvad en fysioterapeut gør, og nogle af fordele og ulemper, der er værd at overveje.