108 Job I 10 Brancher: Med Lønninger Og Jobbeskrivelser

108 Job I 10 Brancher: Med Lønninger Og Jobbeskrivelser

At finde en karriere at forfølge kan være en spændende oplevelse. Du kan udføre forskning i forskellige roller og bestemme, hvilke job der passer til dine færdigheder, uddannelsespræferencer og andre vigtige faktorer som lønbehov. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilken karriere du vil forfølge, kan det hjælpe dig med at forstå dine muligheder, hvis du opdager de typer job i forskellige sektorer. I denne artikel giver vi en liste over 108 job inden for kunst, håndværk, teknologi, medicin, forretningsudvikling, arkitektur, teknik, menneskelige tjenester, regering og kommunikationsindustrier for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken karrierevej du skal søge.

Relateret: FAQ: Hvordan finder du din drømmekarriere?

Liste over job inden for kunst

Her er fem job, du kan få inden for kunstområdet:

1. Animatør

National gennemsnitsløn: $35.859 om året

Primære opgaver: En animator bruger computerprogrammer til at skabe tiltalende levende billeder til underholdning eller informative formål. De kan arbejde sammen med et team af andre fagfolk for at planlægge en historie til en animation eller mødes med kunder for at diskutere deres animationsbehov. Deres arbejde kan optræde i reklamer, tv-shows og videospil. For at blive animator kan du opnå en bachelorgrad i multimediekunst eller et lignende område og oprette en portefølje af arbejde for at vise arbejdsgiverne.

Relateret: Lær om at være en animator

2. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $37.315 om året

Primære opgaver: En grafisk designer er en kunstprofessionel, der skaber digitale billeder til både digital og trykt udgivelse. De kan arbejde i en række forskellige brancher, herunder udgivelse, annoncering, marketing og mode for at skabe tiltalende digitale designs. Grafiske designere kan mødes med kolleger eller kunder for at diskutere deres ønskede æstetik for et givet design eller en gruppe af designs og arbejde for at opfylde de aftalte specifikationer. For at blive grafisk designer kan du opnå en bachelorgrad og oprette en portefølje af designarbejde, som arbejdsgiverne kan gennemgå.

Relateret: Lær om at være grafisk designer

3. Illustrator

National gennemsnitsløn: $48.727 om året

Primære opgaver: En illustrator laver tegninger til trykte og digitale materialer, fra bøger til teknisk dokumentation. De kan skabe illustrationer ved hjælp af traditionelle kunstforsyninger såvel som computerprogrammer. Illustratører kan mødes med kunder for at diskutere deres behov og fremstille tegninger baseret på disse diskussioner. For at blive illustrator kan du tage illustrationskurser og markedsføre din portefølje for at få kunder.

4. Kurator

National gennemsnitsløn: $54.006 om året

Primære opgaver: En kurator arbejder på et museum eller et kunstgalleri for at samle en samling af historiske artefakter eller kunstværker. De kan facilitere indkøb af kunst i et galleri eller indkøb af artefakter og kunst til museer. Kuratorer kan også håndtere inventaret for museet eller galleriet, hvor de arbejder for at sikre, at samlingen forbliver organiseret. For at blive kurator kan du forfølge en bachelorgrad inden for et område som antropologi eller kunst og en kandidatgrad, der fremmer din ekspertise inden for dit gradsområde.

5. Art director

National gennemsnitsløn: $72.036 om året

Primære opgaver: En art director administrerer de visuelle elementer i en publikation, reklamekampagne eller marketinginitiativer. De kan overvåge et team af medarbejdere for at sikre, at det visuelle er sammenhængende og følger brandstandarder. Art directors kan gennemgå deres teams arbejde før offentliggørelse for at sikre, at det er fri for fejl og visuelt tiltalende. For at blive art director kan du tage en bachelorgrad og få erfaring med kunst og design gennem job som fotografering.

Relateret: Lær om at være kunstdirektør

Liste over jobs i håndværk

Hvis du er interesseret i at lære et håndværk, kan du forfølge et af følgende fem job:

1. Svejser

National gennemsnitsløn: $37.523 om året

Primære opgaver: Svejsere forbinder metalkomponenter for at skabe og reparere elementer til bygninger, skibe og andre strukturer. De kan læse tegninger for at forstå, hvad de bygger, og hvilke værktøjer de skal bruge til et svejsejob. De kan også opsætte metalkomponenterne før svejsning. For at blive svejser kan du tage klasser for at opnå en certificering og få erfaring som lærling til en mere erfaren svejser.

Relateret: Lær om at være svejser

2. Vindmølletekniker

National gennemsnitsløn: $43.867 om året

Primære opgaver: En vindmølletekniker installerer, vedligeholder og reparerer vindmøller, der producerer el til offentligt forbrug. De kan inspicere vindmøller for problemer og udføre reparationer for at sikre, at de fungerer korrekt. Vindmølleteknikere kan også indsamle data fra vindmøller til analyse. For at blive vindmølletekniker kan du gå på en teknisk skole eller få en associeret grad.

3. Elevatortekniker

National gennemsnitsløn: $46.571 om året

Primære opgaver: En elevatortekniker installerer, vedligeholder og reparerer elevatorer i bygninger. De kan sikre, at elevatorer følger regeringsbestemmelser og bestå inspektioner. Elevatorteknikere kan specialisere sig i enten installation, reparation eller vedligeholdelse, fordi hvert af disse områder kan kræve forskellige færdigheder. For at blive elevatortekniker kan du gennemføre en læreplads hos en erfaren elevatortekniker.

4. Murersten

National gennemsnitsløn: $46.800 om året

Primære opgaver: Teglmurere lægger mursten og sten i bygninger indvendigt og udvendigt. De kan blande mørtel for at holde mursten på plads og skære mursten til den nødvendige størrelse. Murere kan udføre disse opgaver på nye bygninger eller reparere eksisterende mursten på ældre bygninger. For at blive murer, kan du gennemføre en læreplads for at lære færdighederne til dette fag.

5. Elektriker

National gennemsnitsløn: $51.979 om året

Primære opgaver: Elektrikere installerer, vedligeholder og reparerer el-anlæg i bygninger og kraftværker. De kan gennemgå tegninger og diagrammer for at forstå et eksisterende elektrisk system eller sikre, at de installerer et system korrekt. Elektrikere kan også inspicere komponenter i et elektrisk system for at sikre, at de følger myndighedernes sikkerhedskoder. For at blive elektriker kan du gå på en teknisk skole og lære af en erfaren elektriker gennem en læreplads.

Relateret: Lær om at være elektriker

Liste over job inden for teknologi

Her er fem job, du kan få i teknologisektoren:

1. Helpdesk-specialist

National gennemsnitsløn: $40.290 om året

Primære opgaver: En helpdesk-specialist hjælper kunder med tekniske problemer, de kan opleve med computerhardware og -software. De kan diagnosticere og løse problemer, så kunderne kan bruge deres computere uden problemer. Helpdesk-specialister kan også besvare kundespørgsmål om software og hardware. For at forfølge dette job kan du opnå en bachelorgrad i IT eller datalogi for at få en forståelse af de tekniske emner, som helpdesk-specialister støder på.

Relateret: Lær om at være en Help Desk Clerk

2. Programmer

National gennemsnitsløn: $58.374 om året

Primære opgaver: En computerprogrammør bruger kodningssprog som Java til at skabe programmer. De kan teste deres programmer på en række forskellige enheder for at sikre, at de er fri for fejl. Computerprogrammører kan også samarbejde med andre teknologiprofessionelle for at opdatere eksisterende software. For at blive computerprogrammør kan du opnå en bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet område.

Relateret: Lær om at være computerprogrammør

3. IT-chef

National gennemsnitsløn: $85.243 om året

Primære opgaver: En it-chef fører tilsyn med it-afdelingen, så en virksomhed kan implementere ny software, løse problemer og administrere informationssikkerhed. De kan udføre generelle ledelsesopgaver som at ansætte medarbejdere og udføre præstationsvurderinger. It-chefer kan også udvikle og implementere it-politikker for virksomheder. For at blive IT-chef kan du opnå en bachelorgrad i IT eller datalogi og få erfaring inden for IT-området.

Relateret: Lær om at være IT-chef

4. Databaseadministrator

National gennemsnitsløn: $94.817 om året

Primære opgaver: En databaseadministrator overvåger og vedligeholder databaser for en organisation. De kan bruge deres viden om dataeffektivitet til at designe og vedligeholde databaser. Databaseadministratorer kan også administrere et team af andre dataprofessionelle. For at blive databaseadministrator kan du opnå en bachelorgrad i datalogi, IT eller et beslægtet område og få erfaring med at arbejde med databaser.

Relateret: Lær om at være databaseadministrator

5. Softwareudvikler

National gennemsnitsløn: $105.893 om året

Primære opgaver: En softwareudvikler planlægger og skriver computersoftware. De kan teste deres software for at sikre, at den er fri for fejl og vedligeholde eksisterende software med regelmæssige opdateringer. Softwareudviklere kan arbejde sammen med et team for at skabe og opdatere software til brugere. For at blive softwareudvikler kan du opnå en bachelorgrad i datalogi.

Relateret: Lær om at være softwareudvikler

Liste over job inden for medicin

Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere inden for medicin, er her fire roller, du kan udforske:

1. Phlebotomist

National gennemsnitsløn: $27.268 om året

Primære opgaver: En phlebotomist tager blod fra patienter til testning eller transfusioner. De kan forberede patienter til blodudtagninger og mærke blodprøver med nøjagtighed. Phlebotomists kan arbejde på et sundhedscenter eller rejse til forskellige steder for at få blodprøver. For at blive en phlebotomist kan du gennemføre et uddannelsesprogram og forfølge certificering.

Relateret: Lær om at være en Phlebotomist

2. Fysioterapeutassistent

National gennemsnitsløn: $63.440 om året

Primære opgaver: En fysioterapeutassistent hjælper en fysioterapeut med at behandle patienter gennem behandlinger som bevægelse og stræk. De kan vurdere patienters tilstand før og efter deres aftaler og bruge denne vurdering til at informere en patients plejeplan. Fysioterapeutassistenter kan også instruere patienter i bevægelser, de kan udføre derhjemme efter deres behandlingsplaner. For at blive fysioterapeutassistent kan du opnå en associeret grad og bestå en licenseksamen.

Relateret: Lær om at være fysioterapeutassistent

3. Ultralydstekniker

National gennemsnitsløn: $70.512 om året

Primære opgaver: En ultralydstekniker betjener specialiseret udstyr til at indsamle billeder af patienters indre organer. Læger og andre medicinske fagfolk kan bruge disse billeder til at hjælpe med at diagnosticere patienters tilstand og ordinere behandlinger. Ultralydsteknikere kan også sterilisere udstyr efter hver brug og beskrive ultralydsmetoder til patienter. For at blive ultralydstekniker kan du opnå en associeret grad.

Relateret: Lær om at være ultralydstekniker

4. Anæstesilæge

National gennemsnitsløn: $348.927 om året

Primære opgaver: En anæstesiolog administrerer medicin til kirurgiske patienter for at sikre, at patienterne ikke føler smerte under en procedure. De kan også administrere smertestillende medicin under og efter en patients procedure for at hjælpe med at håndtere deres smerter. Anæstesilæger kan også overvåge patienters vitale tegn for at sikre, at de forbliver stabile. For at blive anæstesilæge kan du opnå en bachelorgrad, fuldføre medicinstudiet og få en licens.

Relateret: Lær om at være anæstesiolog

Liste over job inden for forretningsudvikling

Her er 25 job, du kan forfølge i en virksomhed:

 • HR generalist
 • HR specialist
 • HR assistent
 • Marketingchef
 • Marketing analytiker
 • Kundeservicemedarbejder
 • Marketingmedarbejder
 • Kundechef
 • Inventar specialist
 • Salgsrepræsentant
 • Administrativ assistent
 • Kontoradministrator
 • Indkøbschef
 • Logistikingeniør
 • Logistik konsulent
 • Budget analytiker
 • Bogholder
 • Revisor
 • Dataindtastningsmedarbejder
 • Kvalitetssikringskoordinator
 • Filialleder
 • Kasseforvalter
 • Arkivekspedient
 • Revisionsmedarbejder
 • Salgsanalytiker

Liste over job inden for arkitektur og teknik

Nedenfor er en liste over 20 erhverv, du kan forfølge inden for arkitektur og teknik:

 • Arkitekt
 • Tegner
 • Bygningsingeniør
 • Civilingeniør
 • Elektroingeniør
 • Projektleder
 • Ingeniør
 • Produktions ingeniør
 • Design tekniker
 • Junior rektor
 • Rektor på mellemniveau
 • Senior rektor
 • Procesingeniør
 • Landskabs arkitekt
 • Industriarkitekt
 • Byplanlægger
 • Erhvervsarkitekt
 • Boligarkitekt
 • Indretningsarkitekt
 • Ingeniørfuldmægtig

Liste over job i menneskelige tjenester

Nedenfor er en liste over 15 karrierer, du kan forfølge i menneskelige tjenester:

 • Lærer
 • Socialrådgiver
 • Adfærdshjælper
 • Rusmiddelrådgiver
 • Familieretsadvokat
 • Sagsbehandler
 • Psykolog
 • Registreret sygeplejerske
 • Samfundskoordinator
 • Rådgiver
 • Specialist i børneliv
 • Sociolog
 • Offentlig politisk konsulent
 • Specialist i beredskabshåndtering
 • Samfundssundhedspædagog

Liste over job i regeringen

Her er 20 karrierer, du kan forfølge på det lokale, statslige og føderale regeringsniveau:

 • Journalist
 • Brandmand
 • Kriminalforsorgsbetjent
 • Socialassistent
 • Kasserer
 • Landmåler
 • Rettens reporter
 • Bychef
 • Brandinspektør
 • Korttekniker
 • Direktør for offentlige arbejder
 • Økonom
 • Advokatfuldmægtig
 • Skatterevisor
 • Skovmand
 • Bibliotekar
 • Afsender
 • Park- og fritidsdirektør
 • Postbud
 • Indkøbsdirektør

Liste over job inden for kommunikation

Nedenfor er en liste over ni karrierer, du kan forfølge inden for kommunikation:

 • Journalist
 • Avisdesigner
 • Redaktør
 • Kommunikationsspecialist
 • Content manager
 • Tekstforfatter
 • Associeret producent
 • Specialist i sociale medier
 • Broadcaster

Markus Sommer
Markus Sommer At finde en karriere at forfølge kan være en spændende oplevelse. Du kan udføre forskning i forskellige roller og bestemme, hvilke job der passer til dine færdigheder, uddannelsespræferencer og andre vigtige faktorer som lønbehov. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilken karriere du vil forfølge, kan det hjælpe dig med at forstå dine muligheder, hvis du opdager de typer job i forskellige sektorer. I denne artikel giver vi en liste over 108 job inden for kunst, håndværk, teknologi, medicin, forretningsudvikling, arkitektur, teknik, menneskelige tjenester, regering og kommunikationsindustrier for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken karrierevej du skal søge.