10 Tips Til At Hjælpe Dig Med At Netværke Som En Professionel

10 Tips Til At Hjælpe Dig Med At Netværke Som En Professionel

At vide, hvordan du netværker, kan hjælpe dig med at skabe nye karrieremuligheder. Du kan få en jobhenvisning eller styrke dine kompetencer ved at deltage i arrangementer med folk i din branche eller dit område. Der er en række forskellige måder at netværke på personligt og online. I denne artikel diskuterer vi 10 tips til at hjælpe med at danne professionelle og varige netværksforbindelser.

Hvad er netværk?

Forretningsnetværk er processen med at møde andre for at udveksle information, skabe nye professionelle kontakter og skabe nyttige relationer. Disse relationer er nyttige, når du leder efter et nyt job, for at udvikle dine færdigheder eller for at øge din branchekendskab. Du kan komme i kontakt med en person, der arbejder inden for det samme område eller den virksomhed, du er interesseret i, eller som kan give dig en reference eller kunde i fremtiden. At vide, hvordan man netværker professionelt, vil gøre det nemmere og hurtigere for dig at skabe værdifulde forbindelser. 

Sådan netværker du med succes

At lære det grundlæggende netværk gør det lettere at skabe nyttige forbindelser med andre. Uanset om du deltager i forretningsnetværksbegivenheder personligt eller online, kan du øge din selvtillid ved at følge disse netværkstips:

  1. Tal med nye mennesker ved netværksarrangementer.
  2. Deltag i nye arrangementer.
  3. Skab autentiske relationer.
  4. Medbring et mindeværdigt visitkort.
  5. Være sikker.
  6. Forbliv forbundet.
  7. Hjælp andre i dit netværk.
  8. Gense ældre forbindelser.
  9. Find nye forbindelser online.
  10. Lav din egen netværksgruppe.

1. Tal med nye mennesker ved netværksarrangementer

Udnyt det fulde udbytte af en netværksbegivenhed ved at møde så mange nye mennesker, som du kan. At skabe nye kontakter kan udvide dit netværk og øge dine chancer for at få en ny mulighed.

Når du deltager i en ny begivenhed, så prøv at hilse på fem nye personer i timen, så du kan bruge omkring 10 minutter på at tale med hver person. I løbet af den tid kan du tale om grundlæggende emner, såsom dine erhverv eller hobbyer, for at se, om du kan skabe en fælles forbindelse.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

2. Deltag i nye arrangementer

Du kan have en tendens til at gå til den samme type netværksbegivenheder, hvor du allerede kender mange af deltagerne. Det kan dog være en fordel at deltage i andre arrangementer, hvor du kan møde nye mennesker og sprede dine interesser.

Der er mange kilder online til at finde nye netværksbegivenheder. Dit lokalsamfund har muligvis en side på sociale medier, der annoncerer for forskellige funktioner i nærheden af ​​dig. Hvis du gik på college, kan der være et websted for universitetsalumner, der viser potentielle netværksbegivenheder. 

3. Skab autentiske relationer

Netværk involverer ofte at tale med forskellige mennesker ved et arrangement. At skabe flere kvalitetsforbindelser kan være mere fordelagtigt end at engagere sig i flere hurtige samtaler, da du er mere tilbøjelig til at skabe et varigt indtryk under en længere, mere meningsfuld diskussion. Hvis du er til et netværksarrangement og føler, at du måske kan danne en værdifuld forbindelse med nogen, så prøv at finde fælles mål og interesser, der kan forlænge samtalen. 

4. Medbring et mindeværdigt visitkort

De fleste mennesker, der deltager i et netværksarrangement, vil medbringe visitkort for at bytte. Mange visitkort har samme størrelse og følger samme farveskema og format. For at skille dig ud, kan du overveje at skabe unikke visitkort, der relaterer til din branche. For eksempel, hvis du er fotograf, kan du designe dine visitkort, så de ligner et kamera eller inkludere prøver af dit arbejde på bagsiden. Et kreativt visitkort kan gøre folk mere tilbøjelige til at komme i kontakt med dig igen efter begivenheden. 

5. Vær selvsikker

At være selvsikker under en netværksbegivenhed kan hjælpe dig med at navigere i begivenheden og skabe mere nyttige forbindelser. Når du forbereder dig til en netværksbegivenhed, skal du øve dig på svar på almindelige spørgsmål, du kan støde på, når du taler med nye mennesker, såsom "Fortæl mig om dig selv" eller "Hvor længe har du været i branchen?" At have et svar klar vil sikre, at din levering er glat. 

Under arrangementet, indled samtaler med andre, giv et fast håndtryk, hvis det er relevant, stå oprejst og bevar øjenkontakten under hele samtalen. Disse former for nonverbal kommunikation viser din tillid og kan gøre det lettere at opretholde en samtale. 

Relateret: Sådan giver du en elevatorpitch

6. Hold forbindelsen

Når du har fået et nyt forhold, er det vigtigt at fortsætte med at bygge og styrke fundamentet. Du kan ringe, sms'e eller e-maile en ny kontakt et par dage efter netværksbegivenheden for at udtrykke din fornøjelse ved at møde dem. Giv et tilbud om at mødes med dem på et bestemt tidspunkt for at fortsætte din samtale om en fælles interesse. Prøv at genoprette forbindelsen til dem med få måneders mellemrum ved at sende en e-mail til en interessant artikel eller brancherelaterede nyheder.

Hvis du har forbindelse til en potentiel arbejdsgiver under en ansættelsesbegivenhed, skal du følge op kort efter for at indsamle yderligere oplysninger om interviewprocessen. Du kan sende en e-mail for at takke dem for deres tid og vedhæfte dit CV og følgebrev for at vise dit initiativ. 

7. Hjælp andre i dit netværk

En del af netværk er at tilbyde hjælp til dine forbindelser, hvilket kan vise, at du er generøs og pålidelig. Kontaktpersoner kan være mere tilbøjelige til at gengælde din generøsitet ved at anbefale dig en mulighed, der matcher dine kvalifikationer. 

Når du kommunikerer med folk i dit netværk, skal du aktivt lytte til dem for at afgøre, om de har brug for hjælp til at finde et nyt job eller udvide deres kundebase. Du kan muligvis hjælpe dem ved at fungere som reference eller give dem kontaktoplysninger til en ansættelseschef eller potentiel kunde. 

8. Gense ældre forbindelser

Når du netværker, vil du skabe forskellige niveauer af relationer baseret på fælles interesser og mål. I nogle tilfælde kan du sjældent kommunikere med personer, du ikke deler en stærk forbindelse med. Vedligeholdelse af dine forbindelser er en vigtig del af netværk, da I måske kan give hinanden værdifuld brancheinformation, såsom jobåbninger eller kundehenvisninger. 

For at holde en åben kommunikationslinje skal du kontakte dem i dit netværk, du ikke har talt med i et par måneder. Du kan bede om opdateringer om deres karriere, eller hvis de gerne vil mødes personligt for at genoprette forbindelsen. 

9. Find nye forbindelser online

Mens mange mennesker professionelt netværker personligt, kan du også finde nye forbindelser online. At forbinde med mennesker online kan hjælpe dig med at skabe et større og mere ekspansivt netværk. Hvis du har en professionel profil på en social medieplatform, kan du sætte et mål om at tilføje fem nye personer hver uge. Du kan tilføje personer såsom kolleger i andre afdelinger eller personer, du mødte under personlige netværksarrangementer. 

Det kan også være nyttigt at prøve at skabe forbindelse til eksperter inden for dit felt. Hvis eksperten poster indhold regelmæssigt, kan du lære værdifuld information, som du kan anvende på dit arbejde. Hvis du vil skabe en mere personlig forbindelse, så prøv at sende dem en privat besked med et spørgsmål, der vedrører din branche eller en kommentar om, hvordan du beundrer deres arbejde.

 Relateret: Sådan finder du din passion

10. Lav din egen netværksgruppe

Når du danner forbindelser ved en begivenhed, kan du prøve at invitere en lille gruppe til at mødes igen på et senere tidspunkt. Overvej at planlægge interaktive aktiviteter, der kan hjælpe folk til at føle sig mere trygge ved at skabe samtale. At danne din egen netværksgruppe kan hjælpe dig med at udvikle tættere relationer til enkeltpersoner og skabe potentielle muligheder.

Ivan Hougaard
Ivan Hougaard At vide, hvordan du netværker, kan hjælpe dig med at skabe nye karrieremuligheder. Du kan få en jobhenvisning eller styrke dine kompetencer ved at deltage i arrangementer med folk i din branche eller dit område. Der er en række forskellige måder at netværke på personligt og online. I denne artikel diskuterer vi 10 tips til at hjælpe med at danne professionelle og varige netværksforbindelser.