10 Ting Du Bør Vide Om En Virksomhed Før Dit Interview

10 Ting Du Bør Vide Om En Virksomhed Før Dit Interview

Forberedelse og viden er nøglen i hele ansættelsesprocessen, fordi de giver dig mulighed for at demonstrere din evne til at besætte den stilling, du søger. At lave en del research om en virksomhed før dit interview giver dig mulighed for at få en bedre forståelse af arbejdsgiverens forventninger og skabe effektive svar på interviewspørgsmål.

I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er så vigtigt at lære om en virksomhed under ansættelsesprocessen, og vi udforsker en liste over nøgledetaljer, som du bør kigge efter, når du forbereder dig til dit interview.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Hvorfor er det vigtigt at lære om en virksomhed før et interview?

Når du forbereder dig til dit interview, bør du bruge tid på at lære nogle vigtige detaljer om virksomheden, fordi du så kan bruge de oplysninger, du indsamler, til at demonstrere din interesse og berettigelse gennem hele ansættelsesprocessen.

Ofte giver den viden og indsigt, du får, dig en bedre forståelse af den type kandidat, de leder efter, og giver dig mulighed for at udforme gennemtænkte spørgsmål, der fremhæver din interesse og engagement. Derudover giver denne information dig indsigt i virksomhedens behov, udfordringer og succeser, så du kan nævne relevante detaljer, der viser din ekspertise.

Før dit næste interview kan du sikre dig, at du er tilstrækkeligt forberedt ved at undersøge ting som virksomhedens:

1. Højt værdsat erfaring og færdigheder

Når du forbereder dig til en samtale, kan det være yderst nyttigt at få lidt indsigt i de ting, virksomheden leder efter hos ideelle kandidater. Med disse oplysninger kan du i tilstrækkelig grad fremhæve de egenskaber, der gør dig til den bedste kandidat til rollen. Du kan som regel opdage den erfaring og de færdigheder, som virksomheden værdsætter højest, ved nøje at læse jobbeskrivelsen og udforske karrieresiden på virksomhedens side. Derudover kan du ofte lære meget ved at spørge nuværende medarbejdere om arbejdsgiveren.

Relateret: Sådan forbereder du dig til et interview

2. Kunder, tjenester og produkter

At lære om detaljerne i virksomhedens forretning er afgørende før et interview, fordi det giver dig mulighed for at besvare spørgsmål mere effektivt samt stille tankevækkende spørgsmål til dine egne. Når kandidater er vidende om, hvad en virksomhed laver og dens målgruppe, viser det typisk, at de er ambitiøse, organiserede og virkelig interesserede i stillingen. Du kan normalt lære om virksomhedens tilbud og kundebase ved at besøge deres hjemmeside, udforske bloggen og studere hvidbøgerne og casestudierne.

3. Interviewer

Hvis du er i stand til at finde ud af, hvem der skal interviewe dig, er det en fantastisk mulighed for at lære lidt om dem, så du kan fremme en meningsfuld samtale og skabe en mindeværdig forbindelse. I mange tilfælde er navnet på din interviewer inkluderet i e-mailen, der koordinerer og giver detaljerne om dit interview, men hvis disse oplysninger ikke blev givet, kan du altid sende en opfølgende besked og bede om din interviewers navn.

Efter du har fået navnet på den person, der skal interviewe dig, kan du lære mere om deres rolle i virksomheden, baggrund og endda deres interesser ved at udforske teamsiden på virksomhedens hjemmeside og/eller deres professionelle profil på sociale medier.

Relateret: 15 ting at gøre før et interview

4. Mission statement

En organisations mission statement beskriver dens motivationer for at være i erhvervslivet og de værdier, der giver den et formål. Du kan normalt finde disse oplysninger på virksomhedens hjemmeside eller i markedsføringsmateriale. Hvis du har problemer med at finde en endelig erklæring, kan du bruge de værdier, de nævner, eller hvordan de fremstiller sig selv til at bestemme organisationens primære motivationer.

5. Historie

Virksomhedens nuværende status er bestemt vigtig, men at have et grundlæggende kendskab til dets fortid kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dens resultater, vækst og udfordringer. Du kan opdage ting som:

  • Tidligere forretningspartnere
  • Opkøb
  • Ændringer i vækst
  • Ændringer i politikker eller processer på grund af ny ledelse

Brug de oplysninger, du indsamler, til at vise din ægte interesse under hele interviewet.

6. Konkurrence

Udover at være vidende om den virksomhed, du interviewer med, bør du også være opmærksom på deres største konkurrenter. Interviewere stiller nogle gange spørgsmål relateret til virksomhedens konkurrence for at måle din bevidsthed om branchen, forberedelse til interviewet og generel ekspertise.

7. Unikt salgsforslag

Ud over at undersøge virksomhedens største konkurrenter, skal du bruge lidt tid på at bestemme dets unikke salgsforslag eller USP. Det er det, der gør mærket unikt og hjælper det med at konkurrere på markedet. Ved at vise din forståelse for virksomhedens USP og markedspositionering kan du fremhæve din ekspertise og ægte interesse for rollen.

8. Kultur

At bestemme virksomhedens kultur giver dig mulighed for at forstå, hvilken slags arbejdsplads den har, og det kan være en god indikation af den slags kandidater, de leder efter. For at bestemme kulturen i en organisation kan du normalt evaluere, hvordan den taler om arbejdspladsen og medarbejderne på dens sociale medieprofiler.

At kende disse oplysninger før interviewet giver dig mulighed for at tilpasse dig kulturen og demonstrere, at du ville passe godt. Hvis virksomheden for eksempel har en afslappet og levende kultur, kan du nævne, at du værdsætter at arbejde i en kreativ atmosfære.

Relateret: Guide til virksomhedskultur

9. Ledelse

Du kan ofte lære meget om en virksomhed ved at undersøge dem, der har vigtige roller i virksomheden, såsom ledere og øverste ledelse. At læse medarbejdernes bios og om-siden på hjemmesiden er normalt gode måder at finde ud af, hvem der har lederstillingerne i virksomheden. Derudover kan du finde de sociale medieprofiler for disse personer for at få yderligere indsigt i virksomheden og de roller, de spiller.

10. Seneste omtaler i nyhederne

Når du forbereder dig til et interview, er det en god idé at blive vidende om en virksomheds seneste udvikling og nyheder. Du kan få et bedre indtryk af en organisations seneste resultater og udfordringer ved at tjekke, om de har pressemeddelelser på deres websted, eller ved at udføre en simpel søgning på internettet.

Susanne Bentsen
Susanne Bentsen Forberedelse og viden er nøglen i hele ansættelsesprocessen, fordi de giver dig mulighed for at demonstrere din evne til at besætte den stilling, du søger. At lave en del research om en virksomhed før dit interview giver dig mulighed for at få en bedre forståelse af arbejdsgiverens forventninger og skabe effektive svar på interviewspørgsmål.