10 Ting At Gøre, Når Du Ikke Kan Finde Dit Drømmejob

10 Ting At Gøre, Når Du Ikke Kan Finde Dit Drømmejob

Hver professionel har forskellige kriterier for deres ideelle job. Nogle bruger løn til at måle arbejdsglæde, mens andre mener, at evnen til at hjælpe andre gennem deres arbejde udgør den karrierevej, de ønsker. Selvom det kan tage et stykke tid at indsnævre de egenskaber, der udgør dit drømmejob, er der mange ting, du kan gøre for at finde ud af, hvad du vil have i en perfekt position og finde tilfredsstillelse, før du gør det. I denne artikel lister vi 10 ting, du skal gøre, når du ikke kan finde et job, du ønsker.

Hvorfor kan du ikke finde dit drømmejob?

Det er almindeligt, at professionelle mål ændrer sig, efterhånden som du lærer mere om dine talenter, færdigheder og interesser. Faktisk giver erfaring fagfolk perspektivet til at finde ud af, hvad de ønsker eller ikke vil have i deres ideelle position. Hvis du har problemer med at finde et job, du ønsker, kan det skyldes faktorer som disse.

Uanset om du lige er begyndt på din første jobsøgning eller allerede har arbejdet i et par år, er det vigtigt at finde ud af, hvad du leder efter professionelt. Overvej at føre en liste over, hvad der ikke har fungeret godt tidligere, og hvad du mener ville fungere bedst i fremtiden. Dette bør hjælpe med at sætte dine prioriteter og indsnævre dit valg.

10 ting at gøre, når du ikke kan finde et job, du ønsker

Hvis du ikke er helt tilfreds med dit job, er her 10 ting, du kan gøre, mens du prøver at finde den rigtige:

Vær tålmodig

Det kan tage tid at afgøre, om et job passer godt, og når du først bliver godt tilpas i din stilling, kan du revurdere dine første indtryk af dine jævnaldrende, din stilling og din virksomhed som helhed. Dit job passer måske ikke lige med det samme, da mange mennesker har brug for udvikling og tid til at finde den perfekte niche.

Du kan altid finde takeaways og lektioner at lære efter at have arbejdet på det samme job i et par år. Selvom du føler dig keder eller overkvalificeret i starten, så giv dig selv tid nok til at vurdere, om den stilling, du har, er den rigtige for dig.

Relateret: 13 produktive ting at gøre, når du keder dig på arbejdet

Overhold alle eksterne faktorer

Det er vigtigt at afgøre, om din utilfredshed med dit job skyldes selve stillingen eller eksterne faktorer. For eksempel er din pendling måske svær at håndtere, eller du føler dig ikke tryg ved dine kolleger. Hvis din utilfredshed skyldes eksterne faktorer, kan dit drømmejob stadig være en lignende stilling i et andet miljø. Afgør, om dine daglige opgaver giver dig tilfredsstillelse og tilfredshed. Hvis de gør det, kan dit problem ligge i dit arbejdsmiljø.

Bestem dit ideelle arbejdsmiljø

En af de største faktorer, der kan føre til utilfredshed fagligt, er dit arbejdsmiljø. Gennem erfaring kan du afgøre, om du kan lide at arbejde i et teammiljø, eller om du kan lide at arbejde alene. Du kan måske lide et kontorlokale, der tilbyder faciliteter såsom forfriskninger, et loungeområde eller et åbent etage-koncept, eller du vil måske gerne arbejde hjemmefra så meget som muligt.

Afgør, om dine præferencer kan opfyldes på din nuværende stilling, eller om du måske skal søge muligheder andre steder. Prøv for eksempel at spørge din leder, om du kan arbejde hjemmefra en eller to gange om ugen, hvis det er din præference.

Bestem en ideel ledelsesstil for dig

En anden ekstern faktor, der kan forårsage utilfredshed uden for dine daglige opgaver, er den ledelsesstil, der er til stede i din virksomhed. Bemærk, hvilke ledelsesstile du reagerer bedst på, og om din leder individualiserer deres ledelsesstil for at maksimere produktiviteten. Vær ærlig over for dem om egenskaber, du føler hindrer din produktivitet, såsom mikrostyring, negativitet eller dårlig kommunikation. Regelmæssig kommunikation kan hjælpe med at afhjælpe problemer, som din leder måske ikke engang vidste var et problem.

Når du interviewer til nye stillinger, kan du spørge, hvilke ledelsesstile der anvendes der, eller hvilken slags miljø du kan forvente at komme ind i. At have denne viden, før du går ind i et arbejdsområde, kan hjælpe dig med at afgøre, om du ønsker stillingen.

Udfordr dig selv

Efter at være blevet godt tilpas i en virksomhed, indser mange mennesker, at deres position ikke længere udfordrer dem. Uanset om du ønsker at blive udfordret inden for rammerne af din jobbeskrivelse, eller du ønsker at forlade din komfortzone, er det vigtigt at føle en følelse af præstation. Hvis du mener, at dit job er begyndt at stagnere, er der et par ting, du kan gøre.

Overvej at gøre din leder opmærksom på dette problem, som måske kan tildele dig opgaver, der giver nye udfordringer. Du kan også prøve at henvende dig til forskellige teams i din virksomhed for at se, om de har brug for hjælp til deres opgaver. Uden for en arbejdssammenhæng kan du komme med ideer til at maksimere dit kontors effektivitet, såsom at omarrangere møbler eller siddearrangementer, eller planlægge sjove aktiviteter for at holde dig og dine jævnaldrende engagerede i dit arbejde. Hvis du stadig føler, at dit job ikke udfordrer dig nok, er det måske på tide at finde en stilling et andet sted.

Relateret: 7 tips til at komme ud af din komfortzone

Byg et netværk

Før du forlader en utilfredsstillende stilling, er der et par ting, du kan gøre for at sikre, at din tid stadig var produktiv, såsom netværk med dine jævnaldrende. Kom i kontakt med dem på sociale medieplatforme og hold kontakten. En person, du engang har arbejdet med, kan ende med at arbejde for en virksomhed, du er interesseret i, og kunne give en personlig anbefaling. Der er også en mulighed for, at nogen i dit netværk starter en virksomhed, der opfylder dine drømmejob-kvalifikationer.

Udover digitalt netværk hjælper det også med at få kontakt til dine jævnaldrende personligt. Aktiviteter såsom happy hours eller trivia-begivenheder kan hjælpe dig med at lære dine jævnaldrende at kende ud over overfladeniveauet af typiske kontorforhold.

Relateret: Den komplette guide til netværk

Find sammenlignelige positioner

I stedet for at begrænse dine jobvalg, undersøg branchen dit drømmejob er en del af og afgør, om der er nogen sammenlignelige stillinger. For eksempel, hvis du vil være havbiolog, kan du overveje at se på det dyrevidenskabelige felt i sin helhed. Hvis du lige skal ind i arbejdsstyrken eller skifter branche, kan en stilling, der ikke helt matcher dine drømmejob-kvalifikationer, stadig fortælle dig, om branchen er den rigtige for dig.

Etablere lønintervaller

Løn er ikke den eneste faktor, der afgør, om et job passer ideel, men at etablere lønintervaller for dig selv kan hjælpe med at indsnævre, hvilke job der falder ind under den kategori. Undersøg det job og den branche, du gerne vil ind i, og find ud af, hvad gennemsnitslønnen er for den stilling. At sætte en tilfredsstillende minimumsløn til dig selv kan eliminere visse stillinger helt og gøre dig opmærksom på, at du måske ønsker at søge job et andet sted.

Relateret: Sådan etableres lønintervaller

Se efter job, der falder sammen med din moral

At finde frem til de egenskaber, der udgør dit drømmejob, kræver ofte erfaring. Men job, der overtræder din moralske kodeks, bør straks elimineres fra strid, når du søger efter en ny stilling. For eksempel, hvis et marketingfirma reklamerer for et produkt, som du anser for skadeligt, kan du føle dig mere tryg ved at arbejde for en anden arbejdsgiver. Overvej at skrive dit eget moralske kodeks, før du søger efter dit drømmejob.

Relateret: Sådan opretter du dit etiske kodeks (med eksempler)

Find en balance mellem arbejde og privatliv

Du vil måske nyde dit job, dit kontor og dine jævnaldrende, men samtidig indser du måske, at din position tvinger dig til at ofre for meget af din personlige tid. Overvej at søge job, der giver dig mulighed for at balancere dit arbejde og dit personlige liv på et niveau, der fungerer for dig. At finde en passende balance mellem arbejde og privatliv kræver også tålmodighed, fordi en ny stilling kræver tilpasning og tilpasning både på og uden for arbejdspladsen. Prøv at skrive en liste over aktiviteter eller distraktioner, der tager din tid, og arbejd på at begrænse dem så meget som muligt.

Emil Leth
Emil Leth Hver professionel har forskellige kriterier for deres ideelle job. Nogle bruger løn til at måle arbejdsglæde, mens andre mener, at evnen til at hjælpe andre gennem deres arbejde udgør den karrierevej, de ønsker. Selvom det kan tage et stykke tid at indsnævre de egenskaber, der udgør dit drømmejob, er der mange ting, du kan gøre for at finde ud af, hvad du vil have i en perfekt position og finde tilfredsstillelse, før du gør det. I denne artikel lister vi 10 ting, du skal gøre, når du ikke kan finde et job, du ønsker.