10 Tegn På Et Jobopslag Kan Være Et Svindelnummer

10 Tegn På Et Jobopslag Kan Være Et Svindelnummer

At finde det perfekte job til dig kan virke udfordrende, især i betragtning af de mange jobbeskrivelser og onlineværktøjer, du kan kigge igennem. Med mange muligheder derude, kan det også være svært at skelne legitime jobstillinger fra falske tilbud fra svindlere. Der er dog flere nøgletræk ved disse typer svindel, og at vide, hvad du skal kigge efter, kan hjælpe dig med at finde pålidelige og ægte muligheder, der passer bedst til dig.

I denne artikel vil vi diskutere, hvad du skal kigge efter i en jobbeskrivelse eller et tilbud, så du kan se, om det er en sand mulighed eller et svindelnummer i forklædning.

Relateret: 11 typer jobjagtstrategier (med tips)

Hvad skal du kigge efter for at afgøre, om et job er et fupnummer

Selvom det er ualmindeligt og sjældent at finde svindel og falske jobmuligheder gennem lovlige jobtavler, kan det nogle gange ske. Hvis du støder på noget i din jobsøgning, der vækker din mistanke, er her 10 ting, du skal kigge efter for at hjælpe dig med at afgøre, om det job, du kigger på, er ægte, eller om det er et muligt svindelnummer:

Rekruttereren kontakter dig

Et advarselstegn på, at et jobtilbud kan være illegitimt, er, at ansættelseslederen eller arbejdsgiveren tager kontakt til dig først, normalt ved at oplyse, at de fandt dit CV online eller via en e-mail. Selvom denne egenskab i sig selv ikke nødvendigvis betyder, at en jobmulighed er en fidus, hvis du modtager et jobtilbud med det samme, der er usædvanlige anmodninger, eller der er yderligere advarselstegn fra denne liste, kan det være en falsk, beregnet til at få din personlige Information.

Du modtager et jobtilbud med det samme

At modtage et jobtilbud med det samme uden at have søgt en ledig stilling, talt med en ansættelseschef eller deltaget i en samtale kan være et stort rødt flag. Et øjeblikkeligt tilbud om at arbejde for en organisation kombineret med det faktum, at du ikke kontaktede virksomheden først, kan betyde, at jobmuligheden ikke er så legitim, som den ser ud til.

Lønnen er ekstrem høj

Hvis du bemærker, at beskrivelsen nævner et usædvanligt højt indkomstniveau for stillingen, kan det være et advarselstegn. For eksempel, hvis en jobbeskrivelse angiver, at arbejdsgiveren vil betale en årsløn på $75.000 for kun 15 til 20 timer om ugen for en indgangsrolle, kunne det helt sikkert være et tegn på at se nærmere på virksomheden og positionen, før du ansøger.

Tidsplanen virker for fleksibel

Mens mange karrieremuligheder giver fleksible arbejdstider og tidsplaner, der fremmer en sund balance mellem arbejde og privatliv, kan det være endnu et advarselstegn, hvis et job ser ud til at være lidt for fleksibelt. Især kombineret med usædvanlig høj løn kan en utraditionel tidsplan pege på noget for godt til at være sandt.

For eksempel bør en mulighed, der lover, at du kun skal arbejde en eller to dage om ugen, mens du stadig tjener en usædvanlig høj indkomst, få dig til at undersøge nærmere, før du sender dit CV.

Relateret: Hvad er en flexplan? Definition og hvordan det virker

Jobkrav og beskrivelse er vage

Reelle jobmuligheder har ret specifikke jobdetaljer og krav, som du altid vil se i en beskrivelse. I illegitime jobtilbud kan du dog bemærke, at detaljerne og kravene er ret vage. Vær for eksempel forsigtig med jobtilbud, der kun kræver, at kandidater er myndige, kan læse, være i stand til at skrive og andre simple og andre tvetydige kriterier, som stort set alle kan kvalificere sig til.

Virksomheden kræver betaling fra dig

Vær forsigtig med enhver virksomhed, rekrutterer eller jobtilbud, der kræver en form for betaling fra dig. Ingen legitim jobmulighed vil kræve, at du betaler for at arbejde for virksomheden. Selvom du bør budgettere med udgifter i forbindelse med din jobsøgning – som gas til rejser eller professionel påklædning – skal du aldrig betale for en mulighed for at interviewe eller acceptere et job.

Jobbet lover, at du hurtigt bliver velhavende

Hvis du bemærker, at en jobmulighed lover, at du hurtigt vil være i stand til at opbygge rigdom eller blive ekstremt rig inden for en måned, er det et sandsynligt advarselstegn på, at det job, du leder efter, ikke er ægte. Se mere i virksomhedens kompensationssystem, og hvis du ikke kan finde yderligere oplysninger om detaljerne i lønplanen, er det bedst at antage, at det er falsk og fortsætte med din søgning.

Kommunikation virker uprofessionel

Et andet stort advarselstegn på, at et job kan være illegitimt, er uprofessionel kommunikation. For eksempel, i en jobtilbuds-e-mail, skal du kigge efter uoverensstemmelser i grammatik, syntaks og hvordan arbejdsgiveren eller rekruttereren kommunikerer med dig skriftligt. Føles det mere end lidt uprofessionelt, så overvej at undersøge stillingen nærmere og find ud af mere om virksomheden.

Relateret: Skriftlige kommunikationsevner: Definitioner og eksempler

Kontaktoplysninger til arbejdsgiver eller virksomhed mangler

Ud over uprofessionel kommunikation har mange falske jobmuligheder en tendens til at have manglende kontaktoplysninger eller vage detaljer om organisationen. Hvis du bemærker, at virksomhedens oplysninger mangler, kan du prøve en internetsøgning for at finde en virksomheds hjemmeside eller e-mailadresse. Hvis du stadig ikke kan finde grundlæggende oplysninger om virksomhedens placering, personalemedlemmer eller andre detaljer, vil du måske fortsætte til din næste mulighed.

En virksomhed anmoder om fortrolige oplysninger før ansættelse

Når en virksomhed ansætter nye medarbejdere, er det normalt et krav at udfylde skattedokumenter, indsende bankoplysninger til direkte indbetaling og andre processer, der kræver fortrolige og personlige oplysninger. Det bliver dog først nødvendigt, når du har underskrevet et arbejdsgivertilbud og påbegyndt dit nye job.

Hvis en rekrutterer eller arbejdsgiver beder om personlige oplysninger bortset fra dine grundlæggende kontaktoplysninger, såsom dit CPR-nummer eller bankkontonummer, skal du tage dette som et tegn for at undgå denne virksomhed til fordel for en reel jobmulighed.

Lauritz Mathiesen
Lauritz Mathiesen At finde det perfekte job til dig kan virke udfordrende, især i betragtning af de mange jobbeskrivelser og onlineværktøjer, du kan kigge igennem. Med mange muligheder derude, kan det også være svært at skelne legitime jobstillinger fra falske tilbud fra svindlere. Der er dog flere nøgletræk ved disse typer svindel, og at vide, hvad du skal kigge efter, kan hjælpe dig med at finde pålidelige og ægte muligheder, der passer bedst til dig.