10 Sygeplejefelter At Overveje For Din Karriere

10 Sygeplejefelter At Overveje For Din Karriere

Hvis du spekulerer på, hvordan du vælger en sygeplejekarriere, kan du starte med at tænke over, hvilken slags sygeplejerskejob, der interesserer dig. På samme måde kan du også undersøge forskellige sygeplejeprogrammer, der tilbydes i dit område. Hvis du overvejer en karriere inden for sygepleje, er der mange typer sygeplejejob og specialcertificeringer, som du kan forfølge.

I denne artikel vil vi udforske nogle måder, hvorpå du kan vælge din sygeplejekarriere og en liste over 10 sygeplejerskejob, der kan hjælpe dig med at få en idé om, hvilken slags sygeplejerske du skal være.

Sådan vælger du en sygeplejekarriere

Med den brede vifte af programmer, specialer og medicinske fokus, der er tilgængelige for sygeplejestuderende, kan det være svært at vælge en karrierevej. Du kan dog indsnævre dine karrierevalg ved at overveje følgende kriterier:

 • Uddannelsesprogram
 • Medicinsk speciale
 • Interesser
 • Tidsforpligtelse
 • Indkomstniveau

Uddannelsesprogram

Når du tænker på ledige sygeplejekarrierer, tænker du måske også på de typer uddannelser, du kan gennemføre. For eksempel kan du undersøge de tilgængelige programmer, der tilbydes på community colleges, erhvervsskoler og universiteter i dit område. Du kan også overveje din vilje til at rejse lange afstande til skole, eller hvis du ville være villig til at flytte for at deltage i dit ønskede sygeplejeprogram.

Du kan også overveje det grad niveau, du ønsker at opnå. Hvis du søger en associeret grad eller en certificering, kan du undersøge dine karrieremuligheder for disse grader. Tilsvarende, hvis dit mål er at opnå en bachelorgrad eller højere, vil du gerne forske i programmer, der tilbyder fireårige grader såvel som kandidatuddannelser.

Medicinsk speciale

Du kan også overveje karrieremuligheder baseret på den type medicinske speciale, du er interesseret i at arbejde i. For eksempel kan du overveje områder som pædiatri, kritisk pleje eller andre medicinske specialer. Du kan også overveje fordele og ulemper ved at arbejde i hver af de specialer, du overvejer.

Interesser

Du kan også vælge studiefokus baseret på dine interesser. Du tænker måske over, hvad din passion er, hvilken slags mennesker du arbejder godt sammen med og andre emner, der kan relatere til dine personlige interesser. For eksempel, hvis du er interesseret i psykologi, kan du forske i psykiatriske sygeplejekarrierer.

Tidsforpligtelse

Du kan også undersøge den tid, det tager at gennemføre forskellige sygeplejeuddannelser. Hvis du ønsker at gennemføre din uddannelse og certificeringer på kortere tid, kan du måske undersøge karrieremuligheder, der hjælper dig med at fuldføre dine krav på så lidt som et til to år. På samme måde tænker du måske også over, hvor meget tid du kan bruge på at deltage i undervisningen. Mange sygeplejeuddannelser kan tilbyde både deltids- og fuldtidsdeltagelsesmuligheder.

Indkomstniveau

Når du overvejer din karriere, kan du tænke på, hvad dit ønskede lønniveau er. Du kan også overveje, om du ville være villig til at starte med en indgangsløn og arbejde dig mod en højere indkomst med erfaring. For eksempel, hvis du ønsker at afslutte en to-årig grad for at komme hurtigere ind i din karriere, skal du muligvis arbejde inden for feltet i flere år eller forfølge en avanceret grad efter nogen tid, hvis du vil øge dit indkomstpotentiale.

Læs mere: Valg af karrierevej i 9 trin

Typer af sygeplejersker

Følgende liste indeholder 10 typer sygeplejersker sammen med løn- og joboplysninger om karrieren. Hvis du overvejer en karriere inden for sygepleje, kan følgende typer sygeplejejob måske hjælpe dig med at finde ud af den karrieremulighed, der passer til dig.

 1. Licenseret praktisk sygeplejerske (LPN)
 2. Sygeplejerske sagsbehandler
 3. Klinisk informatiker
 4. Registreret sygeplejerske (RN)
 5. Kritisk sygeplejerske og intensivsygeplejerske
 6. Certificeret sygeplejerske-jordemoder (CNM)
 7. Klinisk sygeplejerske specialist (CNS)
 8. Psykiatrisk sygeplejerske
 9. Certificeret sygeplejerske (CNP)
 10. Telemetrisygeplejerske

Relateret: 10 bedst betalte sygeplejejob

1. Licenseret praktisk sygeplejerske (LPN)

National gennemsnitsløn: $23,88 i timen

Primære opgaver: LPN'er yder basal medicinsk behandling til patienter, herunder overvågning og dokumentation af patientens vitale tegn, symptomer og sygehistorie. LPN'er kan også administrere medicin, hjælpe RN'er med at yde behandling og overvåge certificerede sygeplejersker. LPN'er kan typisk gennemføre et certificeringsprogram på så lidt som et år og kan opnå licens ved at tage og bestå en LPN-eksamen.

2. Sygeplejerskesagsbehandler

National gennemsnitsløn: $69.501 om året

Primære opgaver: Sygeplejerskesagsbehandlere er registrerede sygeplejersker, der er ansvarlige for den overordnede ledelse og organisering af patientbehandling i og uden for sundhedsvæsenets praksis. Sygeplejerskesagsbehandlere tager typisk langtidsbehandlingspatienter, uddanner og støtter dem i deres sundhedsplaner. RN'er, der vælger at opnå certificering i sagsbehandling, kan gøre det med en associeret grad i sygepleje (AND) og en aktuel RN-certificering.

3. Klinisk informatiker

National gennemsnitsløn: $83.006 om året

Primære opgaver: Kliniske informatikere arbejder med teknologi og computersystemer for at implementere og forbedre data, kommunikation og funktionalitet af systemer på plads inden for en række forskellige sundhedsmiljøer. Typisk vil en klinisk informatiker fokusere på dataindtastning, lagringssystemer, opbygning af grænseflader og fejlfinding af software- og hardwareproblemer. RN'er med en bachelorgrad kan forfølge en kandidatgrad i klinisk informatik.

4. Registreret sygeplejerske (RN)

National gennemsnitsløn: $33,95 i timen

Primære opgaver: Registrerede sygeplejersker kan fuldføre en associeret, bachelor- eller mastergrad i sygepleje (henholdsvis ADN, BSN og MSN), selvom mange RN'er ofte starter på associeret- og bachelorniveau. RN'er kan give basal og mere avanceret medicinsk behandling til patienter, herunder overvågning af vitale tegn, administration af medicin, assistering af læger under procedurer og behandlinger og nogle gange overvåge eller administrere plejeteams og medicinsk personale.

5. Kritisk sygeplejerske og intensivsygeplejerske

National gennemsnitsløn: $1.620 pr. uge

Primære opgaver: Kritiske sygeplejersker (CCRN'er) yder akut- og traumebaseret medicinsk behandling til patienter på intensivafdelingen (ICU) eller skadestuen. CCRN'er kan yde akut intervention og behandlinger, bistå andet plejepersonale og læger i behandlingen af ​​kritisk syge eller sårede patienter og udføre andre opgaver for intensivpatienter. RN'er kan forfølge en CCRN-certificering med en ADN, men en BSN kan tilbyde flere jobmuligheder.

6. Certificeret sygeplejerske jordemoder (CNM)

National gennemsnitsløn: $101.896 om året

Primære opgaver: CNM'er kan udføre andre opgaver end at føde babyer. De yder også sundhedspleje til kvinder og børn, hjælper patienter med familieplanlægning, planlægger og udfører gynækologiske undersøgelser og yder prænatal pleje. CNM'er arbejder på fødestuen, og deres ansvar i denne indstilling omfatter overvågning af fødsel og fødsel og at hjælpe læger under akutte kejsersnit. En CNM skal gennemføre en avanceret grad, såsom en kandidat- eller doktorgrad i jordemoder.

7. Klinisk sygeplejerske specialist (CNS)

National gennemsnitsløn: $107.808 om året

Primære opgaver: Kliniske sygeplejerskespecialister udfører jobopgaver relateret til administration og ledelse af sundhedsplejepraksis og -faciliteter. En CNS kan evaluere og implementere nuværende og ny sygeplejepraksis, udvikle behandlingsplaner, evaluere og analysere patientens medicinske fremskridt og deltage i medicinsk forskning. At blive en CNS kræver en mastergrad og certificering gennem American Nurses Credentialing Center (ANCC).

8. Psykiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $108.658 om året

Primære opgaver: Psykiatriske sygeplejersker yder generelt pleje til patienter med mental sundhed. De kan arbejde sammen med andet plejepersonale og medicinske teams for at diagnosticere og behandle patienter for psykiske sygdomme og lidelser.

Psykiatriske sygeplejersker kan komme ind på dette karriereområde ved at udfylde en ADN og opnå RN-certificering. Men for at opnå yderligere legitimationsoplysninger i avanceret praksis psykiatrisk sygepleje, skal RN'er forfølge mindst en bachelorgrad.

9. Certificeret sygeplejerske (CRNP)

National gennemsnitsløn: $111.465 om året

Primære opgaver: Sygeplejersker er avancerede praktiserede sundhedsudbydere. CRNP'er diagnosticerer og behandler en bred vifte af patienter og arbejder i mange medicinske omgivelser. CRNP'er kan ordinere og administrere medicin og i nogle tilfælde handle i egenskab af en læge, når de træffer visse medicinske beslutninger. Typisk kan RN'er færdiggøre deres MSN'er i praktisk sygepleje og opnå licens til at praktisere.

10. Telemetrisygeplejerske

National gennemsnitsløn: $2.192 pr. uge

Primære opgaver: Telemetrisygeplejersker bruger specialiseret udstyr og teknologisk udstyr til at overvåge patienters vitale tegn, administrere medicin og kommunikere med sygeplejersker, læger og patienter.

Telemetrisygeplejersker arbejder typisk i telemetrienheden på et hospital, hvor patienter, der er ude af ICU, kan overvåges under bedring. For at blive telemetrisygeplejerske skal RN'er have aktuel licens og have en ADN eller BSN for at opnå telemetricertificering.

Læs mere: 12 sundhedsjob, der betaler godt

Sygeplejefaglige specialer

Der kan være lige så mange specialitetscertificeringsmuligheder for registrerede sygeplejersker, som der er for læger, læger og kirurger. Nogle sygeplejespecialiteter, som du kan overveje, når du tænker på dine karrierevalg, inkluderer:

 • Almindelige medicinske specialer
 • Skadestue, intensivafdeling, intensivafdeling og intensivafdeling
 • Radiologisk teknologi
 • Informatik

Almindelige medicinske specialer

Der er en lang række generelle medicinske specialer, som sygeplejersker kan opnå certificering i, herunder specialer som pædiatri, geriatri, onkologi, intern medicin, kirurgi, obstetrik og gynækologi og mange flere. Sygeplejersker kan også specialisere sig i tandpleje, uddannelse, klinisk forskning og andre medicinske specialer. Mange af disse sygeplejespecialiteter er tilgængelige for RN'er, der søger yderligere certificeringer.

Skadestue, intensivafdeling, intensivafdeling og intensivafdeling

Registrerede sygeplejersker, der er specialiserede i kritisk pleje, kan også specialisere sig i neonatal intensiv pleje. Disse felter kræver aktuel RN-licens og kan kræve yderligere grader, afhængigt af fokus. Du kan også overveje at undersøge kirurgiske sygeplejespecialiteter, fordi de to specialiseringsområder ofte kan dele ligheder.

Radiologisk teknologi

Sygeplejersker, der specialiserer sig i radiologisk teknologi, kan arbejde med en række forskellige røntgen- og billedbehandlingsudstyr. RN'er med speciale i dette område kan udføre røntgenprocedurer, MRI'er, mammografi, CT-scanninger og andre billedbehandlingsprocedurer. Typisk er en grad i radiologi og RN-certificering nødvendig for at komme ind i dette speciale.

Informatik

Informatik ser ud til at være et speciale i hastig udvikling for kliniske og registrerede sygeplejersker. RN'er i dette speciale kan fokusere på en eller flere af flere informatikunderspecialiteter som medicinsk, klinisk, sundheds-, patient- og uddannelsesinformatik i sundhedssektoren. Hvis arbejde med teknologi, computerinformationssystemer og opbygning af digital infrastruktur er noget, der interesserer dig, kan du overveje en karriere inden for sygeplejeinformatik.

Nichlas Bendtsen
Nichlas Bendtsen Hvis du spekulerer på, hvordan du vælger en sygeplejekarriere, kan du starte med at tænke over, hvilken slags sygeplejerskejob, der interesserer dig. På samme måde kan du også undersøge forskellige sygeplejeprogrammer, der tilbydes i dit område. Hvis du overvejer en karriere inden for sygepleje, er der mange typer sygeplejejob og specialcertificeringer, som du kan forfølge.