10 Spørgsmål, Du Skal Stille Dig Selv, Før Du Søger Et Job

10 Spørgsmål, Du Skal Stille Dig Selv, Før Du Søger Et Job

Forberedelse til at søge job inden for din ønskede branche kræver, at du har en grad af selvbevidsthed om dine personlige værdier, færdigheder og begrænsninger. Ved at tage dig tid til at bestemme, hvad der er vigtigt for dig i et job, kan du bedre vurdere, om et job er det rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi vigtigheden af ​​at stille dig selv spørgsmål, før du søger et job, og vi giver dig ti prøvespørgsmål til at hjælpe dig i din jobsøgning.

Relateret: The Essential Job Search Guide

Hvorfor er det vigtigt at stille dig selv spørgsmål, før du søger job?

Det er vigtigt at stille dig selv spørgsmål, inden du søger job, da det kan hjælpe dig med at identificere dine prioriteter i forhold til afstand, lønskala, arbejdsmiljø og ønskede jobansvar. Det kan også hjælpe med at afgøre, om dit ansøgningsmateriale og onlineoplysninger præsenteres på en professionel måde. Brug følgende spørgsmål som en guide til at vurdere et jobs relevans for dig og dit liv:

  1. Hvor lang er pendlingen og er den rimelig?
  2. Hvordan passer dette ind i mine langsigtede karrieremål?
  3. Hvordan er virksomhedskulturen?
  4. Er mit CV og følgebrev direkte skræddersyet til virksomheden og jobbeskrivelsen?
  5. Er der nogen netværksforbindelser, jeg har i virksomheden?
  6. Repræsenterer mine profiler på sociale medier mig godt?
  7. Hvordan sammenligner jeg med kandidatkravene i jobbeskrivelsen?
  8. Passer den forventede løn til min levestandard?
  9. Er der plads til intern vækst?
  10. Er der nogle uddannelsesmuligheder, jeg kunne opnå gennem denne rolle?

Relateret: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

1. Hvor lang er pendlingen, og er den rimelig?

Det er vigtigt at kortlægge afstanden fra din nuværende bopæl til din potentielle arbejdsplads. Er det mere end en times kørsel? Skal du tage ekstra transport på bus eller tog? Er det langt nok væk, at du skulle flytte, og ville du være villig til at flytte, hvis det var tilfældet?

Disse er alle elementer, du skal overveje, når du skal beslutte, om pendlingen er rimelig for dig. Du bør også tage højde for mulig trafik, vejrforringelser og mængden af ​​penge brugt på gas for at afgøre, om du skal ansøge om et job eller ej.

2. Hvordan passer dette ind i mine langsigtede karrieremål?

At placere et job inden for rammerne af dine langsigtede karrieremål kan hjælpe med at beslutte, om du vil ansøge eller trække din ansøgning tilbage. Prøv at søge efter muligheder, der er relevante for de branche- og karrieremål, du ønsker at opnå.

For eksempel bør en nyuddannet engelsk hovedfag med interesse for forlag søge indgangsstillinger på forlag i stedet for at søge det første job, de finder i en boghandel.

Det er dog vigtigt at bemærke, at det kan være udfordrende at finde de rigtige muligheder, og at du måske skal arbejde i job, der ikke matcher dine karrieremål, mens du leder efter dit ønskede job.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

3. Hvordan er virksomhedskulturen?

Du kan få indsigt i en virksomheds kultur ved at tage et kig på dens hjemmeside. Læs deres 'Om'-sektion og missionserklæring for at hjælpe med at skabe en idé om, hvad de værdsætter som organisation. Jobbeskrivelsen kan også give dig information om en virksomheds arbejdsmiljø.

Sætninger som 'hurtigt tempo' eller 'samarbejdshold' kan hentyde til det daglige arbejdsmiljø. Når du har identificeret virksomhedens kulturelle værdier og arbejdsmoral, skal du sørge for at sammenligne dem med dine egne. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om du skal søge jobbet eller ej.

4. Er mit CV og følgebrev direkte skræddersyet til virksomheden og jobbeskrivelsen?

Selvom du har et professionelt CV og følgebrev, skal du stadig sikre dig, at det stemmer overens med den virksomhed og det job, du søger. Mange virksomheder bruger søgeordsfunktioner til at målrette mod lignende ord og vendinger, der bruges i jobbeskrivelsen til at vælge en ansøgning fra en pulje af ansøgere. For at sikre, at dit CV bliver set af potentielle arbejdsgivere, skal du fremhæve nøgletræk og ansvar, der forventes af den ønskede kandidat, og se, hvordan du kan inkorporere dem i dit ansøgningsmateriale.

Du bør også genlæse dit følgebrev for at sikre, at firmanavnet og navnet på den ansættelsesansvarlige er nævnt i dets indhold.

Relateret: Hvad sker der med mit CV, når jeg har klikket på Anvend? Plus tips til succes

5. Er der nogen netværksforbindelser, jeg har i virksomheden?

Du kender måske en, der arbejder i den virksomhed, du søger til. Enhver forbindelse, selvom den er lige så kort som at gå på samme college, kan være gavnlig for at hjælpe din ansøgning gennem ansættelsesprocessen. Se, om du kan komme i kontakt med den eller de personer, før du indsender din ansøgning, da nogle virksomheder kan lide at ansætte personer, der er tilknyttet deres nuværende medarbejdere.

6. Repræsenterer mine profiler på sociale medier mig godt?

Inden du indsender din ansøgning, skal du overveje at kigge dine professionelle og personlige profiler på sociale medier igennem, selvom de er i private omgivelser, kan virksomheden få software, der gør det muligt for arbejdsgivere at se din profil. Sørg for, at din professionelle profil indeholder dit opdaterede CV, portefølje og kontaktoplysninger, og fjern alt materiale fra dine personlige konti, som du ikke ønsker, at en ansættelseschef potentielt skal se.

7. Hvordan sammenligner jeg mig med kandidatkravene i jobbeskrivelsen?

At stille dette spørgsmål kan hjælpe dig med at afgøre, om du søger en stilling, der matcher dine kvalifikationer. Fremhæv tekniske og interpersonelle færdigheder, som du allerede har, og afgør, om der er nogle kvalifikationer, du mangler, som kan påvirke dit kandidatur. Dette vil hjælpe med at spare dig for værdifuld tid og ansøge om de job, der passer til dit færdighedsniveau.

8. Passer den forventede løn til min levestandard?

Overvej den løn, du havde på dit tidligere job, og sammenlign den med en stillings lønfremskrivninger, hvis de er anført i stillingsbeskrivelsen. Hvis du tror, ​​at dette er dit drømmejob, betyder en reduceret levestandard måske ikke noget for dig, men hvis du ved, at denne løn ikke ville holde dig og de andre faktorer i dit liv, såsom regninger, børnepasning eller skoleudgifter, så overvej at søge for andre muligheder.

Relateret: Grundløn og din fordelspakke

9. Er der plads til intern vækst?

Nogle gange vil jobbeskrivelsen direkte angive, at den pågældende stilling kan føre til forfremmelser og andre karrierevækstmuligheder i virksomheden. Hvis dette ikke er nævnt i jobbeskrivelsen, kan du overveje at tjekke virksomhedens hjemmeside. Hvis dit spørgsmål stadig er ubesvaret, er dette et godt spørgsmål at stille i et interview, da det viser din iver efter at lære og udmærke dig i din rolle.

10. Er der nogen uddannelsesmuligheder, jeg kunne opnå gennem denne rolle?

Hvis du ønsker at få yderligere uddannelse i form af legitimationsoplysninger eller kurser på universitetsniveau, er dette et spørgsmål, du skal tænke over, før du søger job. Nogle virksomheder tilbyder og tilskynder til gennemførelse af efteruddannelsesprogrammer såsom karrierecertificeringer eller tilbyder endda at betale for deres ansatte for at gennemføre en uddannelse.

Ester Hjort
Ester Hjort Forberedelse til at søge job inden for din ønskede branche kræver, at du har en grad af selvbevidsthed om dine personlige værdier, færdigheder og begrænsninger. Ved at tage dig tid til at bestemme, hvad der er vigtigt for dig i et job, kan du bedre vurdere, om et job er det rigtige for dig.