10 Praktikophold For økonomistuderende

10 Praktikophold For økonomistuderende

Hvis du brænder for økonomi, så overvej at søge om et økonomisk større praktikophold. At gennemføre et praktikophold inden for et felt relateret til økonomi kan hjælpe dig med at opbygge din erhvervserfaring og udvikle dine færdigheder inden for økonomi. Du kan også møde andre, der deler din interesse for økonomi og kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. I denne artikel forklarer vi, hvad et økonomisk stort praktikophold er, fordelene ved et, tips til at sikre dig en og 10 typer økonomi-større praktikpladser, der kunne være perfekte for dig.

Hvad er et økonomisk stort praktikophold?

Et økonomipraktikophold er en arbejdsmulighed, hvor du kan udvide din økonomiske viden og få erhvervserfaring. Der findes mange forskellige former for økonomipraktik baseret på forskellige typer arbejde.

En økonomistuderende kan få erfaring inden for følgende områder:

 • Matematik og statistik
 • Forskning
 • Meddelelse
 • Dataanalyse
 • Teknologi
 • Forretning

Relateret: Hvad er dataanalyse?

Fordele ved et økonomisk større praktikophold

Et økonomisk praktikophold er en fantastisk måde at afprøve dine interesser og udvide din viden. Denne mulighed kan give følgende fordele for din karriere:

 • Netværk med dem i feltet. I et økonomisk større praktikophold kan du drage fordel af at skabe relationer med din vejleder og med kolleger. Udøv venlighed for at skabe venskaber, og overvej at forblive forbundet med de mennesker, du møder, så du kan opbygge dit professionelle netværk.
 • Forbind med en virksomhed. Du kan arbejde med en rigtig virksomhed eller statslig organisation, hvor du kan fremvise dine evner og arbejdsmoral. Dette kan også resultere i et fuldtidsjob.
 • Opdag dine interesser. Deltagelse i en større økonomipraktik kan hjælpe dig med at beslutte, om en karrierevej inden for økonomi er det rigtige for dig. Du kan finde ud af, om du nyder de opgaver, du udfører, og ønsker at forfølge at få et lignende fuldtidsjob. Hvis du beslutter dig for at ændre din karrierebane, kan en økonomipraktik stadig lære dig mange overførbare færdigheder, du kan bruge inden for et andet felt.
 • Lær nye færdigheder. Et økonomisk større praktikophold kan hjælpe dig med at lære nye færdigheder inden for økonomi, såsom analyse, forskning og kommunikation. Du kan også lære mere generelle færdigheder i dit praktikophold, såsom interpersonelle, netværks- og administrative færdigheder. Hold dig åben over for muligheden for at lære alle slags nye færdigheder uanset hvilken rolle du er i.
 • Øv applikationer i den virkelige verden. Gennemførelse af et økonomisk stort praktikophold kan give dig mulighed for at praktisere den virkelige verden anvendelse af økonomiske principper og færdigheder. Uden for klasseværelset kan du lære betydningen af ​​penge og de måder, som økonomiske systemer fungerer på i samfundet. Du kan også udføre arbejde, der har en reel, positiv indvirkning på virksomheder og statslige institutioner.

Relateret: Overførbare færdigheder: Definitioner og eksempler

Tips til at sikre dig en økonomisk større praktikplads

Her er nogle trin, du kan tage for at blive en fremragende kandidat til et økonomisk stort praktikophold:

Tag økonomikurser

At tage økonomikurser på et kollegium eller universitet vil hjælpe dig med at få en økonomisk større praktikplads. Gennemfør kurser om emner, du interesserer dig for. Hvis du for eksempel vil i bogholderi, kræver de fleste arbejdsgivere, at du har taget kurser om regnskab og økonomi.

Perfekt dit CV

Inden du ansøger om et økonomisk større praktikophold, skal du bruge lidt tid på at perfektionere dit CV. Et CV med et læsbart format og velskrevet information kan imponere potentielle arbejdsgivere og gøre dig mere konkurrencedygtig til en praktikplads. Sørg for at nævne, om du har deltaget i økonomiske relaterede fritidsaktiviteter, såsom en matematikklub. Et godt CV kan vise, at du er betænksom og arbejdsom.

Relateret: Sådan skriver du et bachelor-CV, der skiller sig ud (med prøver og skabelon)

Lær dine professorer at kende

For at være mere konkurrencedygtig til en praktikplads er det vigtigt at planlægge fremad. Hvis du går på et college eller et universitet, skal du lære dine professorer at kende og bygge relationer med dem. Overvej at bede dem om at få kaffe med dig og diskutere en interessant bog. Ikke alene vil du få værdifulde, varige venskaber, men du kan også bede dine professorer om at skrive et referencebrev til dig for at ansøge om en praktikplads. Hvis dine professorer kender dig godt, kan det være lettere for dem at diskutere din arbejdsmoral og kvalifikationer til en praktikplads.

Lær programmeringssprog

Mange økonomiske større praktikpladser foretrækker kandidater med erfaring med at bruge Python, R og SQL til dataindsamling. Lær disse programmeringssprog for at gøre dig selv mere konkurrencedygtig for praktikmuligheder.

Læs mere: De 7 bedste programmeringssprog at lære i 2021

10 økonomiske større praktikophold

Økonomiske større praktikophold er typisk for universitets- eller universitetsstuderende, der forfølger en bachelorgrad i økonomi, forretning, finans eller et beslægtet område. Der er dog også økonomiske større praktikpladser for gymnasieelever, folk der allerede har taget en bachelorgrad og kandidatstuderende. Disse former for praktikpladser spænder over mange brancher. Følgende er ti typer økonomiske større praktikophold:

Økonomisk konsulent praktikant

En økonomisk konsulentpraktikant arbejder for et firma eller et team, der hjælper kunder med at mindske risici og fremme økonomisk vækst. Disse praktikanter er ansvarlige for at udføre forskning i økonomiske spørgsmål, indsamle og analysere økonomiske data og planlægge og udvikle projekter.

Salgs- og marketingpraktikant

En salgs- og marketingpraktikant udfører markedsundersøgelser, holder sig ajour med industrinyheder, opbygger relationer med kunder, udfører marketingstrategier og promoverer produkter eller tjenester. Denne form for praktikant kan træne interpersonelle, kommunikations- og kundeservicefærdigheder.

Corporate Finance praktikant

En virksomhedsfinanspraktikant, nogle gange kaldet virksomhedsudvikling eller treasury-praktikant, kan arbejde for en regering, bank eller privat virksomhed for at forudsige likviditet, forbedre finansiel planlægning og budgettering og udføre økonomiske analyser.

Politik analytiker praktikant

En praktikant i politikanalytik kan arbejde for en regering eller virksomhed og forsker i offentlige spørgsmål, politikker og lovgivning, opretter briefs og udfører kontoropgaver. Denne form for praktikant indsamler normalt fakta og udfører kvalitative og kvantitative analyser. For eksempel kan en praktikant i politikanalytikere hjælpe med forskning for at danne løsninger på sundhedsvæsenets problemer.

Handelspolitisk praktikant

En handelspolitisk praktikant er som en politikanalytikerpraktikant, men fokuserer på internationale anliggender og handelspolitik. Denne praktikant hjælper en virksomhed eller en regeringsafdeling med at implementere deres handelsdagsordener, spore globale markeder, deltage i møder om kritiske handelsspørgsmål og fuldføre særlige projekter. For eksempel kan en erhvervspolitisk praktikant arbejde for en brancheforening i landbrugserhvervet.

Produktanalytiker praktikant

Produktanalytikerpraktikanter, nogle gange kaldet markedsundersøgelser eller dataanalytikerpraktikanter, arbejder for virksomheder for at udføre markedsundersøgelser, analysere data, spore forbrugeradfærd og skabe marketingstrategier for at øge indtjeningen.

Praktikant i miljøøkonomi

En miljøøkonomisk praktikant arbejder for en organisation, der forsker i miljøspørgsmål og hjælper med at beskytte miljøet. Disse praktikanter kan forske i emner som global opvarmning, luftforurening og vandkvalitet. De er også ansvarlige for at undersøge de økonomiske konsekvenser af miljøpolitikken, skrive rapporter og syntetisere data.

Relateret: Top 15 miljøpolitiske job

Samfundsudviklingspraktikant

En praktikant i samfundsudvikling arbejder for en virksomhed, der leverer finansielle tjenester til lokalsamfund for at fremme udvikling og styrke deres økonomier. Disse praktikanter kan hjælpe enkeltpersoner, små virksomheder og nonprofitorganisationer og fokuserer ofte på at forske i og skabe løsninger på de økonomiske udfordringer, som marginaliserede samfund står over for.

Regnskabspraktikant

Regnskabspraktikanter arbejder for revisionsfirmaer eller afdelinger for at undersøge økonomiske data, udføre dataindtastning og analyse, udarbejde rapporter, vedligeholde filer og optegnelser og fuldføre kontoafstemning. For at opnå en regnskabspraktik skal du sikre dig, at du forstår regnskabsmæssige og økonomiske principper og er dygtige til matematik og computerteknologi.

Data science praktikant

Mens datavidenskabspraktikanter ofte studerer matematik, fysik eller IT på college, kan hovedfag i økonomi også forfølge denne type praktik. Datavidenskab, også kaldet dataanalyse, er et felt i hastig vækst. Data science praktikanter indsamler og analyserer data og skriver rapporter. De er dygtige til matematik, statistik og programmering.

Osvald Erichsen
Osvald Erichsen Hvis du brænder for økonomi, så overvej at søge om et økonomisk større praktikophold. At gennemføre et praktikophold inden for et felt relateret til økonomi kan hjælpe dig med at opbygge din erhvervserfaring og udvikle dine færdigheder inden for økonomi. Du kan også møde andre, der deler din interesse for økonomi og kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. I denne artikel forklarer vi, hvad et økonomisk stort praktikophold er, fordelene ved et, tips til at sikre dig en og 10 typer økonomi-større praktikpladser, der kunne være perfekte for dig.