10 Karriereveje I Klinisk Psykologi

Hvis du nyder at arbejde tæt sammen med mennesker og er interesseret i at forfølge en karriere, der har en positiv indvirkning på manges liv, kan du overveje feltet klinisk psykologi. Kliniske psykologer modtog avanceret træning i kognitive og adfærdsmæssige videnskaber. De kan specialisere sig inden for en række kliniske områder, men personer med denne uddannelsesmæssige baggrund kan også få succes i ikke-kliniske job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en klinisk psykolog er, uddannelses- og træningskravene til dette felt og nogle af karrierevejene både inden for og uden for den traditionelle psykologi.

Hvad er klinisk psykologi?

Karrierer i klinisk psykologi omfatter forskellige professioner, der specialiserer sig i diagnosticering og behandling af psykiske sygdomme, herunder følelsesmæssige og adfærdsrelaterede tilstande. Gennem en række forskellige metoder og teknikker udvikler kliniske psykologer skræddersyede behandlingsplaner for at støtte deres patienters personlige udvikling.

Relateret: Sådan bliver du en klinisk psykolog

Uddannelses- og uddannelseskrav til kliniske psykologer

For at kunne praktisere skal kliniske psykologer gennemføre omfattende uddannelse og træning. Det er værd at bemærke, at klinisk psykologi omfatter mange karriereveje, og at uddannelses- og uddannelseskravene vil variere afhængigt af, hvilken vej og specialisering du vælger. Dette er de fem trin, du kan tage for at blive en klinisk psykolog:

1 . Få din bachelorgrad

Mens en bachelorgrad i psykologi har en tendens til at være det mest almindelige valg, er relaterede programmer som sociologi eller præ-med også muligheder.

2 . Forfølge en kandidatgrad

Inden du søger ind på en ph.d.-uddannelse, kan du tage en kandidatuddannelse, som kan tage op til to år at gennemføre, hvis du deltager på fuld tid. Nogle skoler tilbyder integrerede ph.d.-uddannelser, så du kan opnå en kandidatgrad, mens du forfølger en doktorgrad.

3. Opnå en doktorgrad

Der er to doktorgrader for aspirerende kliniske psykologer at vælge imellem: en Doctor of Philosophy (Ph.D.) og en Doctor of Psychology (Psy.D.). En Psy.D er en klinisk grad og er det foretrukne valg for kliniske psykologer, der ønsker at arbejde direkte med patienter. Begge programmer kan tage fem til syv år at gennemføre og kan kræve et praktikophold. Det er vigtigt, at American Psychological Association har udvidet akkrediteringen til det program, du vælger, som du kan verificere online.

4. Gennemfør klinisk uddannelse

Kliniske psykologer arbejder under opsyn af en autoriseret professionel i et klinisk miljø for at få væsentlig klinisk erfaring. Uddannelsen kan vare op til to år og er et krav for at ansøge om licens.

5 . Ansøg om licens

For selvstændigt at praktisere som klinisk psykolog er det obligatorisk at opnå licens. Hver stat har sin egen bestyrelse med forskellige krav, og du vil sandsynligvis skulle bestå eksamen for professionel praksis i psykologi, som Association of State and Provincial Psychology Boards administrerer.

Klinisk psykologi job

Som klinisk psykolog er der adskillige beskæftigelsesmuligheder og arbejdsmiljøer at vælge imellem. Du har mulighed for at specialisere dig inden for et område, der stemmer overens med dine personlige interesser og karrieremål. Mens den gennemsnitlige nationale løn for kliniske psykologer er $99.399 om året, vil din indtjening variere afhængigt af geografisk placering, erfaring og din specialisering. Her er nogle specialiseringer i klinisk psykologi, der er værd at overveje:

1. Børnepsykolog

Primære opgaver: Børnepsykologer vurderer og behandler børns og unges mentale sundhedsbehov. De hjælper børn med at klare en række forskellige diagnoser og stressfaktorer ved at lære dem teknikker og mestringsmekanismer.

Relateret: Sådan bliver du børnepsykolog

2. Sundhedspsykolog

Primære opgaver: Sundhedspsykologer vurderer den indflydelse, som biologiske, sociale og psykologiske faktorer har på en persons generelle fysiske sundhed og velbefindende. De anvender psykologisk videnskab til at fremme en sund og afbalanceret livsstil og hjælpe med at forebygge sygdomme.

3. Neuropsykolog

Primære opgaver: Neuropsykologer undersøger hjernens og centralnervesystemets funktion i forhold til en patients fysiske adfærd. Almindelige problemer, de behandler, omfatter hjerneskader, udviklingsforstyrrelser, slagtilfælde, Alzheimers sygdom, Parkinsons sygdom og indlæringsvanskeligheder. De udvikler en behandlingsplan for patienter, som kan omfatte terapi, rehabilitering, medicinering og kirurgi.

Relateret: Neuropsykolog vs. psykolog: Hvad er forskellen?

4. Retspsykolog

Primære opgaver: Retsmedicinske psykologer kombinerer praksis med psykologi med loven. De arbejder aktivt sammen med de juridiske og strafferetlige systemer, udfører psykologiske evalueringer af lovovertrædere for at afgøre, om de er egnede til at stille for retten, og afgiver ekspertvidneforklaring i retten.

Relateret: Sådan bliver man retspsykolog

5. Sportspsykolog

Primære opgaver: Sportspsykologer undersøger virkningen af ​​psykologiske og fysiske faktorer på atletisk præstation. De hjælper med at vedligeholde færdighederne og beskytte atleternes generelle sundhed og velvære. Idrætspsykologer arbejder også med atleter, der kan føle et tab af identitet efter at have forladt deres atletiske karriere på grund af en sportsskade, eksamen eller afslutning og hjælper dem med denne overgang.

Andre job, der anvender klinisk psykologi

Kliniske psykologers viden og færdigheder kan overføres til en bred vifte af karrierer, herunder dem, der eksisterer uden for klinisk psykologi og dens specialiseringer. Her er yderligere karrieremuligheder, der er værd at overveje:

1. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $49.574 om året

Primære opgaver: Personalespecialister udfører evalueringer af potentielle medarbejdere for at afgøre, om de passer til virksomheden. De udfører også løbende evalueringer af de nuværende medarbejderes færdigheder, ydeevne og holdninger for at opretholde den ønskede atmosfære på arbejdspladsen. Som HR-specialist kan daglige opgaver omfatte etablering og implementering af forskellige politikker og procedurer, oprettelse af jobopslag for ledige stillinger og løsning af konflikter mellem kolleger.

2. Rusmiddelrådgiver

National gennemsnitsløn: $59.007 om året

Primære opgaver: Stofmisbrugsrådgivere hjælper patienter med at overvinde alkohol-, stof-, stof- og adfærdsafhængighed og håndtere abstinenssymptomer. De identificerer og adresserer mulige triggere eller adfærdsmønstre, der kan have ført til afhængighed, og udarbejder en passende behandlingsplan. Ofte samarbejder stofmisbrugsrådgivere med socialrådgivere, læger og andre psykiatriske fagfolk for at hjælpe enkeltpersoner med at opnå en vellykket bedring.

3. Klinisk socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $59.794 om året

Primære opgaver: En klinisk socialrådgiver arbejder med enkeltpersoner og familier for at forbedre deres generelle livskvalitet. De hjælper klienter med at tilpasse sig og håndtere forandringer og udfordringer såsom skilsmisse, sygdom eller arbejdsløshed. I modsætning til en socialrådgiver har en klinisk socialrådgiver kapacitet til at diagnosticere og behandle mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer. Kliniske socialarbejdere reagerer også på krisesituationer og mentale nødsituationer.

Relateret: Hvad er en socialrådgiver? Typer af socialrådgivere og sociale arbejdsmiljøer

4. Familie- og ægteskabsterapeut

National gennemsnitsløn: $61.185 om året

Primære opgaver : Familie- og ægteskabsterapeuter vejleder par, familier og grupper, der oplever problemer, konflikter eller kriser. De diagnosticerer og behandler mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige lidelser inden for rammerne af par eller familier og udtænker planer, der hjælper deres klienter med at håndtere og overvinde konflikter og tilpasse sig vanskelige forandringer.

5. Læringsspecialist

National gennemsnitsløn: $62.719 om året

Primære opgaver: En læringsspecialist arbejder tæt sammen med studerende, pædagoger og forældre for at diagnosticere og behandle børn med indlæringsvanskeligheder og -forstyrrelser. Skoler og universiteter ansætter ofte en læringsspecialist til at støtte studerende med handicap såsom ordblindhed, dysgrafi, dyskalkuli, ADHD og visuelle eller auditive behandlingsforstyrrelser. Indlæringsvanskelighedsspecialister sikrer, at elever med handicap udmærker sig fagligt.

Lukas Bæk
Lukas Bæk Hvis du nyder at arbejde tæt sammen med mennesker og er interesseret i at forfølge en karriere, der har en positiv indvirkning på manges liv, kan du overveje feltet klinisk psykologi. Kliniske psykologer modtog avanceret træning i kognitive og adfærdsmæssige videnskaber. De kan specialisere sig inden for en række kliniske områder, men personer med denne uddannelsesmæssige baggrund kan også få succes i ikke-kliniske job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en klinisk psykolog er, uddannelses- og træningskravene til dette felt og nogle af karrierevejene både inden for og uden for den traditionelle psykologi.