10 Karrierer I Biologisk Psykologi, Du Kan Udforske

Biologisk psykologi er et videnskabeligt felt, der søger at forstå biologiske processer, og hvordan de interagerer med menneskelig psykologi. Karrierer, der kombinerer psykologi og biologi, har mange jobtitler og kommer i en række forskellige specialiseringer. Hvis du er interesseret i at integrere biologi med psykologiske karrierer, kan du overveje at arbejde i biologisk psykologi. I denne artikel undersøger vi 10 biologiske psykologjob og gennemgår nogle ofte stillede spørgsmål om denne forskelligartede branche.

Ofte stillede spørgsmål om karriere i biologisk psykologi

Her er nogle nyttige svar på ofte stillede spørgsmål om karrierer inden for biologi og psykologi:

Hvad er biologisk psykologi?

Biologisk psykologi er en gren af ​​psykologisk videnskab, der primært fokuserer på, hvordan kroppen påvirker sindet, og hvordan sindet påvirker kroppen. I videnskabelige termer besvarer den spørgsmål om, hvordan de følelsesmæssige og psykologiske dele af hjernen kan påvirke det menneskelige nervesystem.

Mennesker med biologisk psykologiske karrierer kan søge at besvare spørgsmål, såsom hvordan gener kan påvirke mentale sundhedstilstande, eller hvorfor visse visuelle stimuli kan udløse en fysisk reaktion fra den menneskelige krop. De forskellige karrierer inden for biologi og psykologi fokuserer typisk på karakteristiske aspekter af sind-krop-forholdet.

Læs mere: Sådan bliver du neuropsykolog

Hvad laver en biologisk psykolog?

Afhængigt af deres specialiseringer udfører biologiske psykologer forskellige opgaver. Der er dog nogle fælles ansvar, som biologiske psykologer udfører i løbet af deres karriere. Nogle af disse jobopgaver kan omfatte:

  • Udførelse af omfattende forskningsundersøgelser for at forbedre en patients mentale og fysiske sundhed
  • At undersøge og identificere potentielle årsager til en psykisk sygdom og afgøre, om hjerneskader fungerer som en hovedfaktor
  • Identifikation af sammenhænge mellem hormoner og mental tilstand
  • Undersøgelse af ydre stimuli, der kan forårsage psykologiske og fysiske reaktioner
  • At undersøge, hvordan hjernen udvikler sig, og vurdere eventuelle elementer, der kan forårsage uregelmæssig hjerneudvikling
  • Undervisning i biologisk psykologi til studerende
  • Udførelse af biopsykologiske test på dyr

Læs mere: 22 forskellige typer psykologi

Hvordan er arbejdsmiljøet for biologiske psykologer?

Mange biologiske psykologer arbejder i forskningslaboratorier eller for sundhedsorganisationer som interne specialister. Der er også mange biologiske psykologer, der arbejder som professorer og bidrager til deres skoles forskningsafdelinger. Hospitaler, klinikker, behandlingsfaciliteter og farmaceutiske virksomheder beskæftiger også biopsykologer. De fleste biologiske psykologer arbejder omkring 40 timer om ugen, selvom nogle kan arbejde ekstra timer for at fuldføre deres forskning og overholde projektdeadlines. I sidste ende afhænger en biopsykologs arbejdsmiljø og tidsplan af deres subspeciale og arbejdsgiver.

10 biologiske psykologiske karrierer

Her er 10 biologiske psykologjob, du kan forfølge:

1. Forskningsassistent

National gennemsnitsløn: $38.947 om året

Primære opgaver: En forskningsassistent er en professionel biopsykolog på begynderniveau, der hjælper en superviserende biopsykolog med at fuldføre grundlæggende opgaver og ansvar. I denne rolle deltager forskningsassistenten i felt- og laboratorieforsøg. De hjælper ofte seniorforskere med at teste den biologiske og psykologiske dynamik hos forsøgspersoner på mennesker og dyr.

2. Neurorehabiliteringsleder

National gennemsnitsløn: $42.384 om året

Primære opgaver: En neurorehabiliteringsleder er en læge, der er ansvarlig for at føre tilsyn med et specialiseret behandlingsprogram. Neurologiske rehabiliteringsprogrammer hjælper folk med at komme sig over tilstande, der påvirker deres nervesystem. Bortset fra fysiske forhold, der påvirker neurologisk sundhed, kan funktionelle lidelser også forårsage disse biologiske tilstande. Funktionelle lidelser omfatter anfald, svimmelhed og kronisk hovedpine.

3. Mental sundhed tekniker

National gennemsnitsløn: $59.263 om året

Primære opgaver: Psykisk sundhedsteknikere arbejder med mennesker og deres familier for at hjælpe dem med at overvinde følelsesmæssige og psykologiske udfordringer. Mental sundhedsteknikere arbejder typisk med patienter, der har psykiske lidelser og hjælper med at administrere deres medicin. De uddanner også ofte deres patienter om helbredelsesprocessen og fungerer som positive rollemodeller.

4. Professor

National gennemsnitsløn: $65.564 om året

Primære opgaver: Professorer er ansvarlige for at undervise deres studerende i feltets grundlæggende principper og give dem omfattende viden, information og ressourcer. Biologisk psykologiprofessorer opnår typisk en bachelor-, kandidat- eller doktorgrad i biologisk psykologi for at forberede sig på at undervise studerende på kollegialt niveau. Nogle stater kræver, at disse fagfolk får en biopsykologisk licens, før de underviser om emnet.

Læs mere: Lær om at være adjungeret professor

5. Forsker

National gennemsnitsløn: $80.061 om året

Primære opgaver: Forskere, såsom videnskabelige forskere, er en mangfoldig gruppe af fagfolk, der arbejder inden for en række forskellige områder. I biologisk psykologi koordinerer og udfører disse forskere undersøgende eksperimenter. Derefter registrerer de den information, de lærer fra eksperimenter, og samler den i rapporter, forskningsartikler og anmeldelser.

6. Psykiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $84.122 om året

Primære opgaver: En psykiatrisk sygeplejerske er en specialiseret registreret sygeplejerske, der yder pleje til patienter med psykiske lidelser. De kan arbejde med patienter, der har tilstande som bipolar lidelse, skizofreni, demens eller psykose. Da deres patienter ofte kræver konsekvent pleje og social interaktion, kan psykiatriske sygeplejersker arbejde tæt sammen med dem for at give stabilitet og kammeratskab.

7. Klinisk psykolog

National gennemsnitsløn: $100.730 om året

Primære opgaver: Kliniske psykologer arbejder med klienter for at hjælpe dem med at løse mentale, følelsesmæssige eller adfærdsmæssige spørgsmål. Kliniske psykologer spørger typisk klienter om allerede eksisterende forhold og udvikler derefter en behandlingsplan, der er specifik for hver klients behov. En klinisk psykolog sporer også regelmæssigt fremskridtene i deres klients behandling for at sikre, at de laver positive forbedringer.

Læs mere: Lær om at være en klinisk psykolog

8. Farmaceut

National gennemsnitsløn: $116.739 om året

Primære opgaver: En farmaceut er en farmaceutisk professionel, der udfylder recepter til patienter, herunder til patienter med psykiske lidelser, der kræver specialiserede behandlinger. En farmaceut har typisk omfattende viden om medicin, de tilstande de behandler og deres potentielle bivirkninger. De forklarer ofte kunderne, hvor meget medicin de skal tage og hvor ofte.

Læs mere: Lær om at være farmaceut

9. Adfærdsspecialist

National gennemsnitsløn: $117.228 om året

Primære opgaver: En adfærdsspecialist er en mental sundhedsprofessionel, der evaluerer en patients psykologiske tilstand. En specialist bruger typisk disse oplysninger til at identificere, hvilken slags behandlingsplan en patient kan have brug for. De kan også udføre indgreb, hvis en patient har behov for yderligere pleje.

10. Psykiater

National gennemsnitsløn: $229.300 om året

Primære opgaver: En psykiater er en psykiater, der behandler patienter ved at yde psykologisk terapi og administrere medicin, når det er nødvendigt. Med deres ekspertise og viden om psykiske tilstande laver psykiatere individualiserede behandlingsplaner for patienter og foreskriver dem medicin, der passer til deres særlige psykologiske behov. Disse fagfolk overvejer ofte også bivirkningerne af medicin for at afgøre, hvilke der er mest passende for deres patienter.

Kristine Lind
Kristine Lind Biologisk psykologi er et videnskabeligt felt, der søger at forstå biologiske processer, og hvordan de interagerer med menneskelig psykologi. Karrierer, der kombinerer psykologi og biologi, har mange jobtitler og kommer i en række forskellige specialiseringer. Hvis du er interesseret i at integrere biologi med psykologiske karrierer, kan du overveje at arbejde i biologisk psykologi. I denne artikel undersøger vi 10 biologiske psykologjob og gennemgår nogle ofte stillede spørgsmål om denne forskelligartede branche.