10 Karrieremuligheder I Adfærdspsykologi

10 Karrieremuligheder I Adfærdspsykologi

Hvis du gerne vil studere menneskelig adfærd og bruge denne forskning til at forbedre patienters liv, så overvej en karriere inden for adfærdspsykologi. Adfærdspsykologer arbejder tæt sammen med andre for at evaluere enhver negativ adfærd og give behandlingsteknikker til at forbedre deres mentale velvære. Der er mange roller, du kan forfølge i adfærdspsykologi, som giver dig mulighed for at arbejde med dine foretrukne patienter for at behandle specifikke typer lidelser.

I denne artikel gennemgår vi, hvad adfærdspsykologi er, adfærdspsykologernes ansvar, deres arbejdsmiljøer, uddannelse og træning og forskellige adfærdspsykologiske karrierer, du kan forfølge.

Hvad er adfærdspsykologi?

Adfærdspsykologi er studiet af den menneskelige reaktion på andres tanker, følelser, handlinger og følelser. En person, der arbejder med adfærdspsykologi, udvikler og bruger forskellige terapeutiske teknikker til at hjælpe patienter med at aflære negativ adfærd og tilpasse nye positive. Ved at bruge disse metoder kan patienter med succes overvinde afhængighed, angst, depression og fobier ved hjælp af en adfærdspsykologisk professionel.

Hvad laver en adfærdspsykolog?

Fagfolk, der arbejder som adfærdspsykologer, bruger typisk deres viden, færdigheder og ekspertise til at studere menneskelig adfærd. De bruger deres analyser og resultater til at hjælpe andre med at overvinde eventuelle psykiske lidelser eller følelsesmæssige handicap til at leve en sundere og lykkeligere livsstil. Nogle adfærdspsykologer arbejder med en bred vifte af patienter og lidelser, mens andre kan specialisere sig i visse typer mennesker, såsom børn, eller en enkelt lidelse, såsom alkoholisme eller depression.

Selvom adfærdspsykologer kan arbejde i en lang række forskellige stillinger, deler de nogle fælles ansvar, herunder:

  • Deltagelse i møder med patienter for at tilbyde støtte, rådgivning eller rådgivning
  • Udførelse af undersøgelser af menneskelig adfærd og opbygning af læringsteorier for at hjælpe patienter mere effektivt
  • Anvendelse af adfærdsterapiteknikker til behandling af depression, psykisk sygdom, angstlidelser og stofmisbrug
  • Rådgivning af patienter om effektiv praksis for at hjælpe med at kontrollere impulser og løse problemer, herunder fobier, panikanfald og afhængighed
  • Interview af patienter tæt for bedre at forstå tegn og symptomer
  • Brug af forskellige psykologiske teknikker til at forbedre patienters adfærd, såsom hypnose, psykoterapi og psykoanalyse

Arbejdsmiljø for adfærdspsykolog

Da der er mange subspecialiteter inden for det adfærdspsykologiske felt, kan forskellige karrierer finde sted i visse miljøer afhængigt af deres daglige arbejdsopgaver. Nogle adfærdspsykologer arbejder primært i folkeskoler, mellemskoler eller gymnasier for at tilbyde rådgivning og følelsesmæssig støtte til eleverne. Andre kan arbejde med børn eller voksne patienter i et klinisk miljø, hvor patienter besøger deres kontorer for at modtage behandling for visse adfærdsmæssige eller mentale problemer.

Der er også adfærdspsykologer, som kan arbejde på kontorer i fængsler eller kriminalforsorgen for at yde støtte og rådgivning til indsatte. Nogle adfærdspsykologer arbejder som socialrådgivere, der rejser til klienters hjem for at tjekke deres mentale helbredsstatus og sikkerheden for alle familiemedlemmer og beboere.

Uddannelse og træning til adfærdspsykolog

Da adfærdspsykologer typisk tilbyder professionel rådgivning og giver patienter behandlingssessioner, skal de fleste af dem have en videregående uddannelse. Mange fagfolk opnår deres doktorgrad i psykologi, hvilket kvalificerer dem til at arbejde i en privat praksis, arbejde for offentlige myndigheder, køre professionel rådgivning, udføre dybdegående adfærdsstudier og undervise i adfærdspsykologi på universiteter.

Andre adfærdspsykologer, der planlægger at tilbyde grundlæggende rådgivning og mentale sundhedstjenester, kan fungere i deres rolle, hvis de opnår en mastergrad i adfærdspsykologi eller et beslægtet felt. Når du har opnået den nødvendige uddannelse, skal du muligvis modtage licenser eller certificeringer afhængigt af den specifikke karriere, du forfølger. Disse legitimationsoplysninger kan kvalificere dig til juridisk at praktisere som adfærdspsykolog. Undersøg det specifikke felt, du forfølger, for at afgøre, hvilken certificering du skal opnå for at praktisere lovligt i den rolle.

Adfærdspsykologi job

Efter at have opnået din grad i adfærdspsykologi, kan du undersøge de forskellige jobansvar i hver karriere inden for feltet for at bestemme, hvilken du gerne vil forfølge. Almindelige adfærdspsykologiske karrierer omfatter:

1. Kriminalbetjent

National gennemsnitsløn: $34.538 om året

Primære opgaver: Kriminalbetjente fører tilsyn med de indsatte i fængsler eller kriminalcentre og yder rådgivning eller rehabiliteringstjenester, når det er nødvendigt. Andre almindelige ansvarsområder omfatter håndhævelse af alle regler og bestemmelser for anlægget, patruljering og inspektion af de indsattes celler, arbejde tæt sammen med de indsatte for at hjælpe med eller udføre rådgivningssessioner om mental sundhed eller stofmisbrug og indgivelse af rapporter om indsattes adfærd og præstationer.

2. Adfærdsterapeut

National gennemsnitsløn: $34.898 om året

Primære opgaver: En adfærdsterapeut arbejder tæt sammen med patienter for at hjælpe dem med at udvikle de nødvendige tankemønstre og færdigheder til at overvinde enhver negativ adfærd eller traumatiske hændelser. Deres primære arbejdsopgaver omfatter at uddanne patienter til at hjælpe dem med bedre at forstå deres adfærd, at fortælle patienter, hvordan de skal reagere korrekt på visse situationer, at undervise i sundere mestringsmekanismer og diagnosticere psykiske lidelser.

Relateret: Lær om at være adfærdsterapeut

3. Skolerådgiver

National gennemsnitsløn: $52.763 om året

Primære opgaver: En skolevejleder arbejder i uddannelsesinstitutioner for at tilbyde vejledning og støtte til elever, der overvinder forskellige akademiske, forældremæssige, sociale eller personlige udfordringer. Andre jobopgaver omfatter at hjælpe elever med karriereplanlægning, lytte til og løse elevernes faglige eller personlige problemer, forbedre elevernes forhold mellem dem selv, andre elever, forældre eller lærere og bestemme elevernes styrker, interesser, evner og svagheder gennem vurderinger.

Relateret: Lær om at være skolerådgiver

4. Markedsforsker

National gennemsnitsløn: $57.006 om året

Primære opgaver: Markedsforskere arbejder typisk inden for marketingområdet for at bestemme, hvordan potentielle kunder har det med et produkt eller et brand baseret på deres adfærd. Deres hovedopgaver omfatter at undersøge målgruppers adfærd, undersøge konkurrenters metoder og strategier for at hjælpe virksomheden med at bygge deres egen og indsamle, fortolke og forudsige salgs- og marketingtendenser.

5. Psykisk rådgiver

National gennemsnitsløn: $57.416 om året

Primære opgaver: Psykiske rådgivere specialiserer sig i interventions- og psykoterapistrategier for at hjælpe patienter med at overvinde forskellige psykiske sygdomme og udfordringer. Nøgleansvar omfatter at gennemføre konsultationer og foreløbige anmeldelser for at diagnosticere lidelser og udvikle behandlingsplaner, evaluere patienters følelsesmæssige, adfærdsmæssige og mentale sundhed, være vært for individuelle eller gruppeterapisessioner og skabe de korrekte genopretnings- og interventionsplaner for familier, par, grupper eller enkeltpersoner.

Relateret: Lær om at være en mental sundhedsrådgiver

6. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $60.012 om året

Primære opgaver: Socialrådgivere hjælper tæt klienter, når de overvinder vanskelige livsudfordringer, såsom misbrug, omsorgssvigt, forældres stofmisbrug, psykisk misbrug og vold i hjemmet. De kan også diagnosticere og udføre behandlinger for følelsesmæssige, mentale eller adfærdsmæssige problemer. Andre opgaver omfatter at uddanne patienter og familier om måder at pleje og forbedre deres mentale sundhed på, henvise klienter til de nødvendige ressourcer og professionelle tjenester og gennemføre kriseinterventioner for par, familier eller enkeltpersoner.

Relateret: Lær om at være socialrådgiver

7. Familieterapeut

National gennemsnitsløn: $61.960 om året

Primære opgaver: Familieterapeuter arbejder tæt sammen med familier, par eller andre grupper for at yde rådgivning for at hjælpe med at forbedre deres forhold. Andre ansvarsområder er at lytte til familiemedlemmers behov og bekymringer både individuelt og som en gruppe, hjælpe klienter med at behandle sorg eller traumatiske hændelser, der opstår, og foreslå aktiviteter, som familierne kan gennemføre sammen for at forbedre deres forhold og velvære.

8. Psykiatrisk sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $76.384 om året

Primære opgaver: En psykiatrisk sygeplejerske administrerer, opretter og gennemgår forskellige behandlingsprotokoller for at forbedre patienters psykiatriske tilstande. Nøgleansvar omfatter administration af ordinerede behandlinger til patienter, evaluering af patienters nuværende psykiatriske tilstande, samarbejde med andet sundhedspersonale om at udvikle psykiatriske interventionsplaner og fastholde, trøste eller medicinere patienter med farlige reaktioner på deres mentale helbredstilstande.

9. Adfærdspsykolog

National gennemsnitsløn: $105.116 om året

Primære opgaver: En adfærdspsykolog anvender forskningsbaserede læringsteorier til at behandle patienters adfærd og psykiske sygdomme, herunder stofmisbrug, depression og angst. Andre jobopgaver omfatter at gennemføre psykoterapisessioner for at forstå klienters symptomer, diagnosticere adfærdsmæssige forhold, udvikle strategier og behandlingsplaner for at forbedre patienters mentale sundhed og tilbyde støtte til patienter, der lider af traumatiske hændelser.

Relateret: Lær om at være psykolog

10. Adfærdsspecialist

National gennemsnitsløn: $116.052 om året

Primære opgaver: Adfærdsspecialister specialiserer sig i at hjælpe og behandle patienter, der oplever adfærdsproblemer, som potentielt kan forringe deres sociale eller indlæringsevner. Andre ansvarsområder er at udvikle og implementere behandlingsplaner for at forbedre adfærdsproblemer, tilbyde følelsesmæssig støtte gennem hele behandlingsprocesserne, uddanne patienter og familiemedlemmer om deres mentale tilstand og behandlingsplan og udføre vurderinger efter behandlingen for at bestemme dens effektivitet.

Jørn Kristoffersen
Jørn Kristoffersen Hvis du gerne vil studere menneskelig adfærd og bruge denne forskning til at forbedre patienters liv, så overvej en karriere inden for adfærdspsykologi. Adfærdspsykologer arbejder tæt sammen med andre for at evaluere enhver negativ adfærd og give behandlingsteknikker til at forbedre deres mentale velvære. Der er mange roller, du kan forfølge i adfærdspsykologi, som giver dig mulighed for at arbejde med dine foretrukne patienter for at behandle specifikke typer lidelser.