10 Jobalternativer Til At Arbejde 9 Til 5

10 Jobalternativer Til At Arbejde 9 Til 5

De fleste mennesker har brug for at arbejde for deres levebrød, men ikke alle er skåret fra den traditionelle kontortidsplan for arbejdstid, mandag til fredag. Der er faktisk mange alternativer til en traditionel 9-til-5 arbejdsplan for medarbejdere. Hvis du skal tilbage til skolen eller bare har brug for en fleksibel tidsplan for at imødekomme dit privatliv eller familieliv, kan det at have en mere fleksibel tidsplan bare være tingen til at hjælpe dig med at skabe den balance mellem arbejde og privatliv, du har brug for. Nedenfor beskriver vi 10 alternative jobs, hvor du måske ikke skal arbejde strengt 9-til-5 timer.

1. Virtuel assistent

National gennemsnitsløn: $19,10 i timen

Primære opgaver: Virtuelle assistenter yder administrativ support til virksomheder eller enkeltpersoner fra et fjerntliggende sted. En virtuel assistent kan udføre opgaver som planlægning af aftaler, besvarelse af e-mails og bestilling af nyt lager. Disse fagfolk kan have fleksible tidsplaner, fordi en virksomhed måske kun har brug for sin assistent til at arbejde et par timer om dagen eller ugen.

2. Freelance skribent

National gennemsnitsløn: $20,64 i timen

Primære opgaver: Freelanceskribenter opretter blogs, artikler og andre skriftlige kopier. Freelanceskribenter, der ikke arbejder som direkte ansatte for en enkelt virksomhed, er bedre i stand til at forme en arbejdsbyrde, tidsplan og kundeliste efter deres smag. Nogle forfattere kan fokusere på en eller to klienter ad gangen, mens andre foretrækker at arbejde med dusinvis. De vil ofte, men ikke altid, fungere eksternt.

3. Personlig træner

National gennemsnitsløn: $22,63 i timen

Primære opgaver: Personlige trænere hjælper folk i alle aldre og kropstyper med at øge deres konditionsniveauer og nå deres sundhedsmål. De arbejder ofte i fitnesscentre, men de kan også arbejde med deres kunder i deres hjem, udenfor eller andre steder, de bestemmer, med arbejdstimer, der har tendens til at være efter aftale.

Relateret: Lær om at være personlig træner

4. Underviser

National gennemsnitsløn: $24,90 i timen

Primære opgaver: Vejledning til at hjælpe elever i enhver alder eller ethvert fag i ethvert fag, hjælpe folk fra folkeskolen til efterskolen. En underviser kan arbejde for individuelle familier og mund til mund eller et stort vejledningsfirma, der beskæftiger mange undervisere. Du kan arbejde på en vejledningsfacilitet, besøge klienthjem eller møde børn efter skoletid på biblioteket. Vejledningsaftaler kan vare alt fra 30 minutter til et par timer lange. Du vil sandsynligvis møde elever efter skoletid eller i weekenden efter aftale i modsætning til at arbejde 9-5 timer.

Relateret: Lær om at være underviser

5. Freelance designer

National gennemsnitsløn: $25,95 i timen

Primære pligter: Freelance designere bruger deres talent til at designe logoer, reklamekunst, hjemmesider eller det visuelle layout af forskellige former for marketingkopier til deres kunder. Freelance designere har ofte ikke faste tidsplaner. De kan arbejde på fuld tid, men med tidsplaner efter eget valg.

6. Makeupartist

National gennemsnitsløn: $30,35 i timen

Primære opgaver: Makeupartister bruger deres færdigheder til at anvende deres kunders makeup og skabe mindeværdige looks til særlige lejligheder som bryllupper, fødselsdagsfester og gallabegivenheder. Det er også almindeligt, at makeupartister arbejder inden for underholdningsindustrien på film- og tv-filmsæt. Selvom en makeupartist arbejder fuldtidstimer, falder disse timer muligvis ikke inden for 9-til-5 tidsrammen. En person, der er ansat af et filmstudie, kan arbejde mange timer på sættet, der overstiger de typiske otte timer om dagen, mens en freelance makeupartist kan arbejde et par timer ad gangen ved forskellige koncerter og begivenheder.

Relateret: Lær om at være makeupartist

7. Freelance fotograf

National gennemsnitsløn: $34,16 i timen

Primære opgaver: Freelancefotografer arbejder typisk med begivenheder lige fra bryllupper til fødselsdagsfester - begivenheder, der sjældent finder sted i den traditionelle arbejdsdag. De bruger også deres færdigheder til at redigere og manipulere disse billeder for at være mere tiltalende for deres kunder. Freelancefotografer arbejder for sig selv og finder deres egne kunder.

8. Lastbilchauffør

National gennemsnitsløn: $60.946 om året

Primære opgaver: Lastbilchauffører tjener deres levebrød ved at transportere varer i lastbiler. De kan fokusere på leveringer inden for eller tæt på den by, de bor i, eller gennemføre lange køreture på tværs af flere stater. Lastbilchauffører arbejder ofte timer, der ikke matcher en 9-til-5 tidsplan, fordi de skal være på farten for at fuldføre deres leverancer. Det kan give mere mening at køre hele natten eller tidligt om morgenen, når der ofte er mindre trafik på vejen.

Relateret: Lær om at være lastbilchauffør

9. IT-konsulent

National gennemsnitsløn: $78.594 om året

Primære opgaver: IT-konsulenter hjælper virksomheder med at forbedre deres IT-drift ved at analysere deres teknologiske infrastruktur og foreslå måder at reducere omkostningerne og forbedre ydeevnen på. It-konsulenter arbejder typisk med teknologivirksomheder, men store organisationer i ikke-teknologiske industrier kan også bruge deres tjenester. Konsulentens præcise arbejde varierer afhængigt af virksomheden. De kan blive hyret til at teste en virksomheds nuværende it-setup for mangler eller til at rådgive en virksomhed om den bedste måde at lancere et teknologiprodukt på. Fordi konsulenter ofte arbejder for sig selv, har de typisk en vis kontrol over deres arbejdsplan.

10. Ejendomsmægler

National gennemsnitsløn: $84.804 om året

Primære opgaver: Ejendomsmæglere hjælper folk med at købe, sælge og leje ejendomme. Dette job har normalt fleksible arbejdstider, fordi dets daglige opgaver kan ændre sig. En dag kan en ejendomsmægler tage en kunde med for at se et hus, der er til salg. En anden dag kan en ejendomsmægler maile eller ringe til folk, der har udtrykt interesse for at købe eller sælge et hus. Agenter arbejder ofte for sig selv, men de kan også arbejde som virksomhedens ansatte.

**Relateret: Lær om at være ejendomsmægler

Fordele ved alternative job

At have et alternativt job kan have mange fordele, herunder:

  • Fleksibel tidsplan: Du kan muligvis vælge dine arbejdstider, eller du kan finde en stilling, der ikke har en fast tidsplan.
  • Freelance-muligheder: Du kan muligvis arbejde for dig selv, hvis du arbejder i en branche som indholdsskabelse eller fast ejendom.
  • Potentiale for flere job: Hvis du finder kompatible stillinger, kan du muligvis arbejde med flere alternative job på én gang.

En af de største ulemper ved at have et alternativt job, hvor du ikke behøver at arbejde 9-5 timer, er, at du kan finde det svært at tilpasse dig din tidsplan. Hvis du arbejder usædvanlige timer, skal du muligvis sove på tidspunkter, som du ikke er vant til.

En anden potentiel ulempe ved at arbejde på utraditionelle arbejdstider er, at du kan have lange dage. En lastbilchauffør kan for eksempel have brug for at arbejde i 12 timer i træk nogle dage.

Tips til at finde alternative job

Her er et par tips, du kan bruge til at hjælpe dig med at finde et job med alternative åbningstider:

  • Få erfaring i en relevant branche. Find fuldtids- eller deltidsstillinger i en branche, hvor alternative tidsplaner er almindelige, som f.eks. madservice eller fast ejendom. At have erfaring med disse typer roller kan gøre dig mere selektiv med hensyn til rollerne med alternative tidsplaner, som du accepterer.
  • Opret en portfolio. Hvis du er interesseret i en alternativ jobbranche som kreativ kunst, så lav en online portfolio, der viser dit tidligere arbejde. Eller, hvis du leder efter en rolle i andre brancher, som f.eks. administrativt arbejde, så host dit CV online, så potentielle arbejdsgivere kan se det.
  • Overvej freelance. Mange jobalternativer er faktisk freelancemuligheder, så søg efter kontraktstillinger og freelanceroller online. Eller du kan annoncere for dine tjenester på freelance arbejdsfora og websteder.
  • Find en mentor. Træning med en mere erfaren person i din valgte branche kan hjælpe dig med at møde kontakter, der kan ansætte dig i fremtiden. Ejendomsmæglere ansætter for eksempel ofte assistenter.
  • Tag en klasse . Afhængigt af din branche kan du muligvis tage en klasse for at forbedre dine færdigheder eller opnå certificering. For eksempel kan du normalt finde fotokurser i de fleste større byer, eller du kan blive bedt om at få et særligt kørekort for at blive lastbilchauffør.

Janus Busk
Janus Busk De fleste mennesker har brug for at arbejde for deres levebrød, men ikke alle er skåret fra den traditionelle kontortidsplan for arbejdstid, mandag til fredag. Der er faktisk mange alternativer til en traditionel 9-til-5 arbejdsplan for medarbejdere. Hvis du skal tilbage til skolen eller bare har brug for en fleksibel tidsplan for at imødekomme dit privatliv eller familieliv, kan det at have en mere fleksibel tidsplan bare være tingen til at hjælpe dig med at skabe den balance mellem arbejde og privatliv, du har brug for. Nedenfor beskriver vi 10 alternative jobs, hvor du måske ikke skal arbejde strengt 9-til-5 timer.