10 Job I Projektledelse: Brancher Og Lønninger

10 Job I Projektledelse: Brancher Og Lønninger

Projektledelse refererer til handlingen med at føre tilsyn med de vigtigste aspekter af et foretagende og guide det til afslutning. Projektledelsesjob findes i en lang række brancher, da erfarne ledere er nødvendige for at sikre, at projekter opfylder deres mål og milepæle. Hvis du er interesseret i at forfølge et projektledelsesjob, kan det være nyttigt at forstå, hvad hver branches forventninger er til denne rolle. I denne artikel definerer vi, hvad der udgør et job i projektledelse og diskuterer 10 brancher, du kan overveje til en projektlederstilling.

Hvad er et job i projektledelse?

Et job i projektledelse er et erhverv, hvor dine primære ansvarsområder er at planlægge projekter, organisere projektrelaterede aktiviteter og lede teammedlemmer i gennemførelsen af ​​milepæle og andre mål. Et projekt er en midlertidig satsning for at nå specifikke mål. For eksempel i byggebranchen kan et projekt være udvikling af et ejerlejlighedsfællesskab. Interessenterne i projektet forventer opfyldelse af specifikke krav, og formålet med projektledelsen er at sikre, at projektet lever op til forventningerne.

Projektledere udfører en lang række opgaver. Projekter begynder med at definere omfang - en detaljeret oversigt eller forklaring af tid, ressourcer, aktiviteter, leverancer og andre væsentlige aspekter. Blandt andre opgaver sætter projektlederen også budget, udvælger medlemmer til teams, tildeler roller og ansvar og fastsætter deadlines.

Job i projektledelse

Jobs inden for projektledelse findes i en bred vifte af brancher, da arbejdsgivere på tværs af alle sektorer har brug for dygtige ledere, der kan overskue større ventures og guide dem til færdiggørelse til tiden, inden for rammerne og budgettet. Følgende er 10 brancher, du kan overveje for at forfølge en projektledelsesrolle:

Markedsføring

Projektledere i marketingbranchen overvåger normalt kampagner relateret til brand. Disse projekter har normalt til formål at sprede brand awareness, øge brand reach eller etablere en brand identitet. De teammedlemmer, som marketingprojektledere fører tilsyn med, kan omfatte designere, tekstforfattere, specialister på sociale medier og annoncører.

Uddannelse i en industrirelateret disciplin er nyttig til at etablere den nødvendige viden til at styre en effektiv brandkampagne. Markedsføringsprojektlederjob kræver således ofte mindst en bachelorgrad i marketing, business administration eller kommunikation. Den gennemsnitlige løn for projektledere på dette område er $56.727 om året.

Læs mere: Hvad er projektledelse i markedsføring? (Med fordele og værktøjer)

Sundhedspleje

Projektledere i sundhedsvæsenet fører tilsyn med projekter, der hjælper med at forbedre systemer i faciliteter såsom hospitaler, klinikker og medicinske laboratorier. Disse projekter involverer almindeligvis den medicinske forsyningskæde, ansættelsespraksis, facilitetsbudget, anlægskonstruktion eller nødberedskabsprocedurer. For at fuldføre disse ventures er specialiseret viden om behovene i et medicinsk miljø nødvendigt, så en grad i en disciplin som sundhedsledelse, offentlig sundhedsadministration eller sygepleje vil være passende. Sundhedsledere tjener et gennemsnit på $64.350 om året, men lønningerne kan variere tæt på eller over $100.000.

Læs mere: Sundhedsplejeprojektledelse: Definition, færdigheder og tips

Lægemidler

Medicinalindustrien designer, tester og producerer medicin til forskellige sundhedsbehandlinger, og projektledere i denne industri er ansvarlige for at overvåge denne udvikling. Deres ansvar svarer generelt til ansvar i andre brancher, men de kræver uddannelse og træning i biovidenskab og forretningsadministration, hvilket hjælper dem med at kommunikere med de videnskabsmænd, læger, forskere og produktmarketingteams, de arbejder med. Specifikke lønninger for projektledelsesjob på dette felt afhænger sandsynligvis af din arbejdsgiver, men den gennemsnitlige løn for projektledere er generelt $74.946 om året.

Relateret: 6 jobs for Health Care Management MBA Graduates

Finansiere

Finansiel projektledelse refererer til ventures relateret til en virksomheds omsætning. Projektledere inden for dette felt overvåger ofte en organisations investeringer, finansielle rapportering og planlægning, så rollen kræver typisk færdigheder som finansiel analyse, budgettering og forecasting. En bachelorgrad i en erhvervs- eller finansdisciplin er et almindeligt krav for et finansielt projektledelsesjob, som kan tjene dig i gennemsnit $75.894 om året.

Konstruktion

Byggeprojekter involverer planlægning og opførelse af strukturer, herunder bolig-, industri-, kommercielle, medicinske og uddannelsesmæssige faciliteter. En byggeprojektleder hjælper med at etablere design, erhverver og allokerer råmaterialer, sætter den overordnede tidslinje og deadlines for milepæle, overvåger byggeaktiviteter og sikrer, at onsite personale overholder industriens regler. Mange projektledere i byggebranchen har en bachelorgrad inden for en beslægtet disciplin, såsom ingeniør eller bygningsvidenskab, men mange andre arbejder sig i stedet op fra en byggerolle som site manager.

I gennemsnit tjener projektledere i byggebranchen $80.422 om året. Placering er en faktor, der kan påvirke specifikt indtjeningspotentiale. For eksempel rapporterer byggeprojektledere i Alaska og Californien lønninger, der er henholdsvis 17 % og 20 % over gennemsnittet. I modsætning hertil tjener dem i North Dakota 28 % mindre.

Læs mere: Lær om at være byggeprojektleder

Lov

På det juridiske område behandler projektledelse processer vedrørende juridiske ydelser. For eksempel kan en juridisk projektleder overvåge budgettet, timingen og de nødvendige ressourcer til et retssagshold. En baggrund i jura er ikke altid påkrævet for juridisk projektledelse, men det kan være nyttigt for at etablere dine legitimationsoplysninger som en person, der forstår lovens behov og procedurer. Certificering såsom Project Management Professional, der tilbydes af Project Management Institute, kan yderligere forbedre dit kandidatur og øge din løn, hvilket er et gennemsnit på $86.866 om året på dette felt.

Softwareudvikling

Softwareudvikling er den industri, der designer, bygger og skaber computerapplikationer. Fagfolk inden for dette felt udfører aktiviteterne i softwareudviklingens livscyklus, eller SDLC, for at introducere et produkt, der opfylder computerbehovene hos en klient eller klasse af brugere. Som projektleder for softwareudvikling bør du være i stand til at skabe forbindelse mellem interessenter og teammedlemmer for at kommunikere brugerbehov og gennemføre projekter, der opfylder specifikke krav.

For at forfølge et projektlederjob inden for softwareudvikling skal du som minimum have en bachelorgrad inden for en beslægtet disciplin, såsom softwareudvikling, informationsteknologi eller datalogi. Du bør være bekendt med stadierne af SDLC og kan drage fordel af at lære almindelige industriprincipper såsom agile og spiralmetoden. Denne industri har en tendens til at tilbyde høje lønninger til projektledere, som tjener $87.848 om året i gennemsnit.

Læs mere: Sådan bliver du projektleder i software

ingeniørarbejde

Engineering refererer til brugen af ​​videnskabelige principper til at udvikle, designe og bygge produkter, maskiner, strukturer og mere. Som branche spænder ingeniørarbejdet bredt og består af mange grene, hver med et specifikt fokus. Disse omfatter:

 • Mekanisk
 • Civil
 • Industriel
 • Luftfart
 • Kemisk
 • Elektrisk
 • Biomedicinsk
 • Materialer
 • Atomisk
 • Landbrugs
 • Marine

For at forstå behovene for et ingeniørprojekt bør projektlederen være vidende om de principper, der informerer hver gren og besidde mange af de færdigheder, der forventes af ingeniører, såsom kreativitet og matematikkompetence. En bachelorgrad i en ingeniørdisciplin er et sandsynligt krav til ingeniørprojektledelsesjob, og mange arbejdsgivere kan også kræve en kandidatgrad. Disse uddannelseskvalifikationer kan føre til en lukrativ karriere, da ingeniørprojektledere tjener et gennemsnit på $94.145 om året.

Læs mere: Hvad er en ingeniørprojektleder? (Med færdighedsliste)

Informationsteknologi

Informationsteknologi eller IT refererer til brugen af ​​computere til at lagre, organisere og få adgang til data. IT omfatter som branche producenter af software, hardware og halvledere samt internetudbydere. Projekter på dette område vedrører ofte oprettelse af softwareapplikationer, teknologiske opgraderinger, computer- og netværksinfrastrukturer, installation af udstyr eller cybersikkerhed. Sådanne satsninger kræver, at projektlederen besidder både teknisk og forretningsmæssig viden, hvilket giver mulighed for en forståelse af planlægning og gennemførlighed.

En kombination af uddannelse, erfaring og certificering er afgørende for at få succes som IT-projektleder. En bachelorgrad i en computer- eller teknologirelateret disciplin er minimumskravet, og certificeringer i projektledelse eller cybersikkerhed kan forbedre din kandidatur til jobbet. Projektledelsesroller inden for IT er generelt højtlønnede stillinger, der i gennemsnit tjener $94.608 om året.

Læs mere: Lær om at være IT-projektleder

Rådgivning

En konsulentprojektleder, også kendt som en projektkonsulent, er en udlejet professionel, som bureauer henter ind for at identificere områder, der skal forbedres, og give handlingsorienteret indsigt for at hjælpe andre ledere med at administrere. Rådgivende projektledere er normalt meget erfarne i projektledelse, og de udvider deres viden med hvert bureau, de arbejder med. For at forfølge en konsulentstilling inden for projektledelse tilrådes en avanceret grad såsom en MBA i projektledelse samt en Project Management Professional-certificering. Med disse legitimationsoplysninger kan du tjene et gennemsnit på $104.347 om året.

Læs mere: Rådgivende projektledere: Hvad de gør, og hvordan man bliver

Vidar Jørgensen
Vidar Jørgensen Projektledelse refererer til handlingen med at føre tilsyn med de vigtigste aspekter af et foretagende og guide det til afslutning. Projektledelsesjob findes i en lang række brancher, da erfarne ledere er nødvendige for at sikre, at projekter opfylder deres mål og milepæle. Hvis du er interesseret i at forfølge et projektledelsesjob, kan det være nyttigt at forstå, hvad hver branches forventninger er til denne rolle. I denne artikel definerer vi, hvad der udgør et job i projektledelse og diskuterer 10 brancher, du kan overveje til en projektlederstilling.