10 Job I Populær Historie

10 Job I Populær Historie

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


Mens mange professionelle bachelorgrader fører til job, der er direkte relateret til deres hovedfag, såsom ingeniør, kan historiestuderende ofte vælge mellem mange forskellige job i en lang række brancher. Uanset om du vil researche, skrive, uddanne eller konsultere, har du mange forskellige muligheder. Opdag, hvad du skal gøre med en historiefag, og træk inspiration fra denne liste over karrierer.

10 historieuddannelsesjob

1. Parkvagt

National gennemsnitsløn: $14,33 i timen

Park rangers er kyndige naturforskere og udendørs guider, der ofte har baggrund i historien. Hvis du søger karrierer med en historieuddannelse, der giver dig mulighed for at arbejde på historiske steder ved at dele information med lånere, kan det være et godt valg for dig at blive parkbetjent. Som parkbetjent kan du overvåge besøgscentret for et historisk sted, lede guidede ture gennem en historisk bygning eller kompleks eller forberede materialer, som besøgende kan forbruge.

Da amts-, stats- og nationalparker er vært for mange af de tilgængelige stillinger på dette felt, har parkvagter adgang til nogle af de bedste job i historiestudier i statslige omgivelser. Hvis du hellere vil arbejde for en privat eller offentlig organisation, kan du også finde udvalgte parkbetjentjobs hos historiske non-profitorganisationer.

2. Museumsarkivar

National gennemsnitsløn: $52.389 om året

Museer specialiserer sig i at vise og fortolke historiske artefakter. Når du arbejder på et museum, får du praktisk erfaring med kunst, artefakter og historiske dokumenter, uanset hvilken rolle du beslutter dig for at forfølge. Museumsarkivarer vurderer og forsker også i artefakter, og de tager ofte også ansvar for opbevaring og forberedelse.

Arkivarer udmærker sig ved organisering og bruger databaser og klassifikationssystemer til at spore vigtige objekter og optegnelser. Museumskuratorer anskaffer genstande og bygger samlinger af artefakter eller kunstværker til deres institutioner. De designer udstillinger for offentligheden eller udvalgte grupper at se, og de kan også researche eller skrive om historiske emner.

3. Bibliotekar

National gennemsnitsløn: $56.275 om året

Med din historieuddannelse har du sandsynligvis udviklet evner til at finde information og analysere kilder. Bibliotekarer bruger disse færdigheder til at hjælpe lånere med at finde indhold, ressourcer, researchbøger og andre publikationer samt besvare kundespørgsmål. Du kan også bygge databaser for lånere og institutioner eller kuratere samlinger baseret på bestemte emner. Bibliotekarer tilbyder også nogle gange uddannelsesprogrammer eller lærer lånere at bruge værktøjer og ressourcer.

Hvis du forfølger en karriere som bibliotekar, kan du arbejde for en skole eller et universitet, en højt specialiseret institution eller en offentlig organisation. Afhængigt af deres specialeområder og de typer historiefag, de anvender, kan biblioteker ansætte til historiejob på begynderniveau eller til avancerede stillinger, der kræver en kandidatgrad i biblioteksvidenskab. Bibliotekarer, der nemt kan tilpasse sig den nyeste teknologi, er mere konkurrencedygtige kandidater, efterhånden som forskningen skifter mod den digitale sfære.

4. Forfatter eller redaktør

National gennemsnitsløn: $56.366 om året

Når du forfatter forskningsartikler og historiske essays til din grad, vil du opbygge færdigheder i at udføre forskning, kommunikere fakta og dele historisk information på en engagerende måde. Job i skrivning og redigering kunne være et godt egnet til at bruge din historieviden og skrivefærdigheder.

Du kan blive en faglitterær forfatter, der har specialiseret sig i udvalgte historiske personer, begivenheder eller steder, eller en romanforfatter, der bruger fortiden som inspiration til fiktive historier. Du kan også varetage taleskrivning for politikere og andre ledere eller forfølge indholdsskrivning til magasiner og digitale publikationer. Hvis du udmærker dig ved at konceptualisere historier og perfektionere det indhold, som andre har skrevet på dette felt, kan det også være en mulighed at søge en karriere som redaktør.

5. Virksomhedskonsulent

National gennemsnitsløn: $70.134 om året

Virksomhedskonsulenter med speciale i historie rådgiver almindeligvis museer, institutioner eller historiske steder. I denne type rolle vil du fungere som ekspert i et specifikt emne, såsom arkiver og bevaring, eller en bestemt tidsperiode, såsom den forhistoriske æra eller borgerkrigen.

Som konsulent vil du indgå kontrakt med dine ydelser på projektbasis og arbejde for forskellige organisationer i uger, måneder eller år ad gangen. Da konsulenter udlåner deres ekspertise og påtager sig lederroller, har de et højt indtjeningspotentiale. Fordi mange organisationer har finansiering, der er for begrænset til fuldtidsansættelser, men tilstrækkelig til projektbaserede entreprenører, kan historiske konsulenter finde betydelig jobvækst i de næste par år.

6. Advokat

National gennemsnitsløn: $73.352 om året

Paralegals og juridiske assistenter yder støtte til advokater og advokatkontorer. I denne rolle kan din historieuddannelse hjælpe dig med at udmærke dig i juridisk forskning, indsamle og analysere beviser og udarbejde juridiske dokumenter. Du kan også indgive briefer og anke eller gennemgå retsudskrifter. Da de fleste fagfolk på dette niveau har en bachelorgrad, kan det at arbejde som advokatfuldmægtig være et fantastisk job på begynderniveau for store historiefag.

Som advokat skal du fortolke love og regler og undersøge og analysere juridiske præcedenser. Du kan også rådgive klienter, repræsentere dem i retten og argumentere på deres vegne. Uanset om du arbejder som forsvarsadvokat, anklager eller juridisk rådgiver, har du brug for en avanceret grad for at supplere din Bachelor of Arts i Historie. Du skal også have en JD-grad fra en akkrediteret juraskole, som typisk tager omkring tre års uddannelse på kandidatniveau.

7. Forsker

National gennemsnitsløn: $73.587 om året

Professionelle forskere og markedsanalytikere er to af de mest populære entry-level jobs for store historiefag.

Som forskningsassistent vil du arbejde med et team for at afdække information og indsamle data om specifikke emner. Du vil bruge dine analytiske og kritiske tænkningsevner til at foretage observationer og drage konklusioner. I denne rolle kan du arbejde i en bred vifte af brancher og finde beskæftigelse i den offentlige, private og offentlige sektor.

Markedsanalytikere overvåger tendenser og udviklinger på et specifikt marked og fungerer som eksperter på bestemte målmarkeder og konkurrenter. Du vil indsamle data, analysere information og omsætte tal og tendenser til rapporter. At have en baggrund i historie kan være en væsentlig fordel for markedsanalytikere og forskere, da dine lærte færdigheder kan hjælpe dig med at fortolke data og finde mønstre, der peger på fremtidige tendenser.

8. Historiker

National gennemsnitsløn: $74.158 om året

I dette erhverv vil du fortsætte med at opbygge og mestre mange af de færdigheder, du lærte, mens du arbejdede hen imod din historieuddannelse, fra at forske og analysere til at skrive og præsentere om historiske emner af interesse.

Professionelle historikere studerer information fra tekster og artefakter, binder historiske udviklinger sammen, rådgiver om konserveringsmetoder og udarbejder rapporter eller bøger om udvalgte emner. Historikere kan arbejde for private virksomheder, offentlige agenturer, nonprofitorganisationer eller individuelle arbejdsgivere. Mange historikere rejser meget for deres job, ofte hvis de skal analysere originale dokumenter eller artefakter.

Mens historikere ofte arbejder bag kulisserne, bygger mange offentlige personligheder. For eksempel kan historikere udgive bøger, tilbyde oplæg og undervisning eller tilbyde vejledning til faggrupper. Professionelle historikere specialiserer sig typisk i bestemte tidsperioder, geografiske områder eller historiske emner, og tjener som eksperter i disse nicher.

9. Reporter eller journalist

National gennemsnitsløn: $37,66 i timen

Mens mange historikere skriver skønlitteratur eller faglitteratur, kan en historieuddannelse også forberede dig til en karriere som reporter eller journalist. Med en grad i historie vil du have en stærk forståelse af baggrunden for de problemstillinger, du dækker, hvilket giver dig mulighed for at udføre undersøgelser af høj kvalitet.

Selvom aviser kan opleve et fald i oplag og medarbejderantal, kan journalister stadig forfølge spændende karrierer i nyhedsbranchen. Journalister skaber ofte undersøgende indhold til online- og trykte aviser, mens multimediejournalister ofte producerer videobaserede historier til nyhedsmedier.

Uanset om du ønsker at forfølge fuldtids- eller freelancejob, kan du opsøge en stilling som reporter, korrespondent eller journalist. De fleste fagfolk inden for dette felt har en bachelorgrad og relevant erfaring med skrivning, rapportering og multimedier.

10. Historieprofessor

National gennemsnitsløn: $76.135 om året

Hvis du har stærke lederevner og nyder at forklare historiebegreber for andre, kan undervisning være et godt karrierevalg for dig. Historielærere arbejder på alle niveauer i uddannelsessystemet, så du kan arbejde som gymnasielærer på en offentlig eller privat skole eller som historieprofessor på et statsligt eller privat universitet.

Historielærere på gymnasiet planlægger typisk lektioner, hjælper elever med opgaver og administrerer prøver og opgaver for at vurdere elevernes fremskridt. Historielærere på dette niveau kan arbejde med elever i store klasser eller små grupper. De kan også tage ansvar for at arbejde med individuelle elever og kommunikere med forældre.

Universitetsprofessorer holder generelt forelæsninger og mødes med universitetsstuderende i små grupper. De kan også tage ansvar for at rådgive eleverne om akademiske fremskridt og mål. I modsætning til gymnasielærere forfølger universitetsprofessorer ofte historierelateret forskning og udgiver deres arbejde ud over deres undervisningsopgaver. Mens gymnasielærere generelt har brug for en bachelorgrad, har professorer typisk brug for en kandidatgrad eller en ph.d.

Vil du vide mere om de job, du kan få med en historieuddannelse? Udforsk historieuddannelsesjob efter branche for at finde den karrierevej, der passer til dine unikke færdigheder og interesser.

Nicolaj Nicolaisen
Nicolaj Nicolaisen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach