10 Job, Du Kan Få Med En Uddannelse I Lingvistik

10 Job, Du Kan Få Med En Uddannelse I Lingvistik

Lingvistik er studiet af sprog og hvordan det bruges. Mange karrierer inden for lingvistik byder på spændende muligheder for at lære om forskellige mønstre og begreber i sprog, der påvirker deres anvendelser rundt om i verden. Du kan trives i et sprogligt job, hvis du har en interesse for sprog og ønsker at engagere dig i de videnskabelige aspekter af sprog. I denne artikel udforsker vi 10 job, du kan kvalificere dig til med en grad i lingvistik.

Relateret: Sådan angiver du sprogniveauer på dit CV

Hvad er en lingvistikuddannelse?

Lingvistik er studiet af sprog og de tekniske aspekter af, hvordan de bruges på forskellige måder på tværs af samfund. Studerende, der hovedfag i lingvistik, opnår typisk en Bachelor of Arts-grad, der træner dem i de grundlæggende og komplicerede begreber, der omgiver sprog. Nogle kurser, som lingvistikstuderende kan tage, omfatter fonetik, morfologi, syntaks og historisk lingvistik. Alle disse kan informere din forståelse af dit eget sprog såvel som hvordan andre sprog forskellige steder fungerer anderledes eller på lignende måder.

10 job, du kan søge med en sproglig uddannelse

Her er 10 job, du kan få med en uddannelse i lingvistik:

1. Sprogforsker

National gennemsnitsløn: $24.657 om året

Primære opgaver: En lingvist er en specialist, der forsker i og vurderer forskellige aspekter af sproget. Lingvister kan specialisere sig i et bestemt sprog og forske i det tilbundsgående, eller de kan specialisere sig i et sprogbegreb, som historie eller syntaks. Mange lingvister arbejder også for virksomheder, der leverer redigeringstjenester til skriftlige dokumenter og kan hjælpe med detaljer som lokalisering, grammatik og sætningsstruktur.

2. Kopier editor

National gennemsnitsløn: $34.506 om året

Primære opgaver: En kopiredaktør er en skrivende professionel, der redigerer kopi og skriftlige dokumenter for nøjagtighed. Kopieringsredaktører kan korrekturlæse tekst til grammatik, korrekt syntaks og sætningsstruktur og kan redigere dokumenter for at forbedre deres klarhed. Mange kopiredaktører arbejder for virksomheder, der producerer store mængder indhold eller markedsføringsmateriale, men de kan også arbejde for skriftlige publikationer, reklamebureauer eller på freelancebasis.

3. Oversætter

National gennemsnitsløn: $46.135 om året

Primære opgaver: En oversætter er en sproglig professionel, der oversætter tekst og kommunikation fra et sprog til et andet. Oversættere er typisk eksperter i mindst to sprog, men mange oversættere har ekspertise i en lang række sprog. En oversætter kan arbejde for et statsligt organ, en offentlig facilitet eller i enhver stilling, der arbejder med folk, der taler flere sprog, for at lette kommunikationen og levere oversættelser til skriftlige dokumenter, mundtlige samtaler og mere.

4. Fremmedsprogslærer

National gennemsnitsløn: $55.256 om året

Primære opgaver: En fremmedsprogslærer er en pædagog, der hjælper elever med at lære et nyt sprog. Fremmedsprogslærere kan arbejde med klasser, der indeholder flere elever eller med individuelle elever på en-til-en-basis. En fremmedsprogslærer kan instruere eleverne i aspekter af et sprog som ordforråd, skriftlig grammatik, sætningsstruktur og udtale, mens de taler, hvilket alle kan bidrage til at mestre et nyt sprog. De fleste fremmedsprogslærere er eksperter i mindst to sprog, deres modersmål og det sprog, de underviser i, men de kan også have ekspertise i flere fremmedsprog.

5. Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $57.995 om året

Primære opgaver: En teknisk skribent er en professionel, der producerer skriftligt indhold til en virksomhed eller organisation om et specifikt emne. Tekniske skribenter kan udføre forskning i nye produkter og udarbejde udkast til skriftligt indhold såsom træningsmanualer, produktspecifikationsdokumenter og instruktioner til forbrugere. Mange tekniske skribenter arbejder også på freelancebasis, hvilket kan tilbyde en fleksibel arbejdsplan og muligheder for at arbejde hjemmefra.

Relateret: Lær om at være en teknisk forfatter

6. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $59.660 om året

Primære opgaver: En tekstforfatter er en forfatter, der skaber indhold til virksomheder og organisationer. Tekstforfattere skriver typisk indhold, der er designet til at tilskynde kunder til at købe en virksomheds produkter eller bruge dens tjenester. Dette kan omfatte indhold på sociale medier, onlineartikler, pressemeddelelser og markedsføringsmateriale. Mange tekstforfattere arbejder for store virksomheder eller virksomheder, der beskæftiger sig med meget markedsføring, men tekstforfattere kan også arbejde for tekstforfatterfirmaer eller på freelancebasis.

Relateret: Lær om at være tekstforfatter

7. Sprogspecialist

National gennemsnitsløn: $60.155 om året

Primære opgaver: En sprogspecialist er en professionel, der oversætter sprog gennem tolkning og transskription. Sprogspecialister kan fortolke verbal kommunikation og oversætte dem fra et sprog til et andet. En sprogspecialist kan også transskribere mundtlig kommunikation til skriftlig tekst, enten på det samme sprog, som den tales på, eller på et andet sprog. Sprogspecialister kan også specialisere sig inden for et specifikt område, såsom medicin, jura eller amerikansk tegnsprog.

8. Professor

National gennemsnitsløn: $64.409 om året

Primære opgaver: En professor er en underviser, der underviser i kurser på et kollegium eller universitet. De kan lave lektionsplaner, holde forelæsninger og opgaver til elever og guide klasser gennem planlagte klasseværelsesaktiviteter. Professorer i lingvistik kan undervise i en bred vifte af klasser, såsom lingvistik, filosofi og tale- og kommunikationsvidenskab. Lingvistikprofessorer kan også undervise i emner som antropologi eller andre samfundsvidenskaber, der udforsker, hvordan forskellige samfund og befolkninger bruger sprog.

9. Talesprogslæge

National gennemsnitsløn: $80.383 om året

Primære opgaver: En talesprogslæge er en fagperson, der behandler mennesker med kommunikationsforstyrrelser, eller som oplever udfordringer ved at tale. Talesprogslæger kan diagnosticere sprogforstyrrelser, lave behandlingsplaner og administrere terapi, der kan hjælpe med at forbedre en persons tale. En talesprogslæge kan også lære patienterne nye teknikker til at opbygge muskler, der kan bidrage til deres evne til at tale klart og synke. De fleste talepatologer arbejder i uddannelses- eller medicinske faciliteter, men de kan også arbejde på kontraktbasis og rejse til individuelle patienter.

Relateret: Lær om at være talepatolog

10. Beregningslingvist

National gennemsnitsløn: $107.917 om året

Primære opgaver: En computerlingvist er en professionel i teknologibranchen, der bruger sprog og computere til at finde løsninger på tekniske udfordringer. Computerlingvister kan arbejde med flere forskellige computerfunktioner, herunder kunstig intelligens, maskinoversættelse og grammatik- og stilkontrol. Mange computerlingvister arbejder i laboratorier, for universiteter eller hos store softwarevirksomheder, der producerer og designer teknologisk udstyr.

Inge-Lise Hedegaard
Inge-Lise Hedegaard Lingvistik er studiet af sprog og hvordan det bruges. Mange karrierer inden for lingvistik byder på spændende muligheder for at lære om forskellige mønstre og begreber i sprog, der påvirker deres anvendelser rundt om i verden. Du kan trives i et sprogligt job, hvis du har en interesse for sprog og ønsker at engagere dig i de videnskabelige aspekter af sprog. I denne artikel udforsker vi 10 job, du kan kvalificere dig til med en grad i lingvistik.