10 Job, Der Kræver Kreative Tænkeevner

10 Job, Der Kræver Kreative Tænkeevner

Kreativ tænkning giver dig mulighed for at finde nye og unikke tilgange til hverdagens udfordringer. Du kan demonstrere dine kreative tænkeevner i dit CV, følgebrev og interview for at vise den unikke værdi, du bringer. Hvis du kan lide at bruge kreativ tænkning, kan du bruge den færdighed i flere positioner.

I denne artikel diskuterer vi, hvad kreativ tænkning er, og udforsker en række forskellige jobs, der kræver det.

Hvad er kreativ tænkning?

Kreativ tænkning er det at se på en situation eller et problem på en ny og anderledes måde. Det kan betyde at komme med en unik løsning på et fælles problem, skabe et nyt system til at udføre en opgave eller finde en uortodoks tilgang til at overkomme en udfordring. Du kan bruge kreativ tænkning til at løse igangværende problemer, løse konflikter eller forbedre processer eller produkter.

Jobs, der bruger kreative tænkeevner

Størstedelen af ​​disse stillinger tilbyder både entry-level såvel som senior roller, hvilket betyder, at du kan få erfaring og opbygge en portefølje af arbejde, før du forfølger en mere ledende stilling i fremtiden. Selvom næsten alle job kræver et vist niveau af kreativ tænkning, har vi udvalgt nogle få eksempler på kreative stillinger på tværs af en række niveauer og brancher. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket.

Her er 10 roller, der kræver kreative tænkeevner på arbejdspladsen.

1. Videospil designer

National gennemsnitsløn:  $12,24 i timen

Primære opgaver: En spildesigner er ansvarlig for at udvikle og designe videospil og har typisk specialiseret sig i design, kunst eller programmering. De kan også være ansvarlige for at skrive kode, styre projekter eller udføre kvalitetskontrol. I mange tilfælde er de ansvarlige for at skabe historielinjer for videospil, hvilket gør en stærk baggrund i kreativ skrivning til en værdifuld færdighed for denne stilling.

Krav:  Disse stillinger kræver ofte en bachelorgrad eller certifikat i spildesign eller kreativ skrivning. Hvis du vil specialisere dig i programmering, skal du muligvis have en bachelorgrad i datalogi, udvikling af videospil, spil- og simulationsprogrammering eller et relateret område. Hvis du er interesseret i at være videospilkunstner, har du muligvis brug for en to- eller fireårig uddannelse i kunst.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Disney-parker, oplevelser og produkter
 • Playstation
 • Survios

2. Grafisk designer

National gennemsnitsløn:  $17,34 i timen

Primære opgaver:  Grafiske designere skaber billeder til websider, sociale medier, annoncer, brochurer, magasiner, logoer, bøger, rapporter og andet marketingmateriale. Grafiske designere arbejder i en række forskellige brancher, herunder annoncering, udgivelse eller internt i virksomheder, der kræver hyppigt designarbejde.

Krav:  Typisk kræver stillinger som grafisk designer en bachelorgrad i kunst, grafisk design eller et beslægtet felt. En portefølje af arbejde er også ofte påkrævet i en ansøgning. Nogle arbejdsgivere kan give afkald på uddannelseskrav, hvis du har tilstrækkelig erfaring.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Gæt, Inc.
 • Epson America, Inc.
 • Ipsy

3. Social media manager

National gennemsnitsløn: $48.311 om året

Primære opgaver:  En social media manager er ansvarlig for at skabe engagerende indhold - tekst, billeder og video - til at poste på sociale medier. Som social media manager kan du arbejde i et reklamebureau, der betjener flere kunder eller i marketingafdelingen for en enkelt virksomhed. 

Kreativ tænkeevne er afgørende, fordi en social media manager ofte har brug for at tænke på nye måder at tiltrække og engagere sig med en målgruppe på. Denne person kan også kombinere kreativ tænkning med dataanalyse, når de måler resultaterne af postet indhold for at tilpasse strategien for sociale medier i overensstemmelse hermed.

Krav: Denne stilling kræver typisk en bachelorgrad i kommunikation, journalistik eller marketing, selvom relevant erfaring kan træde i stedet for en grad i nogle tilfælde. Denne stilling kræver dygtige skrivefærdigheder og forståelse for marketingteknikker. Stærke kandidater bør også have en god forståelse for virale marketingteknikker, online annoncering og søgemaskineoptimering.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Harpe-annoncering + interaktiv
 • Y&R
 • MBO partnere

4. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn:  $50.275 om året

Primære opgaver:  En tekstforfatter skaber engagerende indhold til en række forskellige medier, herunder sociale medier, digitale platforme, tv eller print. Ud over en stærk skrivebaggrund og kommunikationsevner kræver denne rolle opmærksomhed på detaljer, evnen til at balancere flere projekter og kreativ tænkning.

Gennem skriftlig kommunikation skal en tekstforfatter muligvis forbinde sig med læsernes følelser for at overbevise dem om at foretage et køb eller foretage en anden specifik handling. Tekstforfattere kan arbejde inden for reklamebureauer såvel som inden for marketingafdelingerne hos enkelte virksomheder.

Krav: De fleste arbejdsgivere foretrækker at ansætte en tekstforfatter med en bachelorgrad i engelsk, journalistik, kreativ skrivning, reklame eller markedsføring. Arbejdsgivere kræver typisk en portefølje af skriftlige prøver fra forfatteren og ønsker måske at se specifikke oplevelser, såsom at skrive til reklamer, kataloger, taler eller salgsbreve.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Hanna Andersson
 • CLEAResultat
 • Lucid Motors

5. PR-chef

National gennemsnitsløn: $53.693 om året

Primære opgaver:  PR-chefer arbejder generelt inden for PR-bureauer og hjælper kunder med at bevare et positivt offentligt image. Nogle få af deres primære ansvarsområder inkluderer at besvare mediespørgsmål, forberede mediekits og organisere pressekonferencer. Denne rolle kræver stærke skrivefærdigheder, da PR-chefer sandsynligvis vil skrive pressemeddelelser, taler, artikler eller reklamemateriale.

Krav:  PR-chefer skal ofte have en bachelor- eller kandidatgrad i kommunikation, PR eller journalistik. Stærke kandidater bør have specifik træning i offentlige taler, skrivning og markedsføring. Praktikmuligheder i public relations er tilgængelige hos PR-firmaer eller PR-afdelinger i virksomheder. 

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Seattle kunstmuseum
 • Nestlé Nespresso
 • Laureat internationale universiteter

6. Digital marketingmedarbejder

National gennemsnitsløn:  $59.909 om året

Primære opgaver: En digital marketingmedarbejder er ansvarlig for at promovere en virksomhed og dens produkter eller tjenester online. Denne person administrerer marketingkampagner, herunder at skrive online annoncer, oprette budgetter og overvåge og måle kampagnens ydeevne. De er også ansvarlige for at lede efter nye muligheder for at drive onlinetrafik og identificere nye trends. Denne rolle er stærkt afhængig af kreative tænkningsfærdigheder for at udforske nye måder at generere trafik, forbedre kampagnens ydeevne og øge konverteringer for onlinetrafik.

Krav: Denne stilling kræver typisk en bachelorgrad i marketing, internet marketing eller et beslægtet felt. En stærk kandidat bør have en god forståelse for online annonceringsplatforme, søgemaskineoptimering og webanalyse. Stillinger på seniorniveau vil typisk kræve en kandidatgrad i digital marketing eller et lignende område.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • J&L Marketing
 • WebFX
 • Single Throw, Inc.

7. Advokat

National gennemsnitsløn:   $70.216 om året

Primære opgaver: Advokater er ansvarlige for at udarbejde juridiske dokumenter og kan møde i retten på vegne af klienter for strafferetlige eller civile retssager. Advokater kan arbejde selvstændigt, for en stor virksomhed eller et advokatfirma. Mens nogle advokater praktiserer bredt inden for mange områder, har de fleste et specialiseret juraområde. Denne person bruger kreative tænkeevner, når de fortolker loven og juridiske præcedenser og anvender dem på deres klients unikke sag.

Krav: Denne stilling kræver en treårig jurauddannelse, kaldet en Juris Doctor, efter at have afsluttet en bachelorgrad. Hvis du ved, at der er et specialiseret juraområde, du er interesseret i, kan du overveje at færdiggøre din bachelorgrad inden for det område, inden du begynder på jurastudiet. Efter endt jurastudie skal eleverne bestå advokateksamenen for den tilstand, de befinder sig i, før de kan praktisere jura.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Zinda Law Group
 • Genova Burns LLC
 • Lægekontorservice

8. Forsker

National gennemsnitsløn:  $75.640 om året

Primære opgaver:  Selvom de kan være ansat inden for mange faglige områder, såsom biologi, kemi, medicin, antropologi og miljøvidenskab, har forskere ofte professionelle, ikke-fakultetsstillinger på universiteter eller forskningsinstitutter. Forskere udfører eksperimenter, foretager observationer og rapporterer deres resultater i detaljerede papirer. Denne person er stærkt afhængig af kreative tænkeevner, når de brainstormer nye og endda uortodokse ideer til deres eksperimenter og forskning.

Krav: Forskerstillinger kræver typisk en kandidat- eller doktorgrad inden for et specifikt område. Stillinger på gymnasier og universiteter kræver typisk en ph.d., mens en stilling i den offentlige eller private sektor kun kan kræve en kandidatgrad. 

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Æble
 • eBay Inc.
 • New York University

9. User experience designer

National gennemsnitsløn:   $86.299 om året

Primære opgaver: En brugeroplevelsesdesigner (UX) er ansvarlig for at designe software og websteder, der opfylder forbrugerens behov og samtidig forbedre brugeroplevelsen. Denne rolle involverer typisk forskning, test, udvikling af wireframes og samarbejde med et team for at skabe et produkt. UX-designere bruger kreative tænkeevner, når de tænker på nye, muligvis aldrig prøvede før, måder at designe en hjemmeside eller software på for at forbedre brugeroplevelsen.

Krav: En stilling som brugeroplevelsesdesigner kræver en bachelorgrad, selvom den foretrukne grad kan variere afhængigt af den specifikke stilling. Nogle af de mest almindelige grader for denne stilling er psykologi, datalogi, visuelt design og kommunikation.

Kandidaten skal have et kendskab til styresystemer og kodesprog. Kreativitet og opmærksomhed på detaljer er vigtige for at forudse, hvordan en bruger vil interagere med et computerprogram eller en applikation og anvende denne viden til at skabe et design, der er så brugervenligt som muligt.

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Bose
 • Benchmark Education Company
 • IBM

10. Softwarearkitekt

National gennemsnitsløn:   $140.776 om året

Primære opgaver: En softwarearkitekt udvikler og designer software og applikationer. De kan skabe produkter til forbrugere, såsom applikationer eller spil, eller de kan skabe software til specifikke kunder. Nogle softwarearkitekter leder projekter, skaber tidslinjer for nøgleleverancer og leder udviklingsteams. Denne rolle bruger kreative tænkeevner under processen med at designe ny software og applikationer, udvikle nye og unikke løsninger til at løse et problem eller nå slutbrugerens mål gennem teknologi.

Krav: Denne stilling kræver typisk en bachelorgrad, normalt inden for datalogi, softwareteknik, informationssystemer eller matematik. Avancerede eller ledende stillinger kan kræve en kandidatgrad. 

Virksomheder, der ansætter til denne stilling:

 • Riot spil
 • Questar
 • Trisept løsninger

Laust Bentsen
Laust Bentsen Kreativ tænkning giver dig mulighed for at finde nye og unikke tilgange til hverdagens udfordringer. Du kan demonstrere dine kreative tænkeevner i dit CV, følgebrev og interview for at vise den unikke værdi, du bringer. Hvis du kan lide at bruge kreativ tænkning, kan du bruge den færdighed i flere positioner.