10 Grafiske Designkarrierer, Du Kan Forfølge Uden En Grad

10 Grafiske Designkarrierer, Du Kan Forfølge Uden En Grad

Hvis du har kunstneriske færdigheder, kan en karriere inden for grafisk design være noget for dig. Selvom nogle grafiske designere vælger at finpudse deres færdigheder i et formelt miljø ved at opnå en grad i design, er der mange grafiske designroller, der ikke har specifikke uddannelseskrav. Hvis du har evnerne og erfaringen, er der flere karriereveje inden for grafisk design, du kan udforske uden at bruge tid i et klasseværelse. I denne artikel gennemgår vi de forskellige typer grafisk designjob, du kan få uden en uddannelse, og forklarer deres primære opgaver.

Relateret: 11 typer grafisk designjob at udforske

Hvad er grafisk designjob?

Grafisk designjob er stillinger, der involverer at skabe eller justere visuelle elementer for at fremkalde følelser eller kommunikere ideer. Jobs inden for grafisk design kan involvere design af alle former for visuelle materialer, fra bogomslag til logoer. Folk i grafiske designstillinger kan arbejde selvstændigt eller som en del af et team for at udføre større designprojekter. De bruger form, farve, format, tekstur, bevægelse og tekst til at producere et sammenhængende billede, der repræsenterer deres klients mål for projektet.

Relateret: FAQ: Har du brug for en grad for at være grafisk designer

10 grafiske designjob, du kan klare uden en uddannelse

Mens ansættelseskravene til arbejdsgivere varierer, er her nogle af de almindelige grafiske designstillinger, du kan få gennem praksis, selvundervisning og on-the-job træning i stedet for en formel uddannelse:

1. Sætter

National gennemsnitsløn: $29.050 om året

Primære opgaver: En opsætter er en forlagsprofessionel med ansvar for det grafiske design af tekst til publikationer. De kan bruge fysiske træ- eller metalblokke til at arrangere bogstaver eller bruge typografisoftware til at konfigurere den passende afstand, størrelse og udseende af tekst på en side. Sættere skaber tilpassede visuelle funktioner til tekstelementer som bogtitler og annoncer. De gennemgår også, hvordan tekst vises på en side for at maksimere læsbarheden og forbedre den visuelle appel af et offentliggjort layout i et magasin, en bog, et tryk eller en webside.

2. Skiltemager

National gennemsnitsløn: $41.347 om året

Primære opgaver: Skiltemagere designer skilte til kunder ud fra deres ønsker om farver, materialer og designelementer. De mødes med kunder for at lære om deres projekt, tilbud på produktpriser, bestille materialer og forberede dem til fremstilling. Skiltemagere kan håndskære eller male design, bogstaver og mønstre til skilte. De kan også bruge computergrafiksoftware og industrielle maskiner eller printere til at masseproducere skilte eller skilteelementer.

3. Video editor

National gennemsnitsløn: $43.707 om året

Primære opgaver: Videoredigerere justerer videoklip og tilføjer post-produktionsdesignelementer til videooptagelser for at forbedre billederne. De trimmer klip, tilføjer visuelle effekter, fjerner visuelle ufuldkommenheder, synkroniserer optagelserne til musik, overlejrer grafik og tilføjer animationer til eksisterende videoklip. Videoredigerere er ansvarlige for at opnå en specifik æstetisk appel til videoen ved hjælp af grafiske elementer, videoklipovergange og andre produktionseffekter. De kan arbejde på film, shows, musikvideoer, reklamer og andre typer medier.

4. Webdesigner

National gennemsnitsløn: $47.563 om året

Primære opgaver: En webdesigner er ansvarlig for at designe en hjemmesides visuelle elementer. De bruger en kombination af grafisk designsoftware og kode til at få billeder til at vises på en computerskærm på en bestemt måde. Webdesignere kan tegne logoer og overskrifter, vælge baggrundsbilleder, vælge farvepaletter, bestemme den bedste mellemrum til tekst, redigere webstedsindhold og skrive kode for at opretholde den visuelle appel af et websted på både computerbrowser og mobilplatforme.

Relateret: Lær om at være webdesigner

5. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $49.777 om året

Primære opgaver: Grafiske designere skaber alle former for visuelle materialer, herunder logoer, skilte, magasinlayout, annoncer, grafer, rapportskabeloner og annoncer. De kan specialisere sig i en bestemt type grafisk design eller levere generelle grafiske designtjenester til en klient. De bruger traditionelle kunstformer som blyant, pen og maling sammen med digital grafisk designsoftware til at skabe designfiler, som kunder kan udskrive eller uploade til deres hjemmeside. Grafiske designere bestemmer den bedste placering af billeder og tekst på en side og tilføjer pladsholdere, så kunderne kan tilføje deres eget indhold til skabelonbilleder.

Relateret: Lær om at være grafisk designer

6. Illustrator

National gennemsnitsløn: $52.349 om året

Primære opgaver: Illustratører producerer tegnede billeder til at ledsage skrevet tekst. De designer billeder, der tilføjer kontekst til bøger, tekniske manualer, artikler og andre skrifter, der skal forbedres fra et visuelt hjælpemiddel. Illustratorer kan bruge enhver form for kunstnerisk medie til at producere deres tegninger eller malerier, afhængigt af den stil, deres klient ønsker. Nogle illustratorer skaber billeder til deres eget forfatterskab, mens andre samarbejder med forfattere om fælles projekter.

7. Visuel designer

National gennemsnitsløn: $61.585 om året

Primære opgaver: Visuelle designere er grafiske designere, der fokuserer på at bruge billeder til at skabe en sammenhængende identitet eller brandimage. De bestemmer, hvilke farver, former og designelementer bedst repræsenterer en virksomheds brandidentitet og fortæller en overbevisende historie om dens produkter og tjenester. Visuelle designere arbejder på at levere sammenhængende grafiske designretningslinjer for alle en virksomheds leverancer, herunder hjemmesidematerialer, produktdesign, logoer og merchandise.

8. Freelance designer

National gennemsnitsløn: $63.310 om året

Primære opgaver: Freelance grafiske designere er selvstændige personer, der arbejder med kunder for at gennemføre grafiske designkontrakter. De administrerer deres egen hjemmeside og portefølje, etablerer servicepriser, når ud til kundeemner om potentielle job, sætter realistiske tidslinjer for projekter og kommunikerer med kunder gennem hele designprocessen. Freelance designere sender skitser til kunder og beder om feedback for at foretage justeringer, og opdaterer derefter deres designs for at inkorporere forslag.

9. Videospil designer

National gennemsnitsløn: $70.686 om året

Primære opgaver: Videospildesignere udvikler elementer af videospil, herunder figurer, rekvisitter, miljøer og spilmekanik. Nogle videospildesignere fokuserer udelukkende på det visuelle udseende af karakterer, videospilsniveauer og specialeffekter, mens andre også arbejder på spillets kode. Videospildesignere overvejer spillets tema og plot for at udvikle interessante visuelle elementer og innovative designs for at engagere spilleren.

10. Fotoretoucher

National gennemsnitsløn: $71.477 om året

Primære opgaver: En fotoretoucher er en person, der redigerer, manipulerer og forbedrer fotografier for at forbedre og ændre deres udseende. De bruger design- og billedredigeringssoftware til at foretage justeringer af, hvordan motiver ser ud på fotografier. Fotoretouchere ændrer farve, lysstyrke og opløsning af billeder for at forbedre deres udseende. De kan også tilføje grafiske designelementer til fotografierne eller inkorporere dem i kunstværker og collage-layouts.

Gregers Graversen
Gregers Graversen Hvis du har kunstneriske færdigheder, kan en karriere inden for grafisk design være noget for dig. Selvom nogle grafiske designere vælger at finpudse deres færdigheder i et formelt miljø ved at opnå en grad i design, er der mange grafiske designroller, der ikke har specifikke uddannelseskrav. Hvis du har evnerne og erfaringen, er der flere karriereveje inden for grafisk design, du kan udforske uden at bruge tid i et klasseværelse. I denne artikel gennemgår vi de forskellige typer grafisk designjob, du kan få uden en uddannelse, og forklarer deres primære opgaver.