10 Færdigheder, Der Er Nødvendige For At Blive Hjemmehjælper

10 Færdigheder, Der Er Nødvendige For At Blive Hjemmehjælper

Hjemmehjælpere er uvurderlige medlemmer af sundhedsvæsenet og giver syge eller tilskadekomne mulighed for at blive hjemme, mens de modtager pleje og behandling. Disse fagfolk yder en række tjenester og udfører adskillige opgaver, herunder at hjælpe patienter med hygiejnerutiner og administrere medicin. Hjemmehjælpere har brug for flere færdigheder for at få succes i deres stillinger, herunder kommunikationsevner, empati og fleksibilitet.

I denne artikel vil vi undersøge, hvad en hjemmehjælper er, de bedste færdigheder, der er nødvendige for at blive en hjemmehjælper, og hvordan man finder uddannelse til at forfølge denne sundhedskarriere.

Hvad er en hjemmehjælper?

En hjemmehjælper er en sundhedsperson, der yder sundhedsrelateret assistance til patienter i deres eget hjem. De arbejder med patienter, der har aldersrelaterede problemer, sygdomme, skader og handicap, som ikke kan tage sig helt af sig selv, men som ikke ønsker at bo på et behandlingssted.

Hjemmehjælpere tilbyder grundlæggende hjælp og tjenester til patienter, der kan omfatte:

 • Administration af medicin
 • Kontrol af vitale tegn såsom åndedrætsfrekvens og puls
 • Hjælpe med hygiejnerelaterede aktiviteter
 • Hjælper patienter med at klæde sig på og af
 • Tager kunder til lægebesøg
 • Udførelse af let husholdning
 • Overholdelse af en personlig plejeplan for hver patient
 • Fører optegnelser over hvert besøg

Relateret: Sådan bliver du hjemmehjælper

10 færdigheder, der er nødvendige for at blive hjemmehjælper

Følgende er de vigtigste færdigheder, der kræves af hjemmehjælpere:

Empati

Empati refererer til en persons evne til at føle medfølelse med en anden person, selvom de to mennesker er meget forskellige. Hjemmehjælpere arbejder med personer, der ofte er i dårligt fysisk helbred og ikke kan udføre grundlæggende opgaver på egen hånd. For at være effektive i deres positioner og skabe ægte forbindelser med deres patienter, skal hjemmehjælpere have stærke empatifærdigheder. Måder, som en hjemmehjælper kan vise empati over for deres klienter, omfatter ved:

 • Skabe et forhold til kunden
 • Øvelse af aktiv lytning, når klienten taler
 • Respekt for patientens bekymringer
 • At tilbyde kammeratskab på en passende måde

Kommunikationsegenskaber

Sundhedshjælpere i hjemmet kommunikerer regelmæssigt med forskellige individer, herunder deres patienter, deres patienters familie, medicinske teams og andet personale i hjemmet. De skal være i stand til at kommunikere på en effektiv måde for at sikre, at alle har den samme forståelse af en bestemt situation eller et bestemt emne. Gode ​​kommunikationsevner for hjemmehjælpere at besidde omfatter skriftlig kommunikation, mundtlig kommunikation, nonverbal kommunikation og lyttefærdigheder.

Detaljeorienteret

Der er flere bevægelige dele involveret, når det kommer til at være en hjemmehjælper. Disse fagfolk skal med succes administrere medicin, lægeaftaler og andre vigtige detaljer om en patients dag. Derudover er observation et must i denne karriere og kan hjælpe hjemmehjælperen med at bemærke ændringer i en patientadfærd, der kan betyde noget mere alvorligt.

Interpersonelle færdigheder

Hjemmehjælpere skal have stærke interpersonelle færdigheder, da meget af det arbejde, de udfører, udføres, mens de interagerer med andre. Fra at arbejde en-til-en med en patient til at være en del af en patients medicinske team, har disse fagfolk brug for at vide, hvordan de korrekt kommunikerer og interagerer med andre individer på en varm, men professionel måde.

Relateret: Interpersonelle færdigheder: Definitioner og eksempler

Fysisk udholdenhed

Hjemmehjælpere bruger meget af deres tid på deres fødder og udfører opgaver som at løfte patienter fra sengen til en kørestol og bære genstande til en patient. Disse fagfolk skal have god fysisk udholdenhed og have kapacitet til at løfte og flytte tunge genstande og personer. De skal også være i stand til at holde sig på fødderne i lange perioder.

Tidsstyringsevner

Tidsstyringsevner er en af ​​de vigtigste færdigheder, der kræves af hjemmehjælpere. Disse sundhedsprofessionelle skal holde styr på deres patienters behov og sikre, at hver patient bliver taget hånd om rettidigt og effektivt. For eksempel kan en patient have en lægetid, de skal være på et bestemt tidspunkt, eller en patient skal muligvis tage en medicin på et bestemt tidspunkt af dagen. Det er vigtigt at holde styr på disse oplysninger og bruge tiden fornuftigt, når du arbejder som hjemmehjælper.

Relateret: 5 vigtige tips til at forbedre dine tidsstyringsevner

Tilpasningsevne

Hjemmehjælpere skal være i stand til at tilpasse sig forskellige situationer og patienternes humør. For eksempel kan en patient være meget syg en dag, og hjemmehjælperen bliver nødt til at justere deres almindelige daglige planer for at imødekomme patientens aktuelle behov. At holde et åbent sind og være villig til at skifte opgaver eller flytte rundt på ansvar er ofte afgørende for hjemmehjælpere.

Medicinske færdigheder og viden

Mens kravet om at blive sundhedshjælper i hjemmet typisk er et gymnasieeksamen og on-the-job træning, har disse fagfolk stadig brug for at kende nogle grundlæggende medicinske viden og færdigheder for at kunne tage sig af deres patienter. Eksempler på medicinsk viden og færdigheder, der kræves af hjemmehjælpere i de fleste situationer, omfatter:

 • CPR-certificering
 • Førstehjælpscertificering
 • Grundlæggende lægehjælp
 • Hvordan man skifter forbindinger
 • Home Health Aide (HHA) certificering
 • Hvordan man tager vitale tegn som åndedræt og puls

Tålmodighed

Hjemmehjælpere skal nogle gange håndtere scenarier, der er udfordrende og endda ubehagelige. Dette gælder især, når man arbejder med patienter, der har mere alvorlige lidelser som fx demens. Ulejligheder opstår ofte på en almindelig dag som hjemmehjælper, og opretholdelse af tålmodighed og en følelse af ro kan hjælpe både hjælperen og patienten med at komme igennem situationen.

Fleksibilitet

Hjemmehjælpere skal være fleksible i den pleje, de tilbyder. Selvom levering af sundhedsrelaterede tjenester bestemt er en fast del af en hjemmehjælps opgaver, har patienter ofte også brug for ikke-medicinsk assistance. For eksempel er det almindelige opgaver, som sundhedsassistenter i hjemmet udfører, at vaske tøj og handle ind for patienter. At være fleksibel, når det kommer til jobopgaver, er vigtig for, at hjemmehjælpere kan få succes i deres stillinger.

Relateret: Sådan er du fleksibel på arbejdet (med tips og eksempler)

Sådan finder du uddannelse til hjemmehjælpere

Følg disse trin for at finde uddannelse til at blive sundhedsassistent i hjemmet:

 1. Udfør en søgning på nettet, eller kig i din lokale telefonbog for hjemmeplejebureauer.
 2. Kontakt hvert bureau og forhør dig om deres træningsprogrammer for hjemmesundhedshjælper (HHA). Mange bureauer tilbyder gratis eller billig træning, så hvis dette er vigtigt for dig, så husk at spørge om prisen på uddannelsesprogrammet.
 3. Sørg for at afklare, om du forventes at arbejde for den hjemmehjælper, du får uddannelse hos. Hvis det er tilfældet, skal du sikre dig, at det er det, du vil gøre. Hvis ikke, så overvej at finde et andet bureau at modtage træning fra.
 4. Sørg for, at det program, du vælger, er statsgodkendt, så du kan arbejde for bureauer, der er finansieret af Medicare eller Medicaid.
 5. Tilmeld dig programmet og begynd at arbejde hen imod dets afslutning.

Claus Hald
Claus Hald Hjemmehjælpere er uvurderlige medlemmer af sundhedsvæsenet og giver syge eller tilskadekomne mulighed for at blive hjemme, mens de modtager pleje og behandling. Disse fagfolk yder en række tjenester og udfører adskillige opgaver, herunder at hjælpe patienter med hygiejnerutiner og administrere medicin. Hjemmehjælpere har brug for flere færdigheder for at få succes i deres stillinger, herunder kommunikationsevner, empati og fleksibilitet.