10 Biblioteksvidenskabelige Karrierer

10 Biblioteksvidenskabelige Karrierer

Hvis du er interesseret i en biblioteksvidenskabsgrad, har du mange karrieremuligheder at overveje. At kende de job, du kan forfølge inden for dette felt, kan hjælpe dig med at indsnævre din jobsøgning betydeligt. I denne artikel forklarer vi, hvad biblioteksvidenskab er, giver dig en liste over karrierer inden for biblioteksvidenskab og giver dig tips til at hjælpe med din jobsøgning i biblioteksvidenskab.

Relateret: Bibliotekarjobkrav for en succesfuld karriere

Hvad er biblioteksvidenskab?

Biblioteksvidenskab er et disciplinært område, der underviser i håndtering af bøger og information, hovedsageligt gennem indsamling, bevaring og organisering af biblioteksmaterialer. Det biblioteksvidenskabelige felt tilbyder et mangfoldigt arbejdsmiljø i forskellige typer biblioteker.

Hvis du er interesseret i at blive professionel bibliotekar, har du typisk brug for en Master of Library Science eller Master of Library and Information Science. Nogle emner, du måske dækker i dine biblioteksvidenskabelige studier, omfatter bogbevaring, børnelitteratur, forskningsmetodologi, arkivforvaltning og digital bevaring.

Husk dog, at de områder, du studerer, afhænger af dit speciale, og hvor du vil arbejde. For eksempel, mens du måske læser biblioteksvidenskab, kan du ende med at arbejde i en folkeskole, på et specialbibliotek eller på et offentligt bibliotek. Mens du måske kun har brug for generelle færdigheder, når du arbejder på et folkebibliotek, kan du have brug for specialiserede færdigheder og viden, når du administrerer en særlig samling.

Relateret: Guide til, hvordan man bliver bibliotekar

Biblioteksvidenskabelige karrierer

Arbejdsstyrken giver dig mulighed for at bruge din biblioteksvidenskabelige viden i forskellige kapaciteter. Uanset om du vil arbejde inden for et specialiseret område inden for biblioteksvidenskab eller have en mere generel tilgang til din karriere, er du garanteret at finde det rigtige job, der passer til dine interesser. Her er nogle karrierer, du kan forfølge med en biblioteksvidenskabelig grad, samt nogle karrierer, du kan forfølge på et bibliotek generelt:

1. Biblioteksassistent

National gennemsnitsløn: $25.344 om året

Primære opgaver: Biblioteksassistenter støtter bibliotekarer og biblioteksteknikere i organiseringen af ​​biblioteksressourcer. Ved at arbejde ved et biblioteks cirkulationsskranke udlåner og indsamler de materialer som bøger og videobånd, hilser på kunder, vedligeholder bibliotekets optegnelser og hjælper lånere med at finde materialer.

2. Biblioteksside

National gennemsnitsløn: $25.663 om året

Primære opgaver: Bibliotekssider sorterer og hylder bøger, hjælper bibliotekets lånere med deres forskellige behov og forbereder biblioteket til forskellige arrangementer. De anbefaler også biblioteksmaterialer til lånere og hjælper dem med at finde de rigtige materialer på biblioteket.

3. Biblioteksmedarbejder

National gennemsnitsløn: $27.740 om året

Primære opgaver: Biblioteksfunktionærer bistår bibliotekarer med at organisere, hylde og katalogisere biblioteksmaterialer såsom bøger, aviser og multimedier. De opdaterer også databaser og biblioteksfiler, registrerer nye lånere, sender forfaldne meddelelser og tjekker diverse biblioteksmaterialer ind og ud.

4. Biblioteksassistent

National gennemsnitsløn: $29.068 om året

Primære opgaver: Bibliotekshjælpemidler sikrer et biblioteks effektive funktion. De udfører arbejde efter behov eller tildelt og opretter prioriteringer ud fra bibliotekets daglige funktion. De hjælper bibliotekets lånere med at finde biblioteksmaterialer, besvare indgående opkald og dirigere disse opkald til de rigtige personer.

5. Bibliotekstekniker

National gennemsnitsløn: $35.693 om året

Primære opgaver: En biblioteksteknikers job afhænger af størrelsen af ​​biblioteket eller faciliteten. De besvarer typisk spørgsmål, udlåner og indsamler biblioteksmaterialer, sorterer, ombyder, katalogiserer og vedligeholder materialer, udsteder lånerkort og sorterer fjernlån.

6. Indekser

National gennemsnitsløn: $36.187 om året

Primære opgaver: Indeksører gennemgår dokumenter og hjælper med at gøre informationssøgning lettere for lånere. De arbejder med forskellige dokumenter såsom bøger, litteratur og lydoptagelser.

7. Bibliotekar

National gennemsnitsløn: $58.585 om året

Primære opgaver: Bibliotekarer arbejder på et bibliotek og giver adgang til en bred vifte af information. De indsamler, organiserer og udsteder ressourcer såsom bøger eller film. Bibliotekarer udfører også revisioner, katalogiserer bøger og udsteder ressourcer. De besvarer læserforespørgsler, opretter databaser til biblioteksmaterialer og hjælper bibliotekets lånere med at udføre forskning.

Relateret: Lær om at være bibliotekar

8. Arkivar

National gennemsnitsløn: $65.391 om året

Primære opgaver: Som informationsprofessionelle opretter arkivarer computerarkiver og databaser ved hjælp af opdateret elektronisk informationslagringsteknologi. De tilbyder referencetjenester og hjælper brugere med at finde arkivmateriale. Arkivarer fremmer også visse materialer og samlinger og opfordrer offentligheden til at besøge arkiverne. De kan holde foredrag, ture og workshops.

9. Forskningsanalytiker

National gennemsnitsløn: $67.319 om året

Primære opgaver: Forskningsanalytikere indsamler og analyserer data relateret til deres felt. Ved at arbejde på et bibliotek administrerer de biblioteksstatistikker og undersøgelser. De håndterer dataindsamling, offentliggørelse og distribution. Forskningsanalytikere i et bibliotek opretter også databaser og skriver artikler og rapporter for at fremhæve statistiske data i en række forskellige formater.

10. Senior programleder

National gennemsnitsløn: $116.568 om året

Primære opgaver: Senior programledere fører tilsyn med medarbejdere, organiserer daglige personaleopgaver, sporer programudgifter og planlægger budgetter. Ved at arbejde på et bibliotek fører de tilsyn med bibliotekspersonalet, administrerer og organiserer biblioteksprogrammer, koordinerer funktioner med forskellige biblioteksdriftsenheder og gennemgår langsigtede behov for biblioteksservice og samfundsinteresser.

Relateret: Lær om at være programleder

Tips til at få et biblioteksvidenskabsjob

Når du leder efter et biblioteksvidenskabsjob, skal du kigge efter måder at forbedre dine chancer for at få en stilling inden for dette felt. Brug disse tips til at hjælpe dig med at få et job inden for biblioteksvidenskab nemmere:

  • Få relevant erfaring. Inden du får et biblioteksjob, skal du få relevant erfaring for at præsentere et stærkere CV. Overvej potentielle muligheder for frivilligt arbejde på dit lokale offentlige bibliotek eller skolebibliotek. Denne førstehåndsoplevelse giver dig noget at tilføje til dit CV og kan imponere fremtidige ansættelsesledere.
  • Overvej de færdigheder, du har brug for. Hvis du er interesseret i et specialiseret område inden for biblioteksvidenskab, så tænk på de specifikke færdigheder, du har brug for, og arbejd på at forbedre dem. For eksempel, hvis du er interesseret i et job, der arbejder med data, skal du forbedre dine datafærdigheder. Se efter datasæt, og opret visualiseringer, du kan dele. Jo mere øvelse du får, jo stærkere dine færdigheder.
  • Brug dit netværk. Nå ud til alle, du kender, som arbejder på et bibliotek. Stil dem spørgsmål om deres karriere og se, om de kan forbinde dig med job, du er interesseret i. De kan endda give dig en reference, som kan give dig en større chance for at få et biblioteksjob.

Villads Vinther
Villads Vinther Hvis du er interesseret i en biblioteksvidenskabsgrad, har du mange karrieremuligheder at overveje. At kende de job, du kan forfølge inden for dette felt, kan hjælpe dig med at indsnævre din jobsøgning betydeligt. I denne artikel forklarer vi, hvad biblioteksvidenskab er, giver dig en liste over karrierer inden for biblioteksvidenskab og giver dig tips til at hjælpe med din jobsøgning i biblioteksvidenskab.