10 Bedste Job Til Et Karriereskift

Din karriere vil sandsynligvis udvikle sig og ændre sig over tid, efterhånden som du får erfaring, forfiner dine interesser, får nye interesser og finder nye jobmuligheder. Hvis du overvejer at ændre din jobrolle, branche eller begge dele, er du ikke alene. I en Bonjoures-undersøgelse blandt over 600 fuldtidsansatte i USA fra en række forskellige brancher og uddannelsesniveauer rapporterede næsten halvdelen (49%) at have foretaget et dramatisk karriereskift. Selv blandt dem, der ikke har, sagde 65%, at de enten tænker på det - eller tidligere overvejede - at skifte.

Du kan skifte karriere af forskellige årsager, herunder muligheden for øget indtjeningspotentiale, forpligtelse til at tjene en bestemt interesse eller måske en tidsplan, der passer bedre til dine prioriteter og mål. I denne artikel vil vi udforske 10 job, der kan være velegnede til et karriereskift på grund af relativt lave adgangsbarrierer, hvilket betyder, at de ikke kræver en kandidatgrad eller højere, og nogle få kræver ikke en bachelorgrad.

Det er vigtigt at bemærke, at valget af det rigtige job for dig er en personlig beslutning, der bør overvejes med omhu, og jobs nedenfor passer muligvis ikke godt til dig. For at begynde at udforske, hvilket job der kan være det rigtige for dig, kan du begynde med en simpel selvevaluering. Du kan gøre det ved at stille dig selv nogle spørgsmål, såsom:

  • Hvad er mine nuværende færdigheder, kvalifikationer og kvaliteter?
  • Hvilke job kan min nuværende baggrund og kvaliteter være velegnet til?
  • Hvilke færdigheder, kvalifikationer og kvaliteter kan jeg have brug for at udvikle til job, jeg finder interessante?
  • Hvilke opgaver, projekter og elementer på arbejdet nyder jeg mest og hvorfor?
  • Hvad vil jeg kunne mere eller mindre på arbejdet?
  • Har jeg et "drømmejob?" Hvis ja, hvad med det job, der er tiltalende?
  • Hvad er mine "must haves" og "nice to haves" i et job (løn, tidsplan, goder osv.)?
  • I hvilken egenskab vil jeg gerne arbejde sammen med andre?
  • Hvilken slags arbejdskultur og miljø har jeg brug for?

Relateret: Sådan finder du din passion

Jobs at overveje, når du skifter karriere

At forfølge en ny professionel vej kan kræve forskellige niveauer af opkvalificering, netværk og erfaring afhængigt af den vej, du vælger, og dine overførbare færdigheder. Uanset dit karrierestadium kan følgende job være gode muligheder at overveje, hvis de stemmer overens med dine interesser, værdier og krav.

Vær opmærksom på, at disse job kan kræve yderligere grader, uddannelse eller andre former for kompetenceudvikling afhængigt af dine nuværende kvalifikationer. Læs beskrivelserne nedenfor for yderligere detaljer og krav til hvert job. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket.

1. Lærer

National gennemsnitsløn:  $14,62 i timen

Primære opgaver:  Lærere leder klasser, præsenterer lektioner og hjælper elever med at lære færdigheder. De gennemgår opgaver, administrerer prøver og giver karakterer. Lærere udvikler også lektionsplaner, laver læseplaner, identificerer elevernes styrker og svagheder og hjælper dem med at forberede sig til vurderinger. Mange lærere har specialiseret sig i fag som matematik eller litteratur, mens andre fokuserer på bestemte klassetrin, såsom folkeskolen eller gymnasiet.

Krav: Bachelorgrad og statslig undervisningslicens.

Relateret: Sådan bliver du lærer

2.  Social media manager

National gennemsnitsløn:  $44.800 om året

Primære opgaver:  Sociale medier ledere overvåger organisationers marketingkampagner på offentlige delingsmedier. Disse fagfolk udvikler kort- og langsigtede marketingstrategier, skriver kopier og producerer billeder til opslag på sociale medier og engagerer sig med følgere online. De kan yde kundeservice ved at besvare spørgsmål og håndtere klager eller støtte salgsteams ved at tilskynde til køb og dele rabatter. Disse digitale marketingspecialister indsamler også kontoanalyser på sociale medier, gennemgår data og anbefaler metoder til at optimere ydeevnen.

Krav: Bachelorgrad og baggrund i marketing eller virksomhed foretrækkes.

Relateret: Sådan bliver du en Social Media Manager

3.  Forfatter

National gennemsnitsløn:  $26,20 i timen

Primære opgaver:  Forfattere skaber indhold til en række forskellige forretninger, såsom blogs, magasiner, tv-manuskripter og reklamer. Uanset om de udvikler fiktivt eller ikke-fiktivt materiale, forsker disse fagfolk for at forbedre deres forfatterskab. Nogle forfattere indsender arbejde til redaktører, som kan give feedback eller anmode om yderligere udkast for at forbedre indholdet. Forfattere kan acceptere opgaver fra redaktører eller udgivere, eller de kan komponere materiale uafhængigt, før de søger udgivelse. De fleste forfattere specialiserer sig i bestemte emner eller medier.

Krav: Dokumenteret skriveevne med prøver eller portfolio.

Relateret: Sådan bliver du forfatter

4.  Bogholder

National gennemsnitsløn:  $54.487 om året

Primære opgaver:  Revisorer producerer og gennemgår finansielle poster for enkeltpersoner og organisationer. De undersøger finansielle dokumenter for nøjagtighed og hjælper deres kunder med at fungere effektivt. Mange revisorer udarbejder selvangivelser, som involverer beregning af det skyldige beløb og koordinering af rettidige betalinger. Disse fagfolk identificerer også strategier til at reducere omkostningerne og håndterer lagring og vedligeholdelse af finansielle poster. I mange tilfælde har de specialiseret sig i offentligt regnskab, ledelsesregnskab eller revision.

Krav: Bachelorgrad og certificeringer til nogle job (eks. CPA).

Relateret: Sådan bliver du revisor

5.  Salgsrepræsentant

National gennemsnitsløn:  $65.067 om året

Primære opgaver:  Salgsrepræsentanter sælger varer og tjenester til privatpersoner og erhvervskunder. De deltager i messer, bruger kundelister og netværker inden for deres brancher for at finde potentielle kundeemner. Salgsrepræsentanter taler med potentielle kunder om deres behov og udtænker løsninger til at løse disse emner. De udvikler kontrakter, forhandler vilkår og fører tilsyn med ordrer til kunder. Nogle salgsrepræsentanter kommunikerer med eksisterende kunder for at generere gentagne salg, og nogle besvarer spørgsmål og yder grundlæggende kundeservice. Mange salgsrepræsentanter er specialiserede i business-to-business eller business-to-government transaktioner.

Krav: Bachelorgrad foretrækkes.

Relateret: Lær mere om at være salgsrepræsentant

6.  Markedsforsker

National gennemsnitsløn:  $56.527 om året

Primære opgaver:  Markedsforskere vurderer kravene fra et marked for at vurdere salgspotentialet for produkter og tjenester. De gennemgår salgstendenser, undersøger tidligere mønstre og forudsiger markedets fremtid. Markedsforskere bruger meningsmålinger, undersøgelser og andre teknikker til at indsamle data og bruger software og statistiske modeller til at studere den information, de indsamler. Disse fagfolk omsætter deres resultater til skriftlige rapporter og diagrammer, som de præsenterer for interessenter. Mange markedsforskere gennemgår også resultaterne af marketingstrategier og anbefaler mere effektive og lukrative tilgange.

Krav: Bachelorgrad eller højere.

7. Virksomhedskonsulent

National gennemsnitsløn:  $72.013 om året

Primære opgaver:  Virksomhedskonsulenter hjælper virksomheder med at blive mere effektive og øge indtjeningen. Også kendt som ledelsesanalytikere arbejder forretningskonsulenter med ledere for at forbedre interne processer. Disse fagfolk interviewer en organisations medarbejdere, foretager observationer om driften og udtænker forbedrede systemer og praksis. De præsenterer løsninger for interessenter, rådgiver om implementering og bekræfter resultater med ledelsesteams.

Krav: Bachelorgrad eller højere.

Relateret: Sådan bliver du en virksomhedskonsulent

8. Webudvikler

National gennemsnitsløn:  $75.945 om året

Primære opgaver:  Webudviklere bruger programmeringskoder til at skabe websteder for enkeltpersoner, virksomheder og offentlige myndigheder. De overvåger webstedets udseende, ydeevne og funktionalitet. Webudviklere taler med kunder om deres behov, anbefaler applikationer og koordinerer med forfattere og designere for at skabe komplette produkter. Mange webudviklere yder løbende support og vedligeholdelse til websteder. Nogle udviklere specialiserer sig i visse typer websteder, såsom e-handel, som kræver avanceret programmerings- og sikkerhedsviden.

Krav: Bachelorgrad foretrækkes.

Relateret: Sådan bliver du webudvikler

9. Projektleder

National gennemsnitsløn:  $81.408 om året

Primære opgaver:  Projektledere undersøger, udarbejder og rådgiver planer for udvikling af produkter og levering af tjenester. De overvåger projektaspekter lige fra tidslinjer og arbejdskraft til omkostninger og kommunikation. Også kendt som omkostningsberegninger er de fleste projektledere ansvarlige for at holde omkostningerne så lave som muligt, mens de genererer ønskede resultater. Disse fagfolk specialiserer sig ofte i at styre projekter i visse brancher, såsom softwareudvikling, konstruktion eller fremstilling.

Krav: Bachelorgrad foretrækkes.

Relateret: Sådan bliver du projektleder

10. Ejendomsmægler

National gennemsnitsløn:  $86.336 om året

Primære opgaver:  Ejendomsmæglere, også kendt som ejendomsmæglere, hvis de har certificering, arbejder med individuelle, virksomheds- og offentlige kunder for at købe og sælge en ejendom. Disse fagfolk taler med købere for at bestemme deres behov, søge ledige ejendomme til leje eller køb og forhandle kontrakter. De undersøger også markedsegnede priser for sælgere, lister ejendomme til salg og arrangerer fremvisninger for at finde købere. Nogle mæglere har licenser til at arbejde som mæglere, mens andre arbejder som mæglere og skal operere under mæglere. De fleste ejendomsmæglere har specialiseret sig i at føre tilsyn med salg eller køb af en bolig-, virksomheds- eller industriejendom.

Krav: Statslicens.

Relateret: Lær om at være ejendomsmægler

Christian Degn
Christian Degn Din karriere vil sandsynligvis udvikle sig og ændre sig over tid, efterhånden som du får erfaring, forfiner dine interesser, får nye interesser og finder nye jobmuligheder. Hvis du overvejer at ændre din jobrolle, branche eller begge dele, er du ikke alene. I en Indeed-undersøgelse blandt over 600 fuldtidsansatte i USA fra en række forskellige brancher og uddannelsesniveauer rapporterede næsten halvdelen (49%) at have foretaget et dramatisk karriereskift. Selv blandt dem, der ikke har, sagde 65%, at de enten tænker på det - eller tidligere overvejede - at skifte.