10 Af De Lavest Betalende Majors: Med Måder At øge Indtjeningspotentialet På

10 Af De Lavest Betalende Majors: Med Måder At øge Indtjeningspotentialet På

Den hovedfag, du vælger på college, har ofte indflydelse på, hvilken karrierevej du vil tage, og hvilke job du kan få. I sidste ende har nogle majors et højere indtjeningspotentiale end andre majors. At forstå, hvad de lavtbetalende majors er, og hvorfor karrierer inden for disse områder stadig er vigtige, kan hjælpe dig med at afgøre, om en af ​​disse majors interesserer dig. I denne artikel diskuterer vi 10 af de lavest betalende majors og gennemgår tips til, hvordan du kan øge din løn.

10 af de lavest betalende majors

Her er en liste over nogle af de lavest betalende majors med gennemsnitlige industriløn fra US Bureau of Labor Statistics, og hvorfor de stadig kan være et godt valg til din karriere:

1. Gæstfrihed og turisme

Gennemsnitsløn: $24.470 om året

En hovedfag i gæstfrihed og turisme forbereder studerende til karrierer inden for ledelse af hoteller, restauranter og resorts. Denne industri kan kategoriseres i følgende grupper:

 • Rejsebureauer
 • Indkvartering
 • Madservice (restauranter)

Populære karrierer i denne major omfatter rejsebureauer, eventplanlæggere og hotelchefer. Gæstfrihed og turisme majors kan også finde stillinger inden for kundeservice, salg, marketing og regnskab.

Gæstfrihed og turisme kan tilbyde enkeltpersoner fordele såsom muligheden for at rejse jorden rundt. Ydermere, hvis du arbejder på et rejsebureau eller på et hotel, kan du modtage supplerende fordele såsom en rabat på din næste ferie.

2. Teologi og religion

Gennemsnitsløn: $31.630 om året

Et hovedfag i teologi og religion studerer en række forskellige bibelske og religiøse tekster, religioner og forholdet mellem mennesker og religion. Disse elever lærer at tænke kritisk, når de undersøger komplekse emner som etik.

Studerende i denne hovedfag kan vælge at fokusere på følgende områder:

 • Bibelstudier
 • Pastoral rådgivning
 • Missionsstudier
 • Verdensreligioner

Populære job på dette område inkluderer at være præst, ungdomspræst, missionær og seminarprofessor. En uddannelse i teologi og religion kan give muligheder for alternative karriereveje såsom undervisning eller offentlig service. Derudover er denne hovedfag populær for studerende, der ønsker at forfølge jurastudiet eller medicinstudiet, fordi det giver træning i kritisk tænkning, etik og filosofi.

3. Design og brugskunst

Gennemsnitsløn: $49.290 om året

Hovedfaget design og brugskunst er ideel til kreative og kunstneriske individer. Studerende med hovedfag i dette felt har muligheder for at arbejde med både virksomheder og enkeltpersoner for at designe en række billeder og produkter.

Specifikke karrierer i design- og brugskunstindustrien omfatter:

 • Mode designer
 • Spildesigner
 • Grafisk designer
 • Illustrator
 • Indretningsarkitekt

Positioner inden for dette felt giver individer mulighed for at udtrykke sig kreativt og være unikke. Derudover kan visse design- og brugskunstkarrierer, såsom en indretningsarkitekt, give et mere fleksibelt arbejdsmiljø end det traditionelle kontormiljø. For eksempel kan en indretningsarkitekt være ansvarlig for at iscenesætte boliger, der sælges af en ejendomsmægler.

Relateret: Hvor meget tjener en grafisk designer?

4. Billed- og scenekunst

Gennemsnitsløn: $50.550 om året

I denne kunstneriske hovedfag kan eleverne udforske deres kreativitet på en række forskellige måder, herunder:

 • Tegning
 • Maleri
 • Modellering
 • Dans
 • Skuespiller
 • Grafisk design
 • Fotografering

Populære karrierer i billed- og scenekunstindustrien inkluderer at være fotografer, malere og dansere. Generelt har billed- og scenekunststuderende fleksible tidsplaner, mens de arbejder på deres kunst. En karriere i kunsten giver daglige muligheder for kreativitet og evnen til at dele din passion med andre.

5. Socialt arbejde

Gennemsnitsløn: $56.750 om året

En grad i socialt arbejde giver de studerende viden og færdigheder til at hjælpe en bred vifte af mennesker under mange typer omstændigheder. For eksempel evaluerer og yder en klinisk socialrådgiver behandling til personer, der udviser mentale, adfærdsmæssige eller følelsesmæssige lidelser.

En stor i socialt arbejde kan vælge at specialisere sig inden for et af følgende områder:

 • Børn
 • Familier
 • Skoler
 • Mentalt helbred
 • Sundhedspleje

Individer i denne hovedfag finder det givende at hjælpe mennesker, der arbejder på at overvinde udfordringer i deres liv. Derudover varierer en karriere inden for socialt arbejde efter befolkning og sted, så der er fleksibilitet i en socialrådgivers arbejdsmiljø. Ydermere er der mulighed for et højere indtjeningspotentiale, hvis socialrådgivere har kandidatgrader.

6. Grunduddannelse

Gennemsnitsløn: $59.670 om året

Lærere med hovedfag i grunduddannelse er uddannet til at uddanne børn fra børnehave til femte klasse. Nogle af en grundskolelærers ansvar omfatter at:

 • Give differentieret undervisning til eleverne
 • Sørg for et indbydende og engagerende klasseværelse
 • Giv instruktionsmateriale

Undervisning kan være en givende og tilfredsstillende stilling og er en fantastisk karriere for personer, der arbejder godt med små børn. En karriere i grundskolen giver dig mulighed for at bringe dine interesser og passion for dit fag ind i dit klasseværelse for at dele med dine elever.

Relateret: Sådan bliver du folkeskolelærer

7. Sundhed og fysisk uddannelse

Gennemsnitsløn: $59.670 om året

Sundheds- og idrætslærere arbejder med elever på grund-, mellem- og gymnasieniveau for at hjælpe dem med at lære vigtigheden af ​​sundhed og fitness. Efter at have afsluttet en idrætsuddannelse, skal disse undervisere opnå statslicens for at arbejde i en skole. Nogle skoler kan kræve en bachelorgrad og relateret praktikerfaring.

Dette hovedfag er et godt valg for personer, der lever et aktivt og sundt liv, og som ønsker at give denne viden videre til yngre børn og teenagere.

8. Psykologi

Gennemsnitsløn: $78.200 om året (med avanceret grad)

Psykologi hovedfag studerer videnskaben om den menneskelige hjerne såvel som menneskelig adfærd. En grad i psykologi kan være givende, fordi det giver dig mulighed for at hjælpe andre. Der findes forskellige typer psykologer, herunder:

 • Klinisk
 • Rådgivning
 • Skole
 • Industriel-organisatorisk

Karrierer på dette område omfatter mentale sundhedsrådgivere, sagsbehandlere og pædagogiske psykologer. En psykologi hovedfag er et godt valg for universitetsstuderende, fordi det giver træning i kritisk tænkning og datafortolkning. Derudover er denne major tilpasningsdygtig og kan bruges som grundlag for ethvert karriereområde. Med en psykologuddannelse kan du øge din løn ved at opnå en kandidatgrad eller en ph.d.

Relateret: Top 100 karrierer i psykologi

9. Sociologi

Gennemsnitsløn: $83.420 om året (med avanceret grad)

En hovedfag i sociologi giver muligheder for at studere samfundet ved at analysere menneskelig interaktion og adfærd. Typisk fokuserer sociologer på gruppeinteraktioner såsom religiøse, politiske og kulturelle grupper og organisationer. For eksempel kan en sociolog interviewe en bestemt gruppe mennesker for at finde ud af, hvordan en regeringspolitik påvirker dem.

Sociologer kan forfølge en række forskellige karrierer, herunder:

 • Menneskelige ressourcer personale
 • Account managers
 • Administrative assistenter

En sociologi hovedfag giver eleverne mulighed for at lære kritisk tænkning, forskningsfærdigheder, analytiske færdigheder og kommunikationsevner. Sociologer kan øge deres indtjeningspotentiale på området ved at opnå en kandidatgrad eller ph.d.

10. Sundhedsadministration

Gennemsnitsløn: $100.980 om året (med avanceret grad)

Denne major fokuserer på at styre operationerne i forbindelse med forskellige sundhedsfaciliteter. Generelt er sundhedsadministratorer ansvarlige for at administrere personalet, sundhedsjournaler og økonomiske optegnelser på et hospital, en klinik eller en anden sundhedsorganisation.

Populære stillinger inden for dette felt omfatter:

 • Sundhedsinformationschef
 • Klinik administrator
 • Plejehjemsadministrator
 • Sygehusudskrivningskoordinator

Sundhedsadministration giver mulighed for at påvirke patienter på en positiv måde og kan være en givende karriere for dem, der ønsker at hjælpe andre. Derudover kan en baggrund inden for sundhedsadministration give nye muligheder inden for andre karriereområder, såsom menneskelige ressourcer, lægemidler og sygeforsikring. Sundhedsadministratorer med erfaring og avancerede grader tjener en højere løn.

Sådan øger du din løn

Selvom disse hovedfag typisk forbereder eleverne til lavtlønnede karrierer, er det muligt at tage skridt til at forbedre dit indtjeningspotentiale, mens du stadig forfølger det hovedfag, du er interesseret i. Her er nogle trin, du kan tage for at forsøge at øge din løn:

1. Selvreflektion

Tag dig tid til at reflektere selv og spørg dig selv, om din valgte karriere passer bedst til dig. Afgør, om du kunne finde en anden karriere, der ville passe bedre til dine interesser og færdigheder. Derudover kan du beslutte, om din valgte karriere tilbyder den opfyldelse og balance mellem arbejde og privatliv, som du ønsker.

2. Undersøg din valgte karriere

For at sikre, at du modtager rimelig kompensation i dit job, er det vigtigt at undersøge din karriere. Du kan undersøge forskellige aspekter af et job, såsom gennemsnitslønninger forskellige steder og det højeste indtjeningspotentiale inden for dit felt.

At være opmærksom på disse oplysninger om din nuværende stilling kan hjælpe dig med at forhandle en højere løn. For eksempel kan du opdage, at du tjener væsentligt mindre om året end andre medarbejdere med samme titel. I dette tilfælde er du bedre i stand til at bede om lønforhøjelse, fordi du kan præsentere data og forskning vedrørende din løn.

Relateret: Sådan forhandler du en forhøjelse i 7 trin

3. Overgå forventningerne

For at øge din løn skal du overgå din leders forventninger. Du kan spørge din vejleder, om der er andet, du kan arbejde med ud over dit sædvanlige ansvar. At bede om merarbejde viser arbejdsgiveren, at du er villig til at støtte holdet, hvilket hjælper dig med at skille dig ud som en værdifuld medarbejder.

Når du overgår forventningerne, udfører du dine opgaver efter bedste evne, men du påtager dig også yderligere opgaver. Vær sikker på, at din præstation ikke på nogen måde påvirkes negativt, hvis du beslutter dig for at påtage dig mere arbejde.

4. Gør faglig udvikling til en prioritet

Typisk får personer, der har mere erhvervserfaring, en højere løn end nye medarbejdere. Derfor er det afgørende at prioritere faglig udvikling i din karriere. Faglig udviklingstræning, seminarer og arrangementer kan hjælpe dig med at lære nye færdigheder og forbedre eksisterende færdigheder. Du kan også deltage i forskellige professionelle organisationer og klubber, hvilket beviser, at du er investeret i dit karrierefelt. At opnå specialiserede certificeringer inden for dit felt kan også hjælpe dig med at øge din løn.

5. Byg en professionel portefølje

Du kan samle alle dine faglige udviklingsuddannelser, professionelle organisationer og eventuelle certificeringer i en portefølje. Din portfolio er også en fantastisk måde at fremvise dine arbejdspræstationer på.

For eksempel kan din portefølje omfatte alle virksomheds- og afdelingsmilepæle, du har nået. En portefølje kan også indeholde anbefalinger og anerkendelser fra medarbejdere og supervisorer på øverste niveau. Sørg for at holde din portefølje pæn og organiseret. At have en professionel portefølje hjælper med at illustrere den værdi, du tilfører virksomheden.

6. Lær nye færdigheder

I dit job har du mulighed for at lære af andre medarbejdere, herunder ledere og supervisorer. Din evne til at lære nye færdigheder viser, at du er et fleksibelt teammedlem.

Du kan også lære nye færdigheder gennem certificeringer eller tage klasser inden for dit felt. For eksempel kan et lokalt community college tilbyde avanceret træning inden for dit felt gennem forskellige online klasser. Denne efteruddannelse hjælper dig med at få mere viden og erfaring inden for dit felt og kan være med til at øge din løn.

7. Bed om lønforhøjelse

Nogle gange kan det være nødvendigt at bede om lønforhøjelse. Måske har du taget mere ansvar, opnået yderligere certificeringer og du bidrager positivt til arbejdsmiljøet. Din løn afspejler dog ikke den værdi, du tilfører virksomheden. I disse situationer, hvis du føler, at du fortjener højere løn, og du har en portefølje og forskning, der understøtter din påstand, kan du bede om en lønstigning under en præstationsgennemgang.

Hvis du beder om en højere løn, skal du sørge for at holde den realistisk. For eksempel, hvis du har lavet en lønundersøgelse for din stilling, og du finder ud af, at personer i din stilling typisk tjener 65.000 USD om året, så skal du bede om en løn tæt på 65.000 USD om året.

8. Søg efter et nyt job

I sidste ende kan din virksomhed være ude af stand til at tilbyde dig en lønforhøjelse af forskellige årsager. I dette tilfælde kan det være nødvendigt for dig at søge et nyt job inden for dit felt. At flytte til en ny virksomhed kan give muligheder, som du ikke havde tidligere. Med din professionelle portefølje, forskning og færdighedssæt kan du søge efter en anden stilling inden for dit felt, der betaler dig, hvad du ønsker at tjene.

Alma Hviid
Alma Hviid Den hovedfag, du vælger på college, har ofte indflydelse på, hvilken karrierevej du vil tage, og hvilke job du kan få. I sidste ende har nogle majors et højere indtjeningspotentiale end andre majors. At forstå, hvad de lavtbetalende majors er, og hvorfor karrierer inden for disse områder stadig er vigtige, kan hjælpe dig med at afgøre, om en af disse majors interesserer dig. I denne artikel diskuterer vi 10 af de lavest betalende majors og gennemgår tips til, hvordan du kan øge din løn.